BlackBerry: “Το μέλλον είναι πραγματικά το Android”

Η BlackBerry πασχίζει να πάρει καλύτερο μερίδιο της αγοράς και το πρώτο βήμα που έκανε ήταν να κυκλοφορήσει το BlackBerry Priv, το πρώτο της Android smartphone και υπόσχεται να φέρει κι άλλα μοντέλα με το OS της Google, αντί για το δικό της.

Το BlackBerry Priv μπορεί να μην έχει κάνει θαύματα στις πωλήσεις, κάτι που δεν είναι εύκολο σε μια τόσο δύσκολη αγορά, όμως η BlackBerry θα επιμείνει στο Android. Για το δικό της OS έχει επιβεβαιώσει ότι θα φέρει ένα update μέσα στους επόμενους μήνες που θα αφορά κυρίως στην ενίσχυση της ασφάλειας, όμως δεν έχει πει αν θα κυκλοφορήσει νέο smartphone με BB10 (κάτι που μάλλον δεν θα δούμε φέτος).

Η BlackBerry στρέφεται στο Android και θεωρεί ότι εκεί είναι το μέλλον, αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα λόγια του Damian Tay, Ανώτατος Διευθυντής στο τμήμα διαχείριση προϊόντων Ασίας-Ειρηνικού. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Priv είναι ουσιαστικά η μετάβαση της BlackBerry στο Android και στο μέλλον η εταιρεία δεν θα έχει δυο πλατφόρμες. Επιπλέον, τόνισε ότι διάλεξαν το Android κυρίως για το οικοσύστημα των εφαρμογών που έχει.

Με λίγα λόγια, στο μέλλον περιμένουμε από την BlackBerry να υιοθετήσει πλήρως το Android και να το ασφαλίσει όσο περισσότερο γίνεται, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους χρήστες της να έχουν πρόσβαση σε apps και υπηρεσίες που δεν ήρθαν ποτέ στο δικό της OS.

Ολόκληρη η δήλωση του Damian Tay: “The Priv device is essentially our transition to Android ecosystem. As we secure Android, over a period of time, we would not have two platforms, and may have only Android as a platform [for smartphones]. But for now, we have BB10 and Android platforms for our smartphones…The future is really Android. We went for Android essentially for its app ecosystem. In addition, all the enterprise solutions that we have been doing have been cross-platform for a long time now. So it’s a natural progression towards Android”.

blackberry android is the future, BlackBerry: “Το μέλλον είναι πραγματικά το Android”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Κάτοχος πολλών Βlackberry και πρόσφατα αγόρασα το Classic, θεωρώ ότι το BB10 είναι το καλύτερο λειτουργικό! Αν φυσικά θέλεις να κάνεις την δουλειά σου ΚΑΙ έχεις ένα ταμπλετάκι android για τα παιχνίδια 🙂

Φυσικά πάνω από όλα είναι οι πωλήσεις, οπότε καλά κάνει και εστιάζει στο android, ΑΛΛΑ να μην πετάξει το BB10 που αγαπάμε 🙂

Panagiotis GP

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον @Γιάννης αν και κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί τελικά.
Τι εννοώ;
Όποιο λειτουργικό “εξαφανίζεται” ή τείνει να το κάνει, είναι το καλύτερο.
Λάτρεψα το Symbian που ακολούθησα για χρόνια, το ίδιο και το BB10 που είχα για ελάχιστο χρόνο.
Όταν “φεύγει” κάποιος γνωστός συνηθίζουμε να λέμε: Ο καλύτερος Άνθρωπος ήταν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα……
Φοβάμαι πως και το BB10 “την κάνει” σιγά-σιγά.

Χρίστος

Προσωπικά θα αγόραζα BB γιατί θα ήθελα να δοκίμαζα και κάτι διαφορετικό εκτός απο android και ios άρα ποιος ο λόγος να την προτιμήσω έναντι των αλλων εταιριών αν τελικά πάει σε android?

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά πραγματικά ήθελα να δοκιμάσω το bb os αλλά τελικά και αυτοί που είχαν πήγαν σε android. Φυσικά πέρα από την έλλειψη εφαρμογών αλλά και την ασφάλεια ( τουλάχιστον σ’αυτό φημίζεται η bb ) που σου παρέχει η blackberry, τι άλλο σου παρέχει η το os της;
Όλες μου οι συσκευές είναι android και είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο πέρα από ios αλλά να έχω και τα ανάλογα, υπάρχει κάτι;
Σίγουρα όχι. Αν δεν κάνει κάτι η Ms το μέλλον είναι σίγουρα android και ios αν και αυτό είναι λάθος. Πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός στα mobile os ειδάλλως έρχεται στασιμότητα.

Γιάννης

Κοίτα φίλε Αλέξανδρε…

Η ασφάλεια προσωπικά δεν με συγκινεί γιατί δεν έχω και στην τελική κάτι να κρύψω :p Με λίγα λόγια αν δεν είσαι στέλεχος σε καμιά μεγαλοεταιρία με ανταγωνιστές ή αν δεν πουλάς ναρκωτικά: ΚΛΑΙΝ η ασφάλεια 🙂

Οι λόγοι για να δοκιμάσεις το BB10 είναι δύο !

1) Πραγματικό multitask !

2) Blackberry Hub ……………… τσεκαρέ το εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=pmb4HxGaopI&ab_channel=BlackBerry

Αλέξανδρος

@Γιάννης φίλε, σχετικά με την ασφάλεια είναι λάθος το σκεπτικό σου αλλά από την άλλη το android είναι απολύτως ασφαλές; Μπααααά αλλά βελτιώνεται ( στους τρίτους, γιατί στην google μάλλον ξέρουν και τι βρακί φοράμε, αλλά μη το τραβήξουμε το θέμα ).

Φίλε για το multitasking έχω τις αμφιβολίες μου γιατί πιο πραγματικό από το android δεν υπάρχει.
Επίσης ευχαριστώ για το βιντεάκι γιατί έχω ακουστά ότι το hub είναι πολύ καλό και φαίνεται και στο βίντεο ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.

Πάντως Γιάννη η γνώμη μου είναι να κρατήσει και το δικό της os αλλά να βγάλει και άλλες καλές συσκευές όπως και το priv αν θέλει να ανέβει. Μπορεί επίσης να δίνει και την επιλογή στον πελάτη αν θέλει για την ίδια συσκευή να έχει android ή bb os ( για dual boot δύσκολα να αφήσει η μαμά google ). Αυτό θα αρέσει σε πολλούς και έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
Επίσης και το πιο βασικό, πρέπει να ρίξει τις τιμές της γιατί μπορεί να είναι μια ποιοτική εταιρεία αλλά ο ανταγωνισμός έχει γίνει ΤΙΤΑΝΙΟΣ και εφόσον πλέον ένα κινητό των 200€ τρέχει αξιοπρεπέστατα, πρέπει να το λάβει υπ’όψιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.