BlackBerry και Boeing ετοιμάζουν το κινητό που αυτοκαταστρέφεται

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου, ο CEO της BlackBerry John Chen ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Boeing για να δημιουργήσει το high-security smartphone που βασίζεται σε Android. To Boeing Black phone ετοιμάζεται το 2012 και είναι συσκευή ασφαλείας που θα αυτοκαταστρέφεται.

Έχει tamper-proof επικάλυψη η οποία θα προχωρά στην καταστροφή των δεδομένων στην περίπτωση που κάποιος θα προσπαθήσει να ανοίξει τη συσκευή και να την αποσυναρμολογήσει. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς θα γίνεται αυτό και κατά πόσο θα είναι επικίνδυνο για τον χρήστη.

Το Boeing Black phone κρυπτογραφεί τις κλήσεις και απευθύνεται σε κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και πρόσωπα που θέλουν να κρατήσουν τις συνομιλίες και τα δεδομένα τους ασφαλή και μακριά από αδιάκριτα βλέμματα όπως είναι για παράδειγμα η NSA. Οπότε όταν μιλάμε για κρυπτογράφηση είναι λογικό να στραφεί στην Blackberry. Ωστόσο το μόνο που ανακοίνωσε ο John Chen ήταν: “We’re pleased to announce that Boeing is collaborating with BlackBerry to provide a secure mobile solution for Android devices utilizing our BES 12 platform. That, by the way, is all they allow me to say”.

Η συσκευή θα χρησιμοποιεί δυο κάρτες SIM για να μπορέσει να έχει πρόσβαση σε πολλαπλά δίκτυα, μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να συνδεθεί με βιομετρικούς αισθητήρες και δορυφόρους.

blavkberry boeing phone, BlackBerry και Boeing ετοιμάζουν το κινητό που αυτοκαταστρέφεται

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Εμ… Βασικά δεν απευθύνεται μόνο σε κυβερνητικούς κτλ, αλλά και σε τρομοκράτες και κάθε λογής εγκληματίες όπως πχ κομπιναδορους για ξέπλυμα χρήματος, μεγαλοεμπόρους ναρκωτικών και πάρα πολλούς άλλους.
Καλή φάση, αφού δεν θα μπορεί ούτε η αστυνομία ή οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία ασφαλείας να τους “ακούσει”, καλά καλά ούτε καν η NSA. 😉

Manolis tsagkarakis

υπάρχει ήδη αυτό και λέγεται “smartphone από το 2010 και μετά” όπου αν σου πέσει κάτω συνήθως το μαζεύεις με το φαράσι!!! :p

όντως θα το λατρέψουν αυτοί που ανέφερε ο Panos7GR!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.