BlackBerry KEYone: Mε καινοτόμο αισθητήρα αποτυπωμάτων στο space bar

Το BlackBerry KEYone ήταν αδιαμφισβήτητα μια από τις συσκευές που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Με οθόνη 4.5 ιντσών ανάλυσης 1600×1080 pixels, φυσικό QWERTY πληκτρολόγιο και Android 7.1 Nougat .Tο νέο smartphone της ιστορικής Καναδικής εταιρείας απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν εναν ταχύτατο προσωπικό βοηθό στην παλάμη και την τσέπη τους.

Ένα εκ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Blackbery KEYone αφορά το πληκτρολόγιο και επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν τις λειτουργίες των πλήκτρων, καθώς επίσης και να τα χρησιμοποιήσουν για να πλοηγηθούν στο smartphone, αφού εκείνα λειτουργούν ως touchpad. Εκτός των παραπάνω, η BlackBerry ανακοίνωσε πως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του smartphone είναι ενσωματωμένος στο πλήκτρο space, καθιστώντας το KEYone ως την πρώτη συσκευή με βιομετρικό αισθητήρα μέσα σε φυσικό πληκτρολόγιο.

Η εταιρεία που δημιούργησε αυτό τον καινοτόμο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που κρύβεται κάτω από το space bar του πληκτρολογίου στο KEYone ονομάζεται Fingerprint Cards AB. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσίευσε πριν λίγο η BlackBerry, ο σένσορας έχει κωδικό FPC1145 και παρέχει εξαιρετικά γρήγορη αναγνώριση του δακτυλικού σας αποτυπώματος. Επιπλέον, οι Καναδοί αναφέρουν πως πρόκειται για έναν καινοτόμο αισθητήρα που μπορεί να λειτουργήσει τόσο με στεγνά, όσο και με βρεγμένα δάχτυλα. Πράγματι, ο FPC1145 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που το KEYone έχει να επιδεικνύει στην “φαρέτρα” του, αλλά η αξιοπιστία και η ταχύτητα του θα φανούν σύντομα σε reviews και δοκιμές.

Το KEYone είναι η δεύτερη BlackBerry συσκευή που διαθέτει fingerprint scanner, με πρώτο το DTEK 60 που γνωρίσαμε τον περασμένο Οκτώβριο. Είναι γεγονός πως το κινητό παρέχει καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες θα διευκολύνουν την διεπαφή των χρηστών με εκείνο μέσω του πρωτοποριακού φυσικού πληκτρολογίου που ως ιδέα έμοιαζε να χάνεται από το τοπίο των smartphones. Τελικά η BlackBerry φαίνεται να δηλώνει βροντερά το παρών στην αγορά των φορητών συσκευών, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει άλλα δύο μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους.

blackberry keyone, BlackBerry KEYone: Mε καινοτόμο αισθητήρα αποτυπωμάτων στο space bar

blackberry keyone, BlackBerry KEYone: Mε καινοτόμο αισθητήρα αποτυπωμάτων στο space bar

blackberry keyone, BlackBerry KEYone: Mε καινοτόμο αισθητήρα αποτυπωμάτων στο space bar

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Άρχισε να βγάζει πραγματικά καλές συσκευές η BB… Απο τη μια όμως η φουσκωμένη τιμή (εν μέρη δικαιολογημένα λόγω καλού hardware, φυσικού πληκτρολογίου με scanner νέου τύπου κλπ.) και απο την άλλη η ανύπαρκτη διαθεσιμότητα στα μέρη μας την αφήνει έξω. Ακόμα ψάχνω κανένα Priv έστω για να το πιάσω στα χέρια μου, μάταια, ενώ για DTEK ούτε λόγος. Και να φανταστείς ότι πριν μια πενταετία εδώ στην Κύπρο τα BB κυκλοφορούσαν όπως τώρα τα iPhone… (Ασχετο, αλλά και η HTC χάθηκε απο τα καταστήματα τελευταία. Μέχρι το Α9 έχω δει).

Panikas

Για ενα περίεργο λόγο μου αρέσει πάρα πολύ..

bezilys

Ενδιαφέρον….

Giannaras69

Παιδιά άσχετο αλλά μου ήρθε σήμερα η nougat στο s7 edge μου παρά πολύ καλη

Teo

Κάτοχος Q10 Blakberry

Πολύ ενδιαφέρον.

manosz

Πολυ μικρα πλήκτρα δν εχει; ωραιο ομως φαινεται..

bezilys

@manosz τι ήθελες να έχει πλήκτρα σαν του υπολογιστή??!

manosz

Ναι σωστα…η θα ειναι ψειρες η σαν του υπολογιστη..κατι νορμαλ δν γινεται..μονο κ μονο για να πεις την παπαρια σ

ChristosT

@manosz δεν νομίζω να είναι μικρότερα απο αυτά του soft keyboard των άλλων συσκευών.
Άλλωστε δεν είναι πλήκτρα δεκαετίας 90’…έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια και παράλληλα ευαισθησία σε αυτό που θα θέλεις να πληκτρολογήσεις.

Nick_GR

Ωρε να έλιωνα στο Doom 2 gba με αυτο το πραμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.