BlackBerry: Θα δώσει την άδεια χρήσης του θρυλικού QWERTY σε τρίτους

Η BlackBerry μέσα στην εβδομάδα προχώρησε σε μια ιστορικής σημασίας ανακοίνωση, λέγοντας ότι σταματά να σχεδιάζει και να κατασκευάζει smartphones. Ωστόσο, ο CEO John Chen, θα δώσει σε επιλεγμένους τρίτους κατασκευαστές την άδεια να χρησιμοποιούν το θρυλικό QWERTY πληκτρολόγιο.

Η BlackBerry είναι ιδιαιτέρως γνωστή για τα εξαιρετικά φυσικά QWERTY πληκτρολόγια, με εκείνο του BlackBerry Bold 9000 να θεωρείται ίσως το καλύτερο που έχει μπει ποτέ σε smartphone.

Μιας και αναφερόμαστε στα καλύτερα της BlackBerry, ο Chen επεσήμανε ότι τα τρία αγαπημένα του μοντέλα είναι BlackBerry Bold 9900, η σειρά BlackBerry Curve και το BlackBerry Passport. Το Bold 9900 είναι όμοιο του Bold 9000, αλλά περιλαμβάνει οθόνη αφής. Το Passport διαθέτει hybrid πληκτρολόγο που είναι ένας συνδυασμός touch και φυσικών πλήκτρων. Ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ BlackBerry PlayBook tablet.

Για όσους λοιπόν τους αρέσει το BlackBerry physical QWERTY keyboard, η ανακοίνωση του Chen είναι καλό νέο. Όσο για την πορεία της BlackBerry στο εξής, η κατασκευή των BlackBerry smartphones θα ανατεθεί σε τρίτους κατασκευαστέ όπως έγινε με το BlackBerry DTEK 50 (είναι το Alcatel Idol 4 με το brand της BlackBerry) και όπως θα γίνει με το BlackBerry DTEK60, το οποίο θα βασιστεί στο TCL 950. Σύμφωνα με τον CEO, John Chen, αυτός είναι ένας τρόπος για την εταιρεία να μειώσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και να ενισχύσει τις αποδόσεις των επενδύσεων..

BlackBerry Bold 9900

BlackBerry QWERTY, BlackBerry: Θα δώσει την άδεια χρήσης του θρυλικού QWERTY σε τρίτους

BlackBerry QWERTY, BlackBerry: Θα δώσει την άδεια χρήσης του θρυλικού QWERTY σε τρίτους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

ωραια κινητα ειδικα για το 2011 π πηρα κ το πρωτο blackberry ηταν πολυ ξεχωριστα και με τελεια ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με οτι κυκλοφορουσε εκεινη την εποχη αλλα για το 2016 νομιζω πω τετοιου ειδους κινητα ειναι αδιαφορα κυριως για τον 80-90% της αγορας

Manolis

@Ioannis εξαρτάται τη multimedia χρήση που κάνει ο χρήστης, εγώ πχ που θέλω να βλέπω καμιά τηλεοπτική σειρά στο δρόμο ή σε ταξίδι “αναγκαστικά” δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το Passport ή τέτοιου είδους αναλογία οθόνης. Μόνο για δεύτερη συσκευή…

Για μη – multimedia χρήση και χωρίς να θέλεις να παίζεις παιχνίδια μια χαρά και το classic,Q10, κτλ κτλ με τα πολύ καλά πληκτρολόγια τους!!!!

NZ

Είχα την τύχη να πειραμτιστώ με ένα blackberry ενός φίλου μου για μερικές μέρες πριν το παραδώσει για να πάρει καινούριο κινητό (πάλι blackberry). Για τους επαγγελματίες ήταν πραγματικά απόλυτο εργαλείο! Εντυπωσιακό! Σε forums σχετικά με τα Blackberry λέγανε ότι έπασχε γενικά το λογισμικό από applications (έρνα από τα μεγάλα προβλήματά του). OK, το καταλαβαίνω, αλλά ένας επαγγελματίας που θέλει συγκεκριμένα πράγματα στο κινητό του, τα οποία αφορούν την εργασία του, δε χρειάζεται πληθώρα άσκοπων εφαρμογών (γνώμη μου)!
Πιστεύω ότι το λάθος της εταιρίας είναι καθαρά στο θέμα μάρκετινγκ!
Το δε QWERTY πληκτρολόγιό τους, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.