Το μερίδιο αγοράς της BlackBerry είναι επίσημα 0.0%

Δεν έχει περάσει ακόμη μια δεκαετία από τότε που η BlackBerry μεσουρανούσε στην αγορά των smartphone. Η εταιρεία με έδρα τον Καναδά, έφτιαχνε smartphones τα οποία θεωρούνταν τα καλύτερα εκείνης της εποχής, μαζί με αυτά της Nokia.

Δυστυχώς, η πορεία των δύο εταιρειών δεν ήταν η καλύτερη τα επόμενα χρόνια. Η BlackBerry από το 2007 και μετά έχανε συνεχώς μερίδιο αγοράς, και σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της Gartner έφτασε πλέον στο 0.0%.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, το τέταρτο τρίμηνο του 2016 πωλήθηκαν 431 εκατομμύρια smartphones, με μόνο 207.900 να είναι συσκευές της BlackBerry που τρέχουν το δικό της λογισμικό. Για να είμαστε πιο ακριβείς, το ποσοστό της BlackBerry είναι πλέον στο 0.0482%.

Η πλατφόρμα των BlackBerry συσκευών θεωρείται “νεκρή” εδώ και καιρό, αφού και η ίδια η εταιρεία το έχει παραδεχθεί. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν έχει κυκλοφορήσει νέα BB10 OS-powered συσκευή τα τελευταία χρόνια. Πλέον η BlackBerry έχει μεταβεί στο Android και ψάχνει να κάνει μια νέα αρχή. Αυτή την φορά δεν κατασκευάζει τα smartphone της, με την διαδικασία αυτή να την έχει αναλάβει η TCL.

Η BlackBerry αυτή την στιγμή πουλάει συσκευές με Android, όπως το DTEK60 και το Priv, ωστόσο αυτές δεν έχουν συμπεριληφθεί στο ποσοστό. Όπως και να έχει, η BlackBerry έχει χάσει την δόξα του παρελθόντος με το μέλλον αν είναι ακόμη αβέβαιο.

Blackberry marketshare 0%, Το μερίδιο αγοράς της BlackBerry είναι επίσημα 0.0%

Πηγή 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Λογικό ίσως ??

Paul

Κουτσοί στραβοί στον Αγιο Παντελεήμονα ( Android )

Νίκος

εχει ενδιαφερον αυτο γιατι σε κανει να σκεφτεσαι τι θα απογινουν τα android ή τα iphones με την εμφανιση καποιου αλλου λειτουργικου (ή δεν ξερω και εγω τι μπορει να βγει και να τα ανατρεψει).
γνωμη μου ειναι πως για ενα ΠΟΛΥ μεγαλυτερο διαστημα θα παιζουν μονο αυτα τα δυο στα κινητα τηλεφωνα. αλλα ποτε δεν ξερεις.. κρινοντας απο την blackberry ή την nokia, ολα μπορουν να γινουν.

Agnostos13

@Paul:
Εγω παλι βλεπω οσους αφηνουν blackberry να πηγαινουν σε iphone

NikosAR

Την έχει αγοράσει η Lenovo … και όπως και την Nokia την είχε αγοράσει η Microsoft και την εξαφάνισε έτσι τώρα …. γίνεται το ίδιο ( αν θέλεις να μειώσεις τον ανταγωνισμό, απλά τον εξαγοράζεις, αμέτρητα τα παραδείγματα ).

Paul

@Agnostos13
Κατά την γνώμη μου σχετικό είναι αυτό που λες.Παλιά που είχα android…με ICS και Gingerbread και είχα λαλήσει με αυτες τις εκδόσεις πηρα ένα blackberry δανεικό από τον κουμπάρο μου να δω τι σόι είναι αλλα δεν με βόλεψε ….με χάλασε που είχε 1000 πλήκτρα για να το δουλέψεις ..δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο ήταν.

Techskepticon

Είναι τραγικό μια εταιρία σαν την blackberry και το blackberry 10 να το αναβαθμίζει κάθε λίγο και λιγάκι ΑΚΟΜΑ κι εμείς να περιμένουμε τα update για τα android σε κάθε νέα συσκευή.

Δηλαδή πέρα από το bloatware όλα τα άλλα είναι βασισμένα σε εφαρμογές. Καμία καινοτομία όλο το λειτουργικό..

Χρήστος Β.

@NikosAR Υπήρχαν παλαιότερα φήμες για πρόταση εξαγοράς. Πέρα από αυτό όμως καμία σχέση δεν έχει η Blackberry με τη Lenovo.
Τώρα όσον αφορά το λειτουργικό BB10 είναι κρίμα που εξαφανίζεται.
Σε ευχρηστία και λειτουργικότητα υπερέχει του Android.

ΚΝ

BB ειχε τη δυνατότητα & εχει ακομα αν σοβαρευτεί ….να εκμεταλλευτεί το ισχυρό μπραντ της & επανέλθει δριμύτερη και με την πλατφόρμα της.
Προφανώς ομως δεν εινσι σε θεση ….με πολλες άστοχες επιλογες και αγκυλώσεις. Ειχε ωραίες αναλαμπές με ενδιαφέροντα κινητά οπως το passport αλλα τις άφησε να χαθούνε χωρις λογο. Το προβλημα δεν ειναι αν θα ειναι με android αλλα αν ειναι ικανή να επιβίωση στη νεα εποχή στα κινητά. Ισως τωρα νοικιαζοντας σε αλλους το μπραντ να επιβίωσει….μεχρι να αναδιοργανωθεί και αναλάβει οι ιδια την τύχη της.

Πάνος

Η επικράτηση του iOS και του Android ήταν προδιαγεγραμμένη και προγραμματισμένη. Ό,τι υπάρχει και κινείται σε λειτουργικό “έπρεπε” να ελέγχεται από το Αμέρικα. Γι’ αυτό εξαφανίστηκαν Blackberry, Symbian κλπ, τη στιγμή που είχαν τεράστια βάση χρηστών, και γι’ αυτό δολοφονήθηκαν εν τη γεννέσει τους προσπάθειες όπως Maemo/MeeGo, Ubuntu for mobile, Sailfish κλπ. Ολόκληρη Nokia και την κατάπιαν οι αμερικάνοι της Microsoft. Ολόκληρη κραταιά Samsung και ακόμα δεν …τόλμησε να βγάλει ευρέως (=παγκοσμίως) το Tizen. Το σκότωσε κι αυτή για να μην κακοκαρδίσει τη μαμά Google.

Pit

@ Panos

Το Tizen της Samsung μας έλειπε. Εδώ δε μπορεί να κάνει ένα android skin της προκοπής (touchwiz) ενώ τα apps της είναι γεμάτα κρίσιμα bugs (παθών καθώς έχω smart a/c και πλυντήριο, αισθάνεσαι ευλογημένος από τον Θεό όταν καταφέρεις να κάνεις pair κάποιο με τα χείριστα apps της). Δε χρειάζεται να συλλογιστείς συνομωσιολογικά για να βρεις γιατί δε προωθεί το Τizen.

giannis

Ας αφήσουμε τις θεωρίες συνομωσίας και ας αποδεχθούμε ότι η BB άργησε να ακολουθήσει τις εξελίξεις των smartphones. To ίδιο έκανε και η MS και βλέπουμε ότι εγκαταλείπει (έστω προσωρινά) το mobile κομμάτι. Και σε μία τεχνολογική έκρηξη όπως ήταν τα smartphones με οθόνη αφής, app store κλπ οι πρώτοι παίκτες κατέκτησαν την αγορά. Έτσι απλά. Εγώ προσωπικά έχοντας επενδύσει στο ios και συνδυάζοντας πλέον tablet, smartphone και pc θεωρώ αδιανόητο να μεταβώ στο BB OS ή σε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό (sailfish, mozilla, tizen κλπ) που δεν μου προσφέρει μία συνολική λειτουργικότητα ανάμεσα στις συσκευές μου.

James

Η blackberry εκείνη την εποχή όλο bb10 έλεγε και bb10 δε βλέπαμε. Η Nokia έβγαζε αναβαθμίσεις του symbian που ήταν όλο το ίδιο. Όταν αποφάσισε να βγάλει το meego είχε πετάξει το πουλάκι. Και οι δύο κάθονταν και ξυνονταν ενώ δύο νέα λειτουργικά με μεγάλες αξιώσεις από τεράστιες εταιρίες είχαν μπεί στο παιχνίδι. Όταν πήγα από symbian σε Android μου φάνηκε κάτι εξωπραγματικό στην ευκολία του (και ήταν μόλις στην έκδοση 2.1)

Δε χρειάζεται καμία θεωρία συνωμοσίας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.