BlackBerry, Lumia, Samsung, Apple: Ποιο κινητό κρατάμε περισσότερο;

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Kantar WorldPanel έχοντας ως δείγμα την αγορά των ΗΠΑ, φάνηκε ότι οι χρήστες κρατάνε τα κινητά τους 22 μήνες, πριν κάνουν το upgrade σε νέα μοντέλα. Φαίνεται ότι τα διετή συμβόλαια που κάνουν οι πάροχοι, λειτουργούν σωστά για τους ίδιους και πείθούν τους χρήστες να αλλάξουν τις συσκευές κάνοντας νέα συμβόλαια.

Τα ευρήματα της έρευνας είναι αρκετά ενδιαφέροντα και δείχνουν ότι οι κάτοχοι BlackBerry είναι αυτοί που κρατάνε τα κινητά τους για μεγαλύτερο διάστημα που αγγίζει τους 36 μήνες. Αυτοί που κάνουν τα πιο γρήγορα upgrade είναι οι κάτοχοι Lumia smartphones, έχοντας μέσο όρο τους 16 μήνες. Οι χρήστες της Apple αγοράζουν τα τελευταία μοντέλα iPhones κάθε 25 μήνες ενώ όσοι έχουν Samsung, κάνουν την μετάβαση σε νέα μοντέλα, κάθε 18 μήνες.

Στην ίδια έρευνα η Kantar επεσήμανε ότι λόγω των μεγαλύτερων οθονών σε iPhone 6 και iPhone 6 Plus, από τον Σεπτέμβριο του 2014, το 32% των κατόχων iPhone, έχει αγοράσει τη νέα συσκευή. Συγκριτικά να πούμε ότι το αντίστοιχο ποσοστό όσων πήγαν στα νέα iPhone την περίοδο Σεπτεμβρίου 2013 και Ιουλίου 2014, είναι αρκετά πιο χαμηλά στο 22%.

Μεγάλος αριθμός αυτών που θέλουν να αγοράσουν τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, περιμένουν να κυκλοφορήσουν τα νέα μοντέλα από 25 Σεπτεμβρίου για να πέσουν οι τιμές των περσινών. Το 2014 οι πωλήσεις του iPhone 5s σημείωσαν 32% αύξηση μετά την κυκλοφορία του iPhone 6.

Μιας και η παραπάνω έρευνα αφορά στις ΗΠΑ, εσείς πόσο συχνά αλλάζετε το κινητό σας και γιατί;

BlackBerry, Lumia, Samsung, Apple: Ποιο κινητό κρατάμε περισσότερο;, BlackBerry, Lumia, Samsung, Apple: Ποιο κινητό κρατάμε περισσότερο;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gericho

“έχοντας ως δείγμα την αγορά των ΗΠΑ”

Με τόση ανομοιογένεια ανάμεσα στις γεωγραφικές περιοχές,
το να ξεκινάς με ένα εξ ορισμού μη αντιπροσωπευτικό δείγμα
σημαίνει πως μόνο συμπεράσματα δε βγαίνουν.

Manolis

συμφωνώ ότι τις συσκευές της Apple της κρατάμε όλοι μας παραπάνω, πχ εγώ έχω ακόμα το iPhone 4 από το 2011 σαν πρώτο κινητό μέχρι το 2013 και μετά σαν δεύτερη (αν τελείωσει η μπαταρία της πρώτης συσκυεής, iPod, κτλ)..

Ιωάννης jb

Ειναι δεδομένο οτι ένα iphone θα το κρατήσει κάποιος περισσότερο σε σχέση με ένα galaxy ή ένα lumia… Κάτι τέτοιο θα συμβαίνει παντού σε όλες τις αγορές όχι μόνο στη U.S.A.

ioankav

Βασικά τα iphones τα κρατάνε 2 χρόνια, γιατί συνήθως αυτή είναι η διάρκεια των συμβολαίων (διετή) που υπογράφουν οι καταναλωτές

Nick

Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει ένα κινητό πάνω από τρία χρόνια…είναι και θέμα μπαταρίας όχι μόνο καιρού…και εκτός αυτού αν η συσκευή δεν περνάει ενημέρωση είναι τελειωμένη…έτσι είναι τα κινητά και από παλιά το ίδιο όσο θυμάμαι…

antonis

όλα τα ευδία σ@@@α είναι μετά τα 2 χρονιά σέρνονται και θέλουν πετάμε και μιλάμε για κινητά των 700-1000 ευρό είναι άπλα τραγικό..

Manolis

@Nick, εξαρτάται πόσο παλιά εννοείς, επειδή αν λέμε για εποχές 1997-2000 (και μετά ουσιαστικά αλλά λίγα πράγματα) δεν γινόταν ούτε λόγος για αναβάθμιση εκτός κι αν πήγαινες στο service για να σου περάσουν νέο firmware..

Στεφανος

Lumia 635. Το έχω 8 μήνες και θα το αλλάξω αρχές 2016. Δηλαδή εκεί στις 16 μήνες λ. Το επόμενο Lumia θα προσπαθήσω να το κρατήσω για 2-3 χρόνια.

azriel84

Στο γραφείο που δουλεύω έχουμε όλα τα iPhone από το 4 μέχρι και το 6. To 4 πλέον σέρνεται, το 4S αντέχει με δυσκολία και ανοχή της κατόχου. Το 5 είναι αξιοπρεπές και 5S και 6 πετάνε. Από την άλλη, η σύζυγος αλλάζει το Samsung της κάθε 1.5 χρόνο και ο κολλητός έχει Xiaomi Mi3 το οποίο πηγαίνει ακόμα σφαίρα. Αυτά.

giannogeorge

Έχω το Galaxy S3 από τον Δεκέμβριο του 2012 και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Ο λόγος που ακόμα δεν έχω αλλάξει συσκευή -σε άλλες εποχές θα είχα αλλάξει- είναι καθαρά οικονομικός. Η κατακόρυφη πτώση του εισοδήματος δεν αφήνει τέτοια περιθώρια προς το παρόν.

Αλέξανδρος

@antonis φίλε με το συμπάθιο αλλά γιατί μετά από 2 χρόνια σέρνονται;
Το lg g pro μου έκλεισε 2 χρόνια πριν μερικές μέρες και πάει “μπάλα” όπως το αγόρασα.
Αν τα δικά σας σέρνονται ένα φορμάτ, ένα καθάρισμα της cache, ποιά-ποιές εφαρμογή/ες τρέχει στο παρασκήνιο και κολλάει ή είναι κακογραμμένη, ένα φορμάρισμα της sd η και ένα Greenify αν έχεις πολλές εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο δεν θα πείραζε ( παρεμπιπτόντως δεν το έχω κάνει format ούτε την sd )
Μην τα πετάτε έτσι και αν δεν γνωρίζετε κάντε μια αναζήτηση στο Google και θα βρείτε αρκετές λύσεις.

Τώρα στο θέμα μας όταν πρόκειται για ναυαρχίδα γνωστής εταιρείας μπορείς να κρατήσεις το android κινητό σου για αρκετά χρόνια αν η κοινότητα βγάζει Rom αλλά αν πρόκειται για αυτές τις εταιρείες ένα iPhone 3gs το κράτησα 1 χρόνο και μετά το έδωσα στην αδελφή μου.

Γιάννης

Θα συμφωνήσω με τον Αλέξανδρο.
Κάτοχος Xperia S εδώ και 2 χρόνια (και κάτι) και τρέχει ακόμα απροβλημάτιστα. Του έχω απενεργοποιήσει, βέβαια, πολύ bloatware που μου ήταν άχρηστο (Facebook, Twitter, Google+, κτλ) και έχω μείνει με τις απαραίτητες εφαρμογές αλλά πάει σφαίρα χωρίς root ή custom ROM. Καθόλου άσχημα για συσκευή του 2012. Προσωπικά συμβουλεύω ναυαρχίδα έστω και της προηγούμενης χρονιάς. Θα σας βγάλει για πλάκα 2 χρόνια. Η δεύτερη συμβουλή μου είναι να μην κράζετε τις εταιρίες για τις αναβαθμίσεις. Αν ένα κινητό δεν παίρνει την τελευταία έκδοση του εκάστοτε λογισμικού μπορεί και να μην τη σηκώνει. 3 φίλοι μου μετάνιωσαν την ώρα και τη στιγμή που αναβάθμισαν το iPhone 4S τους σε ios 8 κι εγώ επίσης που εγκατέστησα Lollipop στο Nexus 7 μου. Ωραίο το γραφικό περιβάλλον αλλά το τάμπλετ σέρνεται και κρασάρει ανά 5λεπτο. Χίλιες φορές να είχα μείνει στο KitKat!

Thodoris

Galaxy nexus για δεύτερο πετάει (όχι πολύ ψηλά, αλλά αξιοπρεπέστατο). Nexus 5 σφαίρα. Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω, αν το ξεσκονίσεις λίγο, είσια μια χαρά.

manolis

εγώ έχω το Lumia 1020 περίπου 3 χρόνια.
Εξαρτάται πόσο συνειδητοποιημένος είναι ο αγοραστη, πόσο προσεκτική χρήση κάνει και πόσα χρήματα έχει πληρώσει για την αγορά.

NZ

iPhone 5 full 3 χρονάκια και μπαίνω αισίως στον 4ο. Δουλεύει άψογα so far, οπότε δε σκέφτομαι αναβάθμιση. Μια καλή αναβάθμιση θα ήταν το 6S+, αλλά θα το σκεφτώ πάλι του χρόνου.

nikos note3

Εχω το nοte 3,δυο χρονια κ πετάει σαν την πρωτη μερα.Του αλλαξα μονος μπαταρια πριν μια εβδομαδα κ βγαζω αλλο δυο χρονια ανετα χωρις να παρω το ελλειπες note 5 η το πιο ελλειπες iphonr6 .Aυτος ειναι κ ο λογος που δεν κανουν αποσπωμενες μπαταριες πια,να αναγκαζεσαι η να τα σκας στο σερβις η να παιρνεις καινουριο μοντελο.Κατα τα αλλα,αν παρεις κορυφαια συσκευη,βγαζεις 3ετια.Εκτος αν τα εχεις κ τα πετας.

Goal123

Νομίζω ότι λόγω των υπερβολικων ενημερώσεων των εφαρμογών κανένα κινητό δεν αντέχει πάνω από τρία χρόνια.Για παράδειγμα για χρησιμοποιείς πια messenger πρέπει να έχει lg g2.Σε δύο χρόνια θα χρειάζεσαι note 4 για να τον ανοίξεις.Απλή μέθοδος των τριών.

Kostas K.

Note 3 κοντά στα 2 χρόνια και η συσκευή πάει όπως day one (Μπορεί και καλύτερα μετά το lollipop) το δε multitasking του έχω μετρήσει μέχρι και 17 εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα χωρίς να κάνει reloading καμία(και μερικές από αυτές ήταν παιχνίδια). Δεύτερη συσκευή galaxy nexus το εχω 3.5 χρόνια. Δεν πάει τόσο καλά όσο το note Αλλά το lollipop (zmod Rom) το τρέχει αξιοπρεπεστατα. Γενικώς η ψαλίδα έχει μικρύνει και παίρνοντας μια high end συσκευή τα τελευταία χρόνια δεν έχεις πρόβλημα να την κρατήσεις για κάμποσο καιρό χωρίς πρόβλημα, ειδικά από snapdragon 800 και μετα.

φίλιππος

Κάθε 8 με 12 μήνες γιατί τα βαριέμαι 😝

Bloodmaster

Εξαρταται απο το τι θα αγορασεις.Λοιπον αν παρεις μια ναυαρχιδα ολοκαινουργια πιστευω πως θα την κρατησεις τουλαχιστον 4 χρονια.Θα αλλαξεις ή απο μπαταρια ή επειδη κολλαει.Τα low end με το ζορι 2 χρονια διοτι θα κολλανε του θανατα.Παντως εγω αλλαζω ή επειδη η μπαταρια τα φτυσε και επειδη ειναι ενσωματωμενη δεν συμφαιρει να την αλλαξεις η επειδη κολλαει τοσο που δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

panos

Κατι ασχετο η αγορα iphone 5s τωρα αξιζει;;;;

DOSOS

Τα κινητά μας δίνουν τις ανάλογες υπηρεσίες που χρειαζόμαστε πάντα για τα πιο βασικά χωρίς κανένα να συμβαίνει πρόβλημα. Να το χρησιμοποιήτε πρώτα ως τηλέφωνο για να μιλάτε. Μην το φορτώνετε σε εφαρμογές που δεν είναι απαραίτητα πραγματικά για σας. Με τη σωστή χρήση το κινητό θα είναι πάντα το τηλέφωνό σας, σαν καινούργιο. Χαρίτετο!

Antonis

18 μήνες? 25 μήνες? τι είναι αυτό?
τα αλλάζω κάθε 2 μήνες γιατί τα βαριεμε όποτε δεν ισχύει για μένα αυτό
παντός το περισσότερο που κράτησα τηλ είναι σας 1ο to samsung galaxy s5
και 2o το Samsgung galaxy Note 3

κατα τα αλλα τωρα ειμαι κατοχος iPhone 6 Plus

Hyperion

Ο άλλος έχει τρία χρόνια ένα κινητό (Lumia 1020) που βγήκε τον Ιούλιο του ’13 και στην Ελλάδα ήρθε κάνα δυο μήνες μετά, άρα στην αγορά υπάρχει εδώ και δυο χρόνια!!! Πολύ μπροστά ο φίλος λέμε!!!

@panos αξίζει αν το βρεις σε καλή τιμή. Έχω ένα σαν δεύτερη συσκευή γύρω στους 18 μήνες και λειτουργεί σαν τη πρώτη μέρα. Πιστεύω και το iOS 9 που βγαίνει αύριο, θα το σηκώνει υπεράνετα! Τώρα για το 10 που θα βγει του χρόνου, δεν σου εγγυώμαι τίποτα, αλλά και να μην το σηκώνει άνετα, δεν το κάνεις! 😉

Όσο για το κάθε πόσο αλλάζω, είμαι από τους κωλ*φαρδους και αλλάζω (χωρίς να δίνω ούτε σεντ συνήθως!!!) 3-4 συσκευές το χρόνο, επιπέδου ναυαρχίδας! Αλλά αν ήταν να πάρω μόνο ένα και να το κρατήσω 2-3 χρόνια, αν και android fan, θα διάλεγα iPhone!

DIREFEAR

Η μανα μου εχει ενα optimus 2x απο τον απριλη 2011 και ειναι σφαιρατο!τι μου λετε εσεις τωρα…;)

dimitrisdim14

Lumia 820 (8 μήνες )
Lumia 1020 (10 μήνες )
Lumia 930 (11μηνες)
Με το 930 πραγματικά έχω βρει την υγεία μου !! Και τώρα με τα WIndows 10 θα είναι σαν να αγοραζεις καινούριο κινητό !!

Christos

Samsung S4 το έχω 29 μήνες και μόλις πήρα μια δεύτερη μπαταρία γιατί είχε αρχίσει να πέφτει γρήγορα. Έχει πέσει 2 φορές στο νερό έχει φάει 10 τούμπες και δουλεύει άψογα όλως την πρώτη μέρα. Δεν βρίσκω λόγο αλλαγής. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν ξαναδίνω 500άρικα για κινητό. Άσχετα με την οικονομική κατάσταση θεωρώ ότι είναι κοροϊδία γιατί με τα ίδια χρήματα πέρνεις ένα πολύ καλό laptop.

forneverarrow

Η αληθεια ειναι οτι τελευταία άλλαξα πολλές συσκευές μέχρι να καταλήξω κάπου. Πιο παλιά δοκίμασα να αγοράζω μεσαίας κατηγορίας android (s3 mini, s4 mini κλπ) κυρίως λόγω μεγέθους οθόνης. Ωστόσο, δεν με κάλυψαν για πανω απο 6 μηνες οι επιδόσεις. Πήγα σε iPhone 5s για ενα χρόνο περίπου, και ήταν το καλύτερο κινητό που έπιασα ποτέ. Το αποχωρίστηκα επειδή η γυναίκα μου έσπασε το δικό της και της το έδωσα. Έπειτα είπα να ξανά δοκιμάσω android… Πήρα ενα G3 που ομολογουμένως ειναι εξαιρετική συσκευη, οστόσο κατι του έλειπε. Το interface ειναι κάπως χάλια για τα γούστα μου ενώ ήταν αρκετά μεγάλο στο χέρι μου. Τελικά, κατέληξα στο Galaxy S5, που για εμένα ειναι το τελευταίο καλο flagship της Samsung. Σκοπεύω να το κρατήσω για ενα 24μηνο.

Θανάσης

Εγώ έχω ένα Lumia 920 εδώ και 21 μήνες και δεν έχω βρει κάποιο άλλο ισάξιο με αυτό για να το αλλάξω . Εννοώ ότι κανένα κινητό της τάξης των 250 ευρώ (τόσο το αγόρασα Δεκέμβριο του 2013) δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) , ασύρματη φόρτιση και την τεχνολογία rich recording (η οποία είναι πολύ χρήσιμη όταν θες να καταγράψεις είτε βίντεο είτε μόνο ήχο σε θορυβώδες περιβάλλον) τα οποία είναι must για κινητό του 2015 και με την αναβάθμιση του στα 10αρια πιστεύω θα το κρατήσω ακόμα περισσότερο . Αν άλλαζα κινητό ίσως να έπαιρνα το iphone 6 ή 6s καθώς πιστεύω είναι το πιο ολοκληρωμένο κινητό που μπορεί να σου βγάλει μια 2ετία , 3ετία (συνήθως κάθε τόσο αλλάζω τηλέφωνο) . Αυτά από μένα ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.