Blackberry, εξηγεί το τετράγωνο σχήμα του Passport

Πριν από λίγο καιρό ο CEO της BlackBerry μας έδειξε το νέο απόκτημα της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Αυτό που έκανε το BlackBerry Passport να ξεχωρίζει είναι το τετράγωνο σχήμα του που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε smartphones.

Στην πλειοψηφία τους τα smartphones ακολουθούν το ίδιο μοτίβο: ορθογώνιες οθόνες και δεν έχουμε δει κάποια ουσιαστική αλλαγή.

Το BlackBerry Passport έρχεται με 4.5 ιντσών τετράγωνη οθόνη ανάλυσης 1440 x 1440. Η συσκευή δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές όσον αφορά στο σχήμα της αλλά τη BlackBerry μάλλον δεν την απασχολεί ιδιαίτερα αυτό. Σε νέο blog post εξηγεί ότι αυτό που ήθελε να φτιάξει είναι μια λειτουργική συσκευή για επαγγελματίες με μεγάλη οθόνη και physical QWERTY πληκτρολόγιο.

Αναφέρει ότι η τετράγωνη οθόνη είναι η κατάλληλη για να διαβάζουμε βιβλία και PDFs καθώς η 4.5 ιντσών οθόνη δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με μια 5-ιντση οθόνη. Επίσης, με βάση την «ακαδημαϊκή τυπολογία» ο βέλτιστος αριθμός χαρακτήρων σε μια σειρά βιβλίου είναι 66 χαρακτήρες ενώ οι παραδοσιακές ορθογώνιες οθόνες μπορούν να εμφανίσου μόνο 40 χαρακτήρες ανά γραμμή. Αντιθέτως το Passport δείχνει 60 χαρακτήρες, άρα είναι η ιδανική συσκευή για e-books και web browsing, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της BlackBerry.

Μιας και στοχεύει σε επαγγελματίες αναφέρει κάποιους κλάδους στους οποίους το BlackBerry Passport θα είναι χρήσιμο, αρχιτέκτονες, γιατρούς, χρηματιστές κλπ.

Μπορεί η τετράγωνη οθόνη να κάνει κάποιες λειτουργίες καλύτερες αλλά πρέπει να σκεφτούμε και το κατά πόσο η συσκευή είναι pocket-friendly. Αν και δεν έχουν δοθεί ακόμη οι διαστάσεις, σε σύγκριση με τα iPhone 5 και Samsung Galaxy S5 φαίνεται αρκετά πλατύ.

blackberry passport design, Blackberry, εξηγεί το τετράγωνο σχήμα του Passport

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Οι επαγγελματίες σαν και εμένα (μηχανικός) θα ήμασταν καλύτερα για φορητή συσκευή με ένα tablet με ένα stylus (surface, Lenovo note, Samsung ή και iPad)

manolis

εγώ έμαθα πως με αυτό το προϊόν θα δίνει δώρο κι ένα Atari με μονό joystick και το κόκκινο κουμπί στην βάση. Τρομερή καινοτομία.

manolito

Δηλαδή αν καποιος γυρίζει το τηλ. σε landscape mode δεν μετράει ?

thanoik

Να φας στο κεφάλι καμια με αυτό θα μείνεις σεκος

Panos7GR

@manolito: Όχι γιατί χάνεις κάθετα. Εκεί αν είσαι αρχιτέκτον και θες να δεις ένα σχέδιο που σου στείλανε σε PDF, πως θα το δεις ολόκληρο σε landscape;

Εμένα μάγκες παραδόξως μ αρέσει. Μπορεί να φαίνεται άβολο στο χέρι (θυμίζει κάτι σαν τα παλιά phablet της LG τα Optimus VU), αλλά το θεωρώ εργαλείο από άποψη οθόνης. 4.5 ίντσες και όντως δίπλα στο Samsung δείχνει να μην χάνει και να βολεύει για διάβασμα κτλ. Από την άλλη κάτω έχεις το QWERTY πληκτρολόγιο, άρα δεν θα χάνεις ούτε χιλιοστό απ την οθόνη στο γραψιμο. Οπότε ΟΚ. Συμφωνώ με τον CEO της. Για επαγγελματίες θα είναι χρήσιμο και με την εγγύηση της BlackBerry όσο αφορά σε ποιότητα κατασκευής, ασφάλειας, απροβλημάτιστου και σχεδιασμένο για επαγγελματίες κυρίως OS.

JohnWave

Aν την παραπάνω φωτογραφία την έδωσε στη δημοσιότητα η Blackberry τότε μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία . Εμφανίζει το excel με πλήρες zoom οut στο κινητό της και δεν έχει κάνει τον ίδιο βαθμό zoom στα άλλα δύο. Ξεφτίλα απλά…

Aroulis235

Παιδιά, κάνατε κάποιο λάθος. Το Sammy είναι το Gaaxy S4, όχι το S5.

Alexboom

-το physical keyboard να υπενθυμίσω οτι είναι και touch….
-το κινητό είναι απίστευτο στο σερφάρισμα, λόγω του πλάτους του…
-η εικόνα αυτή δεν είναι απο πλήρες zoom out αλλα το προκαθορισμένο μέγεθος όταν ανοίγεις excel με το docs to go.
-ακριβό δυστυχώς
-επαγγελματίας μηχανικός φίλε μου και μιλάς για το τετράγωνο ipad όμως…

Nikos K

Άνετα θα αγόραζα συσκευή με αυτό το form factor εάν είχε android.

nikos

@Nikos K φίλε μου τα blackberry παίρνουν πλέον android apps οπότε τι άλλο σου λείπει από το lagdroid εκτός τα apps?Σε όλα τα άλλα το blackberry os είναι πολύ ανώτερο και καθαρά σχεδιασμένο για επαγγελματίες.

Manolis Tsagkarakis

@nikos στο Ζ10-Ζ30-Ζ3 οκ οι Android εφαρμογές αλλά όταν μιλάμε για Q10 – Q5 και τα μελλοντικά classic και Passport οι εφαρμογές δεν προασαρμόζονται ή δεν παίζουν τόσο καλά στις οθόνες τους.. Για το passport ίσως προσαρμόζονται καλύτερα στην οθόνη του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.