BlackBerry Priv: Αν αποτύχει ίσως να είναι το τελευταίο της smartphone

Η BlackBerry ετοιμάζεται να βγει για πρώτη φορά στην αγορά με Android smartphone, το BlackBerry Priv. Αυτό σαφώς γίνεται σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το δυσμενές κλίμα για την ίδια και να επιστρέψει στα κέρδη. Με το Priv η BlackBerry φαίνεται πως παίζει το τελευταίο της χαρτί, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται η έξοδος από την αγορά των smartphones.

O CEO, John Chen σε χθεσινή του συνέντευξη δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι να πουλήσει 5 εκατομμύρια smartphones το χρόνο, κάτι που αν δεν συμβεί δεν είναι καθόλου απίθανο να δει την πόρτα της εξόδου. Ωστόσο, ίδιος δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα.

Προφανώς ο αριθμός των 5 εκατομμυρίων πωλήσεων βασίζεται επάνω στο BlackBerry Priv, άρα αν δεν τα καταφέρει να πείσει, τότε μάλλον είναι το τελευταίο μοντέλο που βλέπουμε από την BlackBerry. Αν συμβεί αυτό, η BlackBerry θα επικεντρωθεί σε ένα άλλο κομμάτι, παρέχοντας τεχνολογία που αυξάνει την ασφάλεια σε άλλες πλατφόρμες όπως iOS και Android.

Η BlackBerry ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, επιβεβαίωσε ότι κατάφερε να πουλήσει μόλις 800.000 smartphones, οπότε ο στόχος των 5 εκατομμυρίων δεν είναι καθόλου εύκολος για την ίδια. Εμείς να πούμε ότι μαζί με την BlackBerry, και για την Sony ακούστηκε ότι δίνει μια τελευταία ευκαιρία στα Xperia, πριν σκεφτεί ακόμη και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει η BlackBerry να σωθεί χάρη στο Android. Εσείς τι λέτε, μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό;

BlackBerry Priv: Αν αποτύχει ίσως είναι το τελευταίο της smartphone, BlackBerry Priv: Αν αποτύχει ίσως να είναι το τελευταίο της smartphone

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Προσωπικά πιστεύω πως ίσως να έχει περισσότερες πωλήσεις από αυτές που κάνει συνήθως αλλά τα 5 εκ. είναι πολλά για μια εταιρία που κάνει συνήθως 800.000. Γιατί όπως και να το κάνουμε το Android δεν θα την εκτοξεύσει. Μια πολιτική καλού μάρκετινγκ, χαμηλών τιμών και δυνατού software θα την βοηθήσει να ανακάμψει.

Αλέξανδρος

Άνετα. Για να αποχωρήσει κάποιος από αυτή την κατηγορία ( smartphones ) που έχει ιδιαίτερα κέρδη πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της και νομίζω ότι η Bb τώρα ξεκινάει.
Εφόσον οι πολλοί πήγαν σε android και έχουν τις εφαρμογές τους κάτι που εσύ δεν είχες άσχετα αν το os σου είναι καλό πως περιμένεις να έχεις κέρδη.
Για να πάρεις πρέπει να δώσεις.
Εμένα μου άρεσε το καινούργιο μοντέλο με android και πιστεύω ότι θα πάει καλά.

Γιώργος μπλατσαρας

Slider τηλέφωνο; Όσοι έχουν δουλέψει τέτοια τηλέφωνα δε νομίζω να ξανά γυρίσουν σε αυτή τη μορφή τηλεφώνου… Μάλλον στο κεφάλαιο Android h bb τώρα ξεκινά…

JohnGR

Αν βγάλει και μια έκδοση χωρίς το πληκτρολόγιο, με αυτό το design, πιστεύω ότι θα πάει καλά.

Darrh

ας βάλει ανθρώπινες τημες και το ρίξει λίγο στο marketing θα είναι super… κάτι άλλο δεν της λείπει

Manolis

@Darrh εννοείτε τις τιμές πρώτα!!!

ΔΕΝ έχει καμιά δικαιολογία πια ότι τα κινητά της κάνουν κάτι ξεχωριστό μιας και το τελευταίο android ή WP των 50 ευρώ μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει email και να μιλάει μέσω μηνυμάτων (τύπου ΒΒΜ).

DIREFEAR

“Δεν αποκλείεται η έξοδος από την αγορά των smartphones”
Αναρωτήθηκε κανείς: Αν βγει από την αγορά των smartphones, με τι άλλο μπορεί να ασχοληθεί αυτή η εταιρεία; Η Sony έχει χίλια δύο αντικείμενα να ασχοληθεί, η Blackberry τι έχει;

rose

Αμα βγει απο την αγορα των smartphone σημαινει και πωληση της εταιριας . Δεν νομιζω να λειψει σε κανεναν ετσι και αλλιως, και αυτη επεσε στην παγιδα οπως η νοκια και δεν μπηκαν γρηγορα στην αγορα των smartphone και του android.

Nikos

Δυστυχως ειναι πολυ αργα για τα black. BB

Animamundi

Καλά θα κάνει και έπρεπε να το έχει κάνει από καιρό,εδώ κοντεύουν μεγαλύτερα ονόματα να πάνε σπίτι τους βλέπε Sony.
Νομίζεi πως ζούμε ακόμα στο 2004 που τα φυσικά πληκτρολόγια είχαν πέραση.
Οσοι επιλέγουν BB το κάνουν επειδή προσφέρει το κάτι το διαφορετικό,διαφορετικά δεν μπορεί αυτή η εταιρία να σταθεί στην αγορά ειδικά πλέον με τον μεγάλο ανταγωνισμό και από τους κινέζους.

forneverarrow

Το μεγάλο πρόβλημα της BB ήταν το ίδιο με των WP… η έλλειψη δημοφιλών apps. Και δεν με νοιάζει καθόλου η σαβούρα που έχει το iOS και το Android και που φαίνεται στα νούμερα, αλλά για την ύπαρξη ποιοτικών και αναγκαίων apps για ένα μέσο χρήστη σήμερα. Πρόσφατα έπιασα στα χέρια μου το Passport ενός συναδέλφου και έμεινα εντυπωσιασμένος τόσο από την ποιότητα κατασκευής όσο και από το ίδιο το BB OS, που σαν λειτουργικό είναι πολύ πιο “επαγγελματικό” από τα άλλα. Αν είχε android το Passport πιστεύω ότι θα έριχνε σκόνη στο Note, τουλάχιστον στο επιχειρηματικό κόσμο. Και φυσικά, το κορυφαίο πληκτρολόγιο που τόσο σε hardware όσο και software μορφή δίνει ρέστα.

Το priv δείχνει στη σωστή κατεύθυνση αλλά το timing για εμένα είναι κακό… Θα μείνω με το S5 για άλλο ένα χρόνο και μετά αν υπάρχει ακόμα στην αγορά ή αν βγει το επόμενο Priv σκέφτομαι να το πάρω.

ΚΝ

Ολα τα κινητά ειναι επαγγελματικά αναλογα με τη χρήση πιυ το κανεις ειδικα τα καλά…..και ολα τα λειτουργικά ειναι μια χαρα αφού τα κεντρικά apps ειναι κοινά σε όλες τις πλατφόρμες και φυσικα αλληλεπιδρούν μεταξυ τους σε οποία πλατφόρμα βρίσκονται για τον καθένα.

Ομως πολλοι προτιμούν συγκεκριμένο λειτουργικό και εκει έχασε η ΒΒ μαζι με ενα κακό μάρκετιγκ. Παρόλα αυτα η ΒΒ εχει ενα μπραντ πιυ ειναι δυνατό και με σωστές ναυαρχίδες σε android μπορει να κυριαρχήσει σε υψηλής ποιότητας κινητών. Το φυσικό πληκτρολογιο ειναι καλο για όσους θελουν άλλα ειναι λίγοι σε σχεση με αυτους πιυ δε το θελουν πλεον. Οποτε πρεπει να υπάρξει παραγωγή περισσότερων μονο αφής. Θελουμε την ΒΒ μαζι με τον ανταγωνισμ που φέρνει ….ελπίζουμε να μπορει κιολας.

Προσωπικά ις έπαιρνα ενα κινητο αφής ΒΒ και με πληκτρολογιο το passport αν και δεν μου αρέσουν τα πληκτρολόγια ο ειδα με εντυπωσίασε απο κοντα.

billas

Το λειτουργικό τους είναι πολύ μπροστά και από Android και από ios. Για εμένα το μόνο που πρέπει να βελτιώσει είναι τα apps και όχι το λειτουργικό τους και μια έκδοση χωρίς πληκτρολόγιο

Μερκ

Θεωρώ πως αν κυκλοφορήσει σε καλή τιμή θα πάει καλά. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Ο άλλος θα το σκεφτεί αν έχει αντίστοιχη τιμή με μήλο και σειρά s της Sammy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.