BlackBerry: Στα χέρια της TCL ο σχεδιασμός και η πώληση smartphones

Τα βήματα της Nokia ακολουθεί πλέον και η BlackBerry, η οποία παραχωρεί την αποκλειστική χρήση του brand της και την κυκλοφορία smartphones σε τρίτο. Η Nokia επέλεξε την φινλανδική HMD Global, ενώ η BlackBerry την κινέζικη TCL.

Πριν από μερικούς μήνες η BlackBerry επιβεβαίωσε ότι σταματά τον σχεδιασμό και κατασκευή smartphones. Τα τελευταία της μοντέλα BlackBerry DTEK50 και DTEK60 ήταν κατασκευασμένα από την TCL, η οποία βρίσκεται πίσω από το brand της Alcatel.

Με επίσημη ανακοίνωση, η BlacBerry> αναφέρει ότι υπέγραψε μακράς διαρκείας αποκλειστική συμφωνία με την TCL για την κατασκευή BlackBerry-branded smartphones. Η κινέζικη εταιρεία θα σχεδιάζει, θα κατασκευάζει, θα πουλά και θα προσφέρει την υποστήριξη πελατών για τα BlackBerry smartphones.

Όσο για την BlackBerry, αναλαμβάνει το κομμάτι του software και ότι αφορά σε θέματα ασφαλείας. Η TCL αναλαμβάνει όλο το κομμάτι των πωλήσεων και λειτουργεί ως αποκλειστικός παγκόσμιος διανομέας.

Το deal κρατά ζωντανό το brand της BlackBerry στην αγορά και επίσης επιβεβαιώνει την μετατροπή της ίδιας της BlackBerry σε εταιρεία software.

BlackBerry smartphones tcl, BlackBerry: Στα χέρια της TCL ο σχεδιασμός και η πώληση smartphones

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Ασχετο αλλά ότι τα κράτη αποκρατικοποιούν τα αγοράζουν οι Κινέζοι. Μάλλον το ότι γίνεται τώρα με τις εταιρίες που άλλαξαν την τεχνολογία. Αγοράζονται από άλλες κινέζικες. Πρόσεχε apple μη γίνει το brand σου designed in China made in China

fotis

Φαντασου apple και samsung made in china και disigned in china

Jorge

Εγώ περίμενα ένα τέτοιο deal για την ΒΒ, αλλά όχι με την TCL. Θα ήθελα να ήταν με την Sammy μιας και έχουν εργαστεί μαζί για το Knox. Για να δούμε τι θα φέρει αυτή η συνεργασία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.