Blackberry smartphones: Βγαίνουν εκτός Λευκού Οίκου

Η Γερουσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα επιτελικά στελέχη δεν θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται BlackBerry 10 συσκευές, η οποίες χρησιμοποιούνται για υπηρεσιακούς λόγους. Οι εναλλακτικές συσκευές που αντικαθιστούν τα BlackBerry είναι Samsung Galaxy S6 ή iPhone SE.

Όσοι έχουν αυτή τη στιγμή Blackberry συσκευές δεν θα κάνουν απευθείας τη μετάβαση από το οικοσύστημα της BlackBerry. Οι κάτοχοι BlackBerry Q10, BlackBerry Z10, BlackBerry Z30, BlackBerry Passport και BlackBerry Classic θα έχουν υποστήριξη μέχρι να φτάσει στο τέλος ο κύκλος ζωής της κάθε συσκευής.

Τα κινητά της BlackBerry χρησιμοποιήθηκαν από τον Λευκό Οίκο για περίπου μια δεκαετία. Από τα σημαντικά πλεονεκτήματα των συσκευών της BlackBerry ήταν η ασφάλεια που προσέφερε σε email, μηνύματα και το κλειστό λειτουργικό σύστημα.

Τα χρόνια πέρασαν όμως και iOS και Android φαίνεται πως κατάφεραν να ξεπεράσουν τη BlackBerry παίρνοντας πλέον τη θέση του δικού της OS στον Λευκό Οίκο.

blackberry smartphones white house, Blackberry smartphones: Βγαίνουν εκτός Λευκού Οίκου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Τι κουβαρντάδες όμως, ούτε καν το s7 η το 6s….

Darth

@Mary το να στήσεις security software δεν είναι θέμα ευδομαδων ούτε καν μηνών είναι αρκετός χρόνος ετσι επιλεγούν μια συσκευη και την έχουν για χρόνια με στυμμένο software τους

ουσιαστικά θα φορανε custum verison του os για οσο έχουν την συσκευη (προφανώς apps όπως playstore κλπ θα είναι ξεριζωμένα και προφανώς οιαδήποτε επικοινωνια με samsung apple για updates πχ κλπ κομμένη κλπ κλπ

Kostas

@Mary μια χαρά μισθό παίρνουν ,μπορούν να το αγοράσουν και μόνοι τους! Για συσκευές που στις παρέχει η κυβέρνηση είναι υπεραρκετές,κανονικά δεν θα έπρεπε καθόλου!

Mary

Darth εντελώς άσχετο αλλά οκ…

Kostas εσύ τι κανείς έτσι από εσένα θα τα πάρουν τα λεφτά;

Agnostos13

Το βασικο “προβλημα” ειναι οτι δεν υπαρχει πλεον blackberryOS…
Οποτε πρεπει να πανε αναγκαστικα σε καποια συσκευη με Android ή iOS!

Χρήστος Β.

Το iPhone το καταλαβάινω, αλλά android συσκευή αντί για Blackberry! μοιάζει με ανέκδοτο.
Στην εταιρία που δουλεύω τα Android κινητά απαγορεύεται να συνδέονται στο wifi δίκτυο για λόγους ασφαλείας.

Χρήστος Β.

@Agnostos13 Φυσικά και υπάρχει, είναι το ΒΒ10 OS, και το χρησιμοποιώ κάθε μέρα.

Darth

@Χρήστος το τελευταίο android αν του αφαιρέσεις τα google play services και κλείσεις δυο λειτουργίες( adb bridge και exteral app installing) γίνεται φρούριο

Takisha

Ξυπνας το πρωί,λες άντε να βγει και σημερα,προετοιμάζεσαι ψυχολογικά,διαβάζεις τα νέα,απελπιζεσαι,λες να δώ τίποτα διαφορετικό να ξεφύγει το μυαλό,ανοίγεις techblog διαβάζεις τα παραπάνω σχόλια και συνειδητοποιεις πως δεν υπάρχει σωτηρία.

JohnWave

@Χρήστος Β. πάρε άμεσα τηλέφωνο στο Λευκό Οίκο να τους το πεις αυτό περί ασφάλειας…δεν ξέρουν οι άνθρωποι…ας τα να πάνε… :-p

Το δικό μου σχόλιο για αυτή την είδηση είναι ότι επιτέλους οι του Λευκού Οίκου θα μπορούν να απολαμβάνουν άψογη οθόνη και κάμερα (S6). 🙂 To κακό είναι ότι δεν θα μπορεί ο Ομπάμα να βάλει Nova Prime launcher και θα μείνει στον stock :p

Kostas

@Mary ναι από μένα θα τα πάρουν τα λεφτά…και δοκίμασε το activia

Πέτρος Π

@Takisha: Χαχαχα, αυτό ακριβώς φίλε μου! Περίμενε ο Λευκός Οίκος εδώ από τους αναγνώστες του techblog να τους πούνε τσιγκούνηδες, και να τους δώσουν συμβουλές για τα κενά ασφαλείας του Android…

Χρηστος Β.

Είναι ενδιαφέρον πως υποστηρίζει ένα Android (S7) ένα iPhone (SE) και ένα λειτουργικό (BlackBerry 10 με 5 συσκευές).

Anakin

Εννοείται πως τα Galaxy είναι τα πιο ασφαλής και τούμπανα κινητά η αλλιώς είναι υπερυπολογιστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.