Μπορεί ο in-screen αισθητήρας αποτυπωμάτων να λειτουργήσει αν υπάρχουν γρατζουνιές;

Η Vivo παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες το πρώτο κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένο αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Ο λόγος για το X20 Plus UD, μια καινοτόμα συσκευή της οποίας η ονομασία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο βιβλίο της ιστορίας των smartphones.

Συγκεκριμένα, η Vivo έχει ενσωματώσει έναν οπτικό αναγνώστη αποτυπωμάτων στο κάτω μέρος της οθόνης. Αν ο χρήστης ακουμπήσει το δάχτυλο του στο συγκεκριμένο σημείο, τότε θα μπορεί να ξεκλειδώσει την συσκευή μέσω του αποτυπώματος του. Μπορεί η διαδικασία να είναι ελαφρώς πιο αργή συγκριτικά με την ανάγνωση του αποτυπώματος από κλασικούς αισθητήρες, όμως έτσι οι κατασκευαστές μπορούν να γλιτώσουν πολύτιμο χώρο και επίσης να σχεδιάσουν bezel-less smartphones χωρίς την ανάγκη τοποθέτησης του module στο πίσω μέρος. Όμως, εφόσον ο αναγνώστης βρίσκεται κάτω από το panel της οθόνης και η γυάλινη επιφάνεια που τα καλύπτει μπορεί να γρατζουνιστεί κατά την καθημερινή χρήση, πόσο επηρεάζεται η αναγνώριση του δαχτύλου από αυτό;

Ο γνωστός YouTuber Zack Nelson (JerryRigEverything) αποφάσισε να δώσει μια απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα. Έτσι, προχώρησε στην διεξαγωγή του περίφημου τεστ αντοχής του στο Vivo X20 Plus UD, ελέγχοντας επίσης το αν ο ενσωματωμένος αισθητήρας μπορεί να λειτουργήσει με γρατζουνιές στην οθόνη. Για την ιστορία, το smartphone επιβίωσε επιτυχώς από τα…. βασανιστήρια του Nelson. Κατάφερε όμως να διαβάσει το δάχτυλο του, ξεπερνώντας τις σχετικά βαθιές γρατζουνιές της επιφάνειας; Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα το μέλλον της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Μπορείτε να πάρετε την απάντηση μόνοι σας παρακολουθώντας το σχετικό βίντεο στην αρχή του άρθρου.

μπορεί in-screen αισθητήρας αποτυπωμάτων λειτουργήσει υπάρχουν γρατζουνιές, Μπορεί ο in-screen αισθητήρας αποτυπωμάτων να λειτουργήσει αν υπάρχουν γρατζουνιές;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
felipos

Αγοραζεις και τον αλλαζεις μονος σου ! Απλο

giorgosgek

πωπω κινεζια τηλεφωνο , τι κανουν αυτοι οι κινεζοι , αισθητηρες μεσα σε οθονες, εγω λεω να τους αφαιρεσουμε εντελως, εκτος και αν βγαλουν τετοια τηλεφωνα μεγαλες ποιοτικες εταιρειες , αλλα να ειναι ποιοτικα , οχι σαν αυτα τα κινεζικα που κατασκευαζονται στην κινα ! 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Διέρρευσαν τιμή και επιλογές αποθήκευσης πριν την κυκλοφορία

Η σειρά vivo X Fold 3 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου μαζί με άλλες συσκευές της εταιρείας.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: Διέρρευσε η ημερομηνία λανσαρίσματος

Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα της vivo, μεταξύ των οποίων κι ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του μήνα.