Canalys: Η αγορά smartphone σημείωσε πτώση 12% το 1ο τρίμηνο

αγορά smartphone, Canalys: Η αγορά smartphone σημείωσε πτώση 12% το 1ο τρίμηνο

Η Canalys δημοσίευσε την προκαταρκτική της έκθεση για την παγκόσμια αγορά smartphone κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα πρόχειρα στοιχεία, οι αποστολές το 1ο τρίμηνο του 2023 μειώθηκαν κατά 12% ετησίως, σημειώνοντας πτώση για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Την πρώτη θέση πήρε πίσω η Samsung, λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος του αγοραστικού κοινού για το iPhone 14 Pro της Apple. Η Xiaomi, επίσης, έχασε πολλές πωλήσεις αλλά κατάφερε να διατηρήσει την τρίτη θέση στη λίστα.

αγορά smartphone, Canalys: Η αγορά smartphone σημείωσε πτώση 12% το 1ο τρίμηνο

Σύμφωνα με τον αναλυτή Sanyam Chaurasia, η πτώση ήταν εντός των προσδοκιών σε όλο τον κλάδο. Αν και οι οι μακροοικονομικές συνθήκες βελτιώθηκαν λίγο και οι εταιρείες επένδυσαν περισσότερο σε προωθητικές ενέργειες και άλλες δραστηριότητες μάρκετινγκ, η καταναλωτική ζήτηση παρέμεινε υποτονική λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

αγορά smartphone, Canalys: Η αγορά smartphone σημείωσε πτώση 12% το 1ο τρίμηνο

Η χαμηλή ζήτηση οδήγησε τους προμηθευτές σε μείωση του όγκου παραγωγής και παράλληλης προσπάθειας να προωθήσουν ότι έχουν σε απόθεμα.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει κάνει τους πωλητές smartphone πιο ενεργούς στον σχεδιασμό παραγωγής και τη βελτιστοποίηση παραγγελιών.

αγορά smartphone, Canalys: Η αγορά smartphone σημείωσε πτώση 12% το 1ο τρίμηνο

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης αναμένονται το 2ο τρίμηνο του 2023, οπότε και περιμένουμε να πωληθεί το μεγαλύτερο μέρος του υπάρχοντος αποθέματος και οι αποστολές να αρχίσουν να αυξάνονται ξανά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Μα γιατί πέφτουν οι πωλήσεις ; Δεν καταλαβαίνω ; Αφού πριν 15 χρόνια αγόραζες το καλύτερο κινητό με 700 ευρω. Πριν 8 χρόνια αγόραζες το καλύτερο κινητό πάλι με 700-800 ευρω. Τώρα τι έγινε; Γιατί δεν δίνει ο κόσμος 1500 και 2000 ευρω για τα τοπ κινητά που έχουν ένα σωρό αφαιρεμένες δυνατότητες (sd card, 3.5 audio jack, radio, ir, αφαιρούμενη μπαταρία κλπ ) και μέγεθος τάμπλετ ; Το μάρκετιγκ δεν αξίζει δηλαδή τη διαφορά των 700-1000 ευρώ ;

Nikos K

Όπως τα λες ακριβώς. Κάθε χρόνο και χειρότερα.

Δημητρης

Κοίτα να δεις αφορμές που βρίσκουμε για να ξεδιπλώσουμε προσωπική ατζέντα (πεποιθήσεις/ αντιλήψεις)…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4 & Mix Flip: Διέρρευσαν λεπτομέρειες για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα

Tο Xiaomi Mix Fold 4 αναμένεται να έρθει μαζί με το Mix Flip, το πρώτο αναδιπλούμενο σε στυλ flip της εταιρείας.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.