Canalys: Η παγκόσμια αγορά smartphone αυξάνεται κατά 11% το 1ο τρίμηνο – Εταιρεία έκπληξη στην πρώτη τετράδα

αγορά smartphone, Canalys: Η παγκόσμια αγορά smartphone αυξάνεται κατά 11% το 1ο τρίμηνο – Εταιρεία έκπληξη στην πρώτη τετράδα

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 11% το 1ο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canalys. Η καταναλωτική ζήτηση φέρεται να έχει αυξηθεί δυναμικά χάρη στο ευνοϊκότερο οικονομικό κλίμα.

Η Samsung ανέκτησε την πρώτη θέση με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 20% που υποστηρίζεται από την ισχυρή ζήτηση για τη σειρά Galaxy S24 και το Galaxy AI που κυκλοφόρησε. Η Apple ήρθε στη δεύτερη θέση με μερίδιο 16% της αγοράς με κάποια πτώση στη ζήτηση για το iPhone της μετά από ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο όπου η εταιρεία ήταν στην κορυφή των charts. Η Xiaomi συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με μερίδιο αγοράς 14% χάρη στη σταθερή ζήτηση για τη σειρά Redmi της στην αρχική κατηγορία.

Η έκπληξη έγινε από την Transsion Holdings, η οποία κατέχει τις μάρκες Tecno, Infinix και itel και έκανε το μεγαλύτερο άλμα. Τώρα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με εκτιμώμενο το 10% των παγκόσμιων αποστολών smartphone. Η Oppo ήρθε στην πέμπτη θέση με 8% της παγκόσμιας αγοράς smartphone.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Canalys αναμένει από τους πωλητές να εξερευνήσουν τις επιλογές τους σε αναδυόμενες περιοχές, όπως η Λατινική Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία, με αυξανόμενη ζήτηση για smartphone και συσκευές υψηλής τεχνολογίας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.

Smartphones featured Nothing

Nothing Phone (2a): Έφτασε σε μπλε απόχρωση

Το Nothing Phone (2a) έρχεται σε άσπρη, μαύρη και milky απόχρωση, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθεί σε αυτά «μια νέα έκδοση».