Τα 10 πιο δημοφιλή smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2020

, Τα 10 πιο δημοφιλή smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2020

Το πρώτο τετράμηνο του έτους έχει χαρακτηριστεί ως το χειρότερο όλων των εποχών για την αγορά των smartphones, με την πανδημία να πλήττει τις πωλήσεις αλλά και να κλείνει τα καταστήματα λιανικής.

Η εταιρεία ανάλυσης πωλήσεων Canalys έδωσε στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις των δέκα πιο δημοφιλών smartphones βάση πωλήσεων (sell-in shipments) για το πρώτο τετράμηνο του 2020, με μερικές εκπλήξεις. Αρχικά, όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 11 της Apple βρίσκονται στη δεκάδα, με το “οικονομικό” iPhone 11 να λαμβάνει την 1η θέση, το ακριβότερο μοντέλο iPhone 11 Pro Max την έκτη θέση και το iPhone 11 Pro να βρίσκεται τελευταίο μέσα στη δεκάδα.

Η έκπληξη βρίσκεται στη 2η θέση του Top 10, όπου βλέπουμε το Redmi Note 8/8T της Xiaomi. Μάλιστα, η εταιρεία είχε άλλα δύο μοντέλα, τα Redmi Note 8 Pro και Redmi 8A στη 5η και 9η θέση αντίστοιχα. Η Canalys επισημαίνει πως η Κινεζική εταιρεία είναι πλέον πρώτη στην Ισπανία, τρίτη στην Ιταλία και τέταρτη στην Γαλλία, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο της στην Ευρώπη.

Με τέσσερα μοντέλα της Samsung κλείνει η δεκάδα, με την Κορεάτικη εταιρεία να καταλαμβάνει την 3η, 4η, 7η και 8η θέση με τα Galaxy A51, Galaxy A10s, Galaxy A20s και Galaxy A01 αντίστοιχα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι νέες προτάσεις της σειράς Galaxy S μπορούν να ανεβάσουν τις πωλήσεις στο δεύτερο τετράμηνο του έτους.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Πάλι πάρτι κάνει η Apple… σχεδόν 20 εκατομμύρια iPhone 11 σε ένα 3μηνο!
Και 400 δολάρια κέρδος καθαρό να σου βάλω για κάθε 11αρι που δίνει, μιλάμε για 800 εκατομμύρια δολάρια από μία μόνο συσκευή!
Αν βάλουμε και τα ακριβότερα iPhone 11 pro και 11 pro max, μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνάει τα 2 δις

forneverarrow

Καταλαβαίνεις, ελπίζω, οτι 7 στις 10 συσκευές είναι Android και οτι το ακριβότερο μοντέλο της Apple είναι τελευταίο. Επίσης, είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει το φτηνό iPhone στην πρώτη θέση: είναι η default επιλογή στην Αμερικανική αγορά και η δεύτερη για τους Ευρωπαίους που σε πολλές περιπτώσεις εχουν και android ως βασική συσκευή αλλα θέλουν και κάτι με iOS. Εκτιμώ οτι του χρόνου η ίδια έρευνα θα έχει στην πρώτη θέση το SE για τον ιδιο λόγο.

marios1508

Το συμπέρασμα ότι κάποιος επιλέγει το iPhone 11 για 2η συσκευή πως το βγάζεις; Υπάρχει κάποια σχετική έρευνα; Δηλαδή κάποιος μπορεί να έχει βασική συσκευή με android των 300-400 ευρώ ( αξιόλογες συσκευές) και θα δώσει 800 για να ως 2η το iPhone; Δε ξέρω….σαν λογική δεν μου κολλάει. Τελευταίο δεν είναι το ακριβότερο μοντέλο, αλλά το ενδιάμεσο στην τιμή.

aptalikos

Καταλαβαίνεις επίσης ότι πάντα σε αυτό το 1ο τρίμηνο δεν έχει προλάβει να κυκλοφορήσει η νέα σειρά Galaxy S της Samsung.

Ιωάννης jb

Απταλικε καταλαβαίνεις ότι έχει κυκλοφορήσει η προηγούμενη σειρά s η οποία έχει και πεσμένη τιμή αλλά και η σειρά note!
Και κάπου εδώ μπορείς να σταματήσεις να λες χαζομάρες!
Αροου ηρέμησε παιδάκι μου ένα galaxy πήρες και σε βόλεψε καλύτερα, χαλάρωσε..
Που να δοκιμάσεις δλδ κ κανένα xperia 1…
Ούτε κ εμένα μου αρέσουν τα μήλα δε με βολεύουν αλλά δε κάνω κ έτσι!
Μίλησα καθαρά για τα κέρδη που μένουν στη κάθε εταιρία!
Νομίζεις ότι τη μηλιά και τη κάθε μηλιά τη νοιάζει τπτ διαφορετικό;
Οι άλλοι στον πίνακα βγάζουν για κάθε συσκευή που πουλάνε κέρδος μηδαμινό μπροστά σε αυτό της Apple

Chris_BMW

Τρικυμία εν κρανίο …
Πρώτο τετράμηνο του έτους λέει το άρθρο .
Που σημαίνει Ιανουάριος -Απρίλιος …
Είναι τα galaxy s20 ήδη 2 μήνες στην αγορά και ότι βγήκαν . Αν δεν πουλάνε τώρα ποτέ θα πουλήσουν ;;
Αλλά πότε πούλησαν τα Galaxy flagships για να πουλήσουν τώρα ..
@ forneverarrow
Εσυ από την άλλη είσαι ο κλασικός Έλληνας .
Ότι κατέχω είναι το καλύτερο …
Υ.Γ Σαν να έχω εγώ midrange Android (αυτό ήταν το 8 όταν βγήκε )και να κράζω τις ναυαρχιδες Android…
Φιλικά το 8 δεν έχει καμία ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχέση με τα Xs Max 11 pro max …
Καμία όμως επαφή …

John

Οταν λες οτι το 8 δεν εχει καμια σχεση με το iphone 11 για ποιο “8” μιλας;

Chris_BMW

Για το 8 πόσο πιο ξεκάθαρα να το γράψω !;
Για το I phone 8

John

Διαβασα οτι το S20 στην Αμερικη πουλησε το μισο απο οτι το S10 , και να σκεφτεις οτι το S10 πουλησε 20% λιγοτερο απο το S9. Φυσικα παιζει ρολο η τιμη που ειναι υπερβολικα υψηλη. Καποτε το S6 ειχε 600 ευρω , τωρα ξεκιναει στο χιλιαρικο.
Οσο για τις πωλησεις της Xiaomi ολοι ξερουν οτι τα midrange κινητα της δεν εχουν αντιπαλο σε vfm.

B8LL5DS

Το έχουμε ξαναπεί για να πάρει κάποιος iPhone το παίρνουμε και μόνο για Μόστρα ή αν δουλεύει σε πάρα πολύ μεγάλες εταιρείες ή οργανισμούς και με ενα Android μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου Όλα τα άλλα είναι για φρου-φρου και αρώματα

SUPS 👨‍⚖️

Το παραμυθι οτι το Iphone ειναι μονο γ μοστρα παιζει να το εχουν μονο κομπλεξικοι Ελληνες.Πηγαινε παρε xiaomi mid-range οπου μετα το 1ο χρονο η μπαταρια εχει χασει καμια 15% της χωρητικοτητας +οτι αρχιζει τ lagging ακομα κ με τ 6-8 gb ram.Βλεπεις ολοι ξεχνανε οτι το σημαντικοτερο κομματι hardware σε ενα κινητο ειναι ο επεξeργαστης.

νικολας

εισαι πολυ λαθος φίλε εχω το redmi note 5 εδω και 2 χρόνια και μια δεν εχει παθει τπτ ουτε κολλάει και το βραδυ που το βάζω για φορτηση έχει ακομα 20%. γενικά για να δώσεις 400 ευρώ και πάνω για κινητο σημαίνει οτι έχεις λεφτα για πέταμα..και θες να τα μοστραρεις σε κινήτο. και μην μου πεις οτι τα κινητα των 1000 ευρώ κανουν κατι παραπανω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.