Με τους παρόχους στις ΗΠΑ τα έβαλε ο Richard Yu, CEO καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, ξεφεύγοντας από το «σενάριο» της ομιλίας του στη CES 2018.
Πρόσφατα η AT & T ακύρωσε την τελευταία στιγμή συμφωνία για πώληση των συσκευών της Huawei στις ΗΠΑ. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η AT & T αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμφωνία, υποκινούμενη από πολιτικές πιέσεις λόγω φόβων για κατασκοπεία εκ μέρους της Κίνας.
Στη διάρκεια της παρουσίασής του για το Huawei Mate 10 Pro, ο Richard Yu δεν έμοιαζε ιδιαίτερα άνετος, αλλά όλα εξηγήθηκαν στο τέλος.
Ο Yu ανέφερε ότι θα ήθελε να μοιραστεί κάτι μαζί τους λέγοντας ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές δεν μπορούν να έχουν την καλύτερη και μεγαλύτερη επιλογή από συσκευές αν τα προϊόντα της Huawei απουσιάζουν. «Όλοι ξέρουν ότι πάνω από το 90% των smartphones στις ΗΠΑ αγοράζονται από το κανάλι των παρόχων. Είναι μεγάλη απώλεια για εμάς και για τους παρόχους αλλά μεγαλύτερη για τους καταναλωτές, επειδή δεν έχουν την καλύτερη επιλογή».
Κάνοντας μια ανασκόπηση στην πολύχρονη καριέρα του στη Huawei, αναφέρθηκε στο ότι η εταιρεία πάντα αγωνιζόταν να κερδίσει την εμπιστοσύνη των άλλων, ακόμη και στην Κίνα. Πρόβλημα που αντιμετώπισαν και έξι χρόνια πριν, όταν αποφάσισαν να εισέλθουν στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων αλλά κατάφεραν και απέδειξαν ότι είναι μια αξιόπιστη εταιρεία με ποιοτικά προϊόντα στους παρόχους στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία και πλέον εξυπηρετούν πάνω από 70 εκατ. χρήστες παγκοσμίως.
«Έχουμε αποδείξει την ποιότητα μας. Έχουμε αποδείξει την προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας» κατέληξε ο Yu.
Η εταιρεια που ανελαβε ολοκληρο το τηελεπικοινωνιακο δικτυο της Κινας χρειαζεται να αποδειξει ; τι ακριβως ; οτι δεν ειναι xiaomi ? σαφεστατα κ οχι !
@NtinosMD
Δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Όλοι ξέρουν ότι κατασκοπεύει για την Κίνα όπως κάνουν
και η Google, η Apple και η Microsoft για τις ΗΠΑ. Εδώ οι Αμερικανοί πετάξαν έξω την VODAFONE, όχι που θα αφήνανε την Huawei! Την συλλογή της πληροφορίας δεν την μοιράζονται με κανέναν οι ΗΠΑ.
@NtinosMD:
“Πρόσφατα η AT & T ακύρωσε την τελευταία στιγμή συμφωνία για πώληση των συσκευών της Huawei στις ΗΠΑ. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η AT & T αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμφωνία, υποκινούμενη από πολιτικές πιέσεις λόγω φόβων για κατασκοπεία εκ μέρους της Κίνας.”
Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει ο συντάκτης;
Άλλο χρειάζεται να αποδείξει, όχι ότι δεν είναι αξιόπιστη σαν κατασκευαστής.
Είναι γνωστή η καχυποψία που έχει ο ένας για τον άλλο και οι ΗΠΑ και η Κίνα.
Εξάλλου αυτός είναι ο λόγος που ακόμα κανένας Κινέζος δεν έχει συνεργασία με αμερικάνικο πάροχο, πόσο μάλλον η Huawei που είναι γνωστή η στενή σχέση που έχει με την Κυβέρνηση της χώρας της. Επίσης κάτι ανάλογο ισχύει και στα αμερικανικά προϊόντα (και εταιρίες τεχνολογίας) στην Κίνα. Μην ξεχνάς μόλις το 2013 η Apple ήρθε σε συμφωνία με την China Mobile για να μπει στην αγορά της Κίνας.
Όποιον δεν μπορείς να έχεις του χεριού σου και δεν μοιράζεται τις συλλεγομενες πληροφορίες του τον διώχνεις κλωτσηδων, έτσι έχω καταλάβει εγώ.