Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορονοϊό

Χάρτη COVID-19, Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορονοϊό

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε σήμερα τη νέα πλατφόρμα της κυβέρνησης, με χάρτη προστασίας COVID-19. Ο νέος χάρτης είναι προσβάσιμος από υπολογιστές αλλά και από κινητά, με τον κ. Χαρδαλιά να επισημαίνει ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά από μία εφαρμογή για κινητά. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν την επικινδυνότητα βάση Νομού ή με τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής που επιθυμούν.

Ο καθορισμός του επιπέδου επικινδυνότητας του χάρτη COVID-19 σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Επίσης, στη νέα σελίδα, μαζί με τον χάρτη COVID-19 υπάρχουν ανερτημένα και όλα τα μέτρα, όπως αυτά που ισχύουν ανεξαρτήτου επιπέδου και αυτά που ισχύουν ανά επίπεδο.

Ο νέος χάρτης COVID-19, ο οποίος είναι αναρτημένος στη σελίδα covid19.gov.gr, χωρίζει όλες τις περιοχές της Ελλάδος, παρουσιάζοντας το βαθμό επικινδυνότητας της κάθε περιφερειακής ενότητας. Ανάλογα την επικινδυνότητα θα ισχύουν διαφορετικά μέτρα σε κάθε περιοχή, με τέσσερα επίπεδα επικινδυνότητας: Ετοιμότητας, Επιτήρησης, Αυξημένης Επιτήρησης, Αυξημένου Κινδύνου.

Αν και σε κάθε επίπεδο υπάρχουν διαφορετικά μέτρα για συναθροίσεις, σχολεία, κινηματογραφικές προβολές και άλλα, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Μακαρι να ειχε και ποσα ενεργα κρουσματα εχει ο καθε δημος ξεχωριστα ή σε ποιους δημους ανηκουν τ νεα κρουσματα της καθε μερας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.