Apple: Σύλληψη συνεργατών που πούλαγαν στοιχεία πελατών

Apple σύλληψη, Apple: Σύλληψη συνεργατών που πούλαγαν στοιχεία πελατών

Πρόσφατα οι κινέζικες αρχές συνέλαβαν 22 άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι πουλούσαν τα δεδομένα των πελατών της Apple. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πόσα δεδομένα πουλήθηκαν, ενώ υπάρχουν και φόβοι ότι τα στοιχεία δεν αφορούσαν μόνο σε πελάτες της Apple στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, οι 20 από τους 22 συλληφθέντες ήταν υπάλληλοι εταιρειών που πουλούσαν προϊόντα της Apple ή που εργάζονταν για outsourcing εταιρείες, οι οποίες σχετίζονταν με τα προϊόντα της Apple.

Οι ύποπτοι χρησιμοποιήσαν το εσωτερικό σύστημα της εταιρείας για να συλλέξουν τα στοιχεία. Τα στοιχεία των πελατών στοίχιζαν μεταξύ 1,5 και 26,5 δολάρια και υπολογίζεται ότι από αυτή τους την δραστηριότητα αποκόμισαν 7,36 εκατ. δολ. Στα στοιχεία που συνέλεξαν και πωλούσαν περιλαμβάνονται ονόματα, αριθμοί τηλεφώνου και τα στοιχεία των Apple ID τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.