Οι OEM κατασκευαστές της Κίνας “βλέπουν” προβληματικό Q1 του 2017

Λίγα χρόνια πιο πριν, στην αγορά των smartphone κυριαρχούσαν εταιρείες όπως η Apple, Samsung , LG, Motorola, HTC και η Sony. Ωστόσο τα επόμενα χρόνια τα πράγματα άλλαξαν, καθώς Κινέζοι OEM κατασκευαστές μπήκαν στην αγορά αυτή και έφεραν μια “χιονοστιβάδα” από νέα προϊόντα, τα οποία ήταν συγκρίσιμα σε επιδόσεις και αρκετές φορές κόστιζαν τα μισά χρήματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κινέζοι κατασκευαστές να τα πάνε πολύ καλά, ακόμη και σε αγορές στις οποίες παραδοσιακά κυριαρχούσαν εταιρείες όπως η Apple και η Samsung. Όμως τα πράγματα στο μέλλον δεν φαίνονται πολύ αισιόδοξα, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, OEM κατασκευαστές, όπως η Huawei, Xiaomi και LeEco ψάχνουν τον τρόπο ώστε να μειώσουν τις παραγγελίες σε εξαρτήματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Παρόλο που η Κίνα είναι μια μεγάλη αγορά με τεράστιες δυνατότητες, φαίνεται ότι έχει ήδη κορεστεί, όχι μόνο από τους “τοπικούς” κατασκευαστές, αλλά και από εταιρείες όπως η Apple kαι Samsung. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι εταιρείες διατρέχουν κίνδυνο ή βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ωστόσο μια τέτοια αντίδραση είναι φυσιολογική.

Άλλη μια πρόσφατη έκθεση, έκανε λόγο ότι η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να περικόψει την παραγωγή έως και 10% για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, κίνηση που θα επιβεβαίωνε τον κορεσμό αρκετών αγορών. Τέλος, τόσο η Xiaomi όσο και η LeEco έχουν σχέδια εξάπλωσης στις ΗΠΑ, οπότε αυτή η κίνηση θα μπορούσε να ανεβάσει πάλι την ζήτηση και την παραγωγή.

OEM Manufacturers Huawei Xiaomi LeEco Cut back orders q1 2017, Οι OEM κατασκευαστές της Κίνας “βλέπουν” προβληματικό Q1 του 2017

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αναστασιος

Ηρθε η ωρα να μειωσουν τιμες η apple και samsung γιατι οι κινεζοι εχουν πολυ καλυτερα κινητα και σε χαμηλες τιμες.

One

Λογικο είναι η αγορά να κορεστει. Δεν αγοράζουν όλοι κινητά κάθε 6 μήνες. Εγώ είμαι σχεδόν 2,5 χρονιά με το Z3 Compact και ειλικρινά δε βρίσκω λογο να αλλάξω κινητό. Κάποιοι στιγμή θα ερχόταν ο κορεσμός τη στιγμή που υπάρχει τεράστια προσφορά χωρίς να υπάρχει τεράστια ζήτηση. Και η ζήτηση που υπήρχε ήταν πλασματική λόγω του μάρκετινγκ, και όχι από πραγματική ανάγκη των καταναλωτών.

george

Μα φιλε one δε βλεπεις λογο γιατι δεν υπάρχει.δωσανε πολυ καλες συσκευες τα προηγουμενα χρονια κ τα τελευταια 2 ουσιαστικα αναλωνονται σε λεπτομερειες κ φωτοβολιδες τυπου 88γιγα ραμ προκειμένου να κρατήσουν την αγορά σε ζήτηση οι κατασκευαστες, εαν ο κοσμος ομως ξυπνήσει καταλάβει οτι η ζωή δεν αλλάζει με το αναβαθμίσει το είδη δυνατό του τηλέφωνο τοτε οι κατασκευαστες ισως κ να προβουν σε γενναιες κ τολμηρες υλοποιήσεις πού θα αλλάξουν τα δεδομένα κ ξαναπαρει μπροστά η αγορά.

aptalikos

@Αναστασιος,συμφωνώ στο πρώτο μέρος αυτών που λες ότι η Apple & Samsung πρέπει να μειώσουν τις τιμές και θα έπρεπε για εμένα το iphone 7 & S7 edge να πωλούνται στα 500€ αλλά το ότι οι Κινέζοι έχουν βγάλει καλύτερα κινητά ειδικά από το S7 edge αυτό δεν ισχύει.

Μπορεί στα χαρτιά να φαίνεται μία κινέζικη ναυαρχίδα ελκυστική μόλις όμως την πιάσεις στα χέρια σου και συμβιώσεις μαζί της τότε δικαιολογείς τα όποια 100€-200€ παραπάνω κοστίζει π.χ. τo S7 edge.

One

@george συμφωνώ απόλυτα χρειάζεται ουσία και όχι τυμπανοκρουσίες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.