Χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων αναφέρουν κρίσεις επιληψίας εξαιτίας του ατμίσματος

Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, Χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων αναφέρουν κρίσεις επιληψίας εξαιτίας του ατμίσματος

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μόλις δημοσίευσε μία ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ενδέχεται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα να προκαλούν επιληπτικές κρίσεις.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είχε δημιουργήσει μία πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορούσαν να μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό. Από το 2010 έως το 2019 ο οργανισμός έλαβε συνολικά 35 αναφορές για κρίσεις επιληψίας οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με την χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Οι περισσότερες από αυτές τις αναφορές έγιναν από νέους ή νεαρούς ενήλικες χρήστες, και φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο του 2018 και έπειτα.

Είναι ήδη γνωστό ότι η δηλητηρίαση από τη νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις, και θεωρητικά οι χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα μπορούσαν να καταναλώσουν νικοτίνη εάν καταπιούν υγρό ατμίσματος. Ωστόσο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρει ότι δεν έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα κάποια σχέση μεταξύ του ατμίσματος και των επιληπτικών κρίσεων. Ορισμένες από αυτές ίσως να προκλήθηκαν από την εισπνοή τεράστιων ποσοτήτων νικοτίνης, ενώ αρκετές φαίνεται να οφείλονται σε εντελώς άσχετους λόγους.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δήλωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έπαθαν κρίση επιληψίας όταν άτμισαν για πρώτη φορά, κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι άτμιζαν αρκετό καιρό πριν πάθουν κρίση, ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που είχαν διαγνωστεί με επιληπτικές κρίσεις πριν καν αρχίσουν το άτμισμα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θεωρεί ότι ο αριθμός των αναφορών είναι υπερβολικά μικρός ώστε να ληφθεί σοβαρά υπόψη, κυρίως λόγο του συνολικού πληθυσμού και του γεγονότος ότι ο καθένας μπορεί να υποβάλει αναφορά οικειοθελώς. Παρ’ όλα αυτά, ο οργανισμός ζήτησε από τους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενες επιληπτικές κρίσεις και θέλει τους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων να ενημερώσουν τους γιατρούς τους εάν παρουσιάσουν συμπτώματα επιληπτικών κρίσεων, τα οποία μπορεί να είναι από τρέμουλο μέχρι και σύγχυση.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ζήτησε από τους πολίτες μέσω της πλατφόρμας να στέλνουν αναφορές σε περίπτωση επιληψίας αναγράφοντας τον κατασκευαστή του ηλεκτρονικού τσιγάρου, την μάρκα του υγρού ατμίσματος καθώς και από που τα προμηθεύτηκαν.

Τέλος, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων τόνισε ότι αν και 35 αναφορές δεν είναι αρκετές σε σχέση με το πόσα άτομα χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
akis

οτι να ναι……!

μαλλον αυτη η χρηστες να πανε ξανα στο τσιγαρο….. 🙂

Νικος

Οτι να ναι ο τιτλος… οτι να ναι το άρθρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Απολαύστε το σε όλο του το μεγαλείο

Η κινεζική vivo ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια τριάδα τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας, τα X100s, X100s Pro και X100s Ultra.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.