CMF Phone 1: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει ότι δεν είναι τόσο εύκολο να επισκευαστεί

CMF Phone 1, CMF Phone 1: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει ότι δεν είναι τόσο εύκολο να επισκευαστεί

Το CMF Phone 1 απέσπασε επαίνους για τον “αρθρωτό σχεδιασμό” του αλλά τι σημαίνει αυτό αυτό πραγματικά για την επισκευή του;

Το PBKreviews αποφάσισε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση με το τελευταίο βίντεο του teardown.

Σε αντίθεση με όλα σχεδόν τα τηλέφωνα της αγοράς, το πίσω μέρος του CMF Phone 1 συγκρατείται στη θέση του με τέσσερις βίδες με επίπεδη κεφαλή και ένα μεγαλύτερο εξάρτημα.  Μόλις αφαιρεθούν όλες οι βίδες, το πλαστικό πίσω μέρος μπορεί να ξεκολλήσει με ένα εργαλείο κοπής.

Η μπαταρία είναι κρυμμένη κάτω από ένα λεπτό προστατευτικό στρώμα που ξεκολλάει εύκολα. Η αφαίρεση του πλαστικού στρώματος ακυρώνει την εγγύησή σας, επομένως δεν συνιστάται.

Στη συνέχεια, η ομάδα αφαίρεσε 12 βίδες Phillips, οι οποίες έχουν επίσης αυτοκόλλητα παραβίασης και ακυρώνουν την εγγύησή σου. Το επάνω μισό του πίσω πλαστικού καλύμματος φιλοξενεί τα καλύμματα του φακού της κάμερας και τις κεραίες.

Το επόμενο εξάρτημα είναι η μητρική πλακέτα που φιλοξενεί την πίσω και μπροστινή κάμερα, το chipset, τη μνήμη RAM, την αποθήκευση και τους αισθητήρες. Ακόμη και τότε, η μπαταρία εξακολουθεί να μην αφαιρείται εύκολα λόγω μιας κρυφής βίδας κάτω από το σημείο αξεσουάρ.

Μόλις αφαιρεθεί η βίδα, η μπαταρία μπορεί να τραβήξει έξω μέσω των γλωττίδων έλξης.

Παρά τον “αρθρωτό σχεδιασμό” του, το CMF Phone 1 κερδίζει βαθμολογία επισκευασιμότητας 6,5/10 με την αφαίρεση της μπαταρίας να είναι πιο περίπλοκη λόγω της κρυμμένης βίδας κάτω από το εξάρτημα σημείου αξεσουάρ. Τα πλαστικά καλύμματα πάνω από τη διάταξη της μητρικής πλακέτας και των ηχείων είναι επίσης πιο δύσκολο να αφαιρεθούν από ό,τι σε άλλα τηλέφωνα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a) Plus: Επίσημο με Dimensity 7350 Pro, κάμερα selfie 50MP και φόρτιση 50W

Το Νothing Phone (2a) Plus είναι επίσημο και πρόκειται για ένα ανανεωμένο (2a) με ενημερωμένο chipset, selfie 50MP και δύο νέες χρωματικές επιλογές.

Smartphones featured Nothing

Nothing Phone (2a) Plus: Εικόνες που διέρρευσαν αποκαλύπτουν τη σχεδίαση

H Νοthing κυκλοφορεί το Phone (2a) Plus στις 31 Ιουλίου και έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι το smartphone θα τροφοδοτείται από το Dimensity 7350 Pro.

Smartphones featured Nothing

Nothing Phone (2a) Plus: Αυτές είναι όλες οι προδιαγραφές

Η Nothing πρόκειται να κυκλοφορήσει το Phone (2a) Plus στις 31 Ιουλίου, το οποίο θα τροφοδοτείται από το MediaTek Dimensity 7350 SoC σε συνδυασμό με έως και 12 GB μνήμης RAM.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a) Plus: Θα χρησιμοποιεί το MediaTek Dimensity 7350 Pro SoC

Η Nothing κυκλοφορεί το Phone (2a) Plus στις 31 Ιουλίου και τώρα έχουμε ένα στοιχείο του τι σημαίνει πραγματικά ο χαρακτηρισμός “Plus”.