ColorOS: Η ανάπτυξη κάθε νέας έκδοσης παίρνει τέσσερις με έξι μήνες

ColorOS, ColorOS: Η ανάπτυξη κάθε νέας έκδοσης παίρνει τέσσερις με έξι μήνες

Το ColorOS είναι η επίσημη ROM του Android που αναπτύσσει και χρησιμοποιεί στα smartphones της η Oppo. Η έβδομη γενιά του OS ονομάζεται απλά ColorOS 7 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκδοση 7.2, η οποία τρέχει αποκλειστικά στα Reno 4.

Η ανάπτυξη ενός λογισμικού είναι πολύπλοκη διαδικασία

Πρόσφατα, ο υπεύθυνος ανάπτυξης της έκδοσης του ColorOS για τους διεθνείς χρήστες, Manoj Kumar, έδωσε συνέντευξη στο India Express και μίλησε διεξοδικά για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του λειτουργικού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Kumar ανέφερε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Για παράδειγμα, σημείωσε ότι η Oppo δίνει μεγάλη σημασία στο τι θα πουν οι χρήστες και τα χαρακτηριστικά που προτείνουν. Επίσης, η εταιρεία βασίζεται πάντα στο feedback των χρηστών πριν τελειοποιήσει και κυκλοφορήσει οποιοδήποτε χαρακτηριστικό στο ColorOS.

Επιπλέον, ο Kumar ανέφερε ότι το κέντρο R&D της Oppo στην Ινδία απασχολεί αυτή τη στιγμή 300 υπαλλήλους εκ των οποίων οι 30 ασχολούνται με την προσαρμογή του ColorOS για τις κατά τόπους αγορές και είναι σε άμεση επαφή με την ομάδα του HQ της εταιρείας στην Κίνα.

Ο Kumar είπε ότι όπως και σε κάθε άλλο software, έτσι και στο ColorOS, υπάρχουν πολλές ομάδες που ασχολούνται με την ανάπτυξη του. Επίσης, τόνισε ότι η ανάπτυξη κάθε έκδοσης παίρνει περίπου 4 με 6 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Τέλος, αναφέρθηκε στις διαφημίσεις εντός του OS. Ο Kumar δήλωσε ότι το Android και η Google δίνουν τη δυνατότητα προσθήκης διαφημίσεων, αλλά η Oppo προσφέρει στους χρήστες του ColorOS τη δυνατότητα να απενεργοποιούν την εμφάνιση τους.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PANAGIOTIS

Γνωρίζουμε αν το realme 5 θα πάρει αναβάθμιση στο ColorOs 7…???

Nikos

Γνωρίζουμε πως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τις διαφημίσεις σε άλλα κινητά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Gear featured OPPO

Oppo Air Glass 3 XR: Έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με φωνητικό βοηθό ΑΙ

H Oppo έδωσε το παρόν στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη και αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια και το νέο πρωτότυπο γυαλιών Air Glass 3 XR.