Smartphones

Counterpoint: Άνοδος για την αγορά των premium smartphone το 2023

Η Counterpoint Research δημοσίευσε την επισκόπηση της αγοράς των premium smartphone το 2023 και στην κορυφή παραμένει η Apple.

Σύμφωνα με την έρευνά της, με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2023, οι πωλήσεις smartphone που κοστίζουν πάνω από 600 $ έχουν αυξηθεί κατά 6% σε ετήσια βάση.

Aυτά τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με την προβλεπόμενη πτώση της συνολικής αγοράς smartphone. Οι αναλυτές είπαν ότι το 24% όλων των smartphone ανήκει πλέον στην κατηγορία premium και το τμήμα βλέπει άνοδο και στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή Varun Mishra, οι καταναλωτές είναι πλέον πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για μια συσκευή υψηλής ποιότητας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παρά για μια φθηνότερη συσκευή που θα αντικαταστήσουν γρηγορότερα.

Η Apple παρέμεινε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς στην κατηγορία, με 4 φορές περισσότερες πωλήσεις από τη δεύτερη Samsung. Ο κορεατικός κολοσσός κατάφερε να μειώσει ελαφρώς τη διαφορά λόγω των επιτυχημένων πωλήσεων του Galaxy S23 και των foldable. Η Huawei τα πήγε πολύ καλά, επίσης, στην Κίνα με τη σειρά Mate 60.

Η ανάπτυξη της αγοράς premium οφείλεται στις πωλήσεις στην Κίνα, τη Δυτική Ευρώπη, την Ινδία και τις περιοχές της ΜΕΑ. Η Counterpoint Research αποκάλυψε ότι η Κίνα, η Ινδία και η Λατινική Αμερική είναι πιθανό να δουν νέο ρεκόρ για πωλήσεις στην αγορά premium, με την Ινδία να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά παγκοσμίως.

Αυτή η ανάπτυξη καθοδηγείται κυρίως από το τμήμα ultra-premium, δηλαδή από συσκευές που κοστίζουν 1.000 $ ή περισσότερο. Οι προβλέψεις θέλουν να συνεχίζεται αυτή η τάση και οι συσκευές premium να ξεπεράσουν τη συνολική αγορά smartphone.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.