Ζευγάρι εξαπατήθηκε αγοράζοντας iPhone X κλώνο με 880 δολάρια

Η υψηλή τιμή του iPhone X έχει κρατήσει πολλούς καταναλωτές μακριά από την αγορά του. Είναι γεγονός πως το τσουχτερό ποσό καταβολής, το οποίο στις περισσότερες χώρες ξεπερνάει τα 1000 ευρώ (τουλάχιστον), καθιστά απόμακρη την απόκτηση του νέου smartphone. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που μπορεί κανείς να το βρεί φθηνότερα για διάφορους λόγους.

Συνήθως, οι υποτιθέμενες προσφορές που διαθέτουν ένα προϊόν σε πολύ χαμηλότερη τιμή εκ της αρχικής, προϋποθέτουν κάποιο ελάττωμα αυτού, ίσως προηγούμενη χρήση από άλλο κάτοχο ή απλώς είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές και ο πωλητής μας κοροϊδεύει. Από την άλλη υπάρχουν και τα ενδεχόμενα οι προσφορές να μοιάζουν φυσιολογικές, με μια ελαφρά έκπτωση τιμής και αγορά από μη εξουσιοδοτημένο έμπορο. Μπορεί η συσκευή να μην καλύπτεται από επίσημη εγγύηση, αλλά ως προϊόν είναι άθικτο, καινούριο και στα χέρια του αγοραστή. Σε αυτή την συνηθισμένη περίπτωση ήλπιζαν να περιλαμβάνονται ένα ζευγάρι στις Ηνωμένες Πολιτείες, που εξαπατήθηκαν νομίζοντας πως αγόρασαν ένα iPhone X.

Ζευγάρι Η.Π.Α. iPhone X κλώνος, Ζευγάρι εξαπατήθηκε αγοράζοντας iPhone X κλώνο με 880 δολάρια

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι από την Αριζόνα εντόπισε μια αγγελία πώλησης του επετειακού iPhone από τον ιστότοπο www.offerup.com και αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά του, λαμβάνοντας πρώτα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εξακριβώσει πως το κινητό είναι αυθεντικό. Το κόστος αγοράς ήταν 880 δολάρια, δηλαδή 120 δολάρια λιγότερα από την επίσημη τιμολόγηση της συσκευής. Αφού το ζεύγος επικοινώνησε με την Apple και εξακρίβωσε πως ο σειριακός αριθμός που αναγραφόταν στο σφραγισμένο κουτί είναι αυθεντικός, τελικά αγόρασε το προϊόν. Δυστυχώς, οι δύο εξαπατημένοι… αγαπημένοι συνειδητοποίησαν πως τελικά επρόκειτο για έναν κλώνο του iPhone X, ο οποίος λειτουργούσε κανονικά ως Android smartphone.

Ο άτυχος άντρας του ζευγαριού δικαιολόγησε περαιτέρω την εμπιστοσύνη που έδειξε στον πωλητή, σημειώνοντας πως τα σχόλια άλλων χρηστών του offerup που είχαν κάνει συναλλαγές μαζί του ήταν όλα θετικά. Δυστυχώς όμως, ο έμπορος απεδείχθη περίτεχνος απατεώνας, τοποθετώντας μια συσκευή-κλώνο σε ένα αληθινό κουτί του iPhone Χ και περνώντας το με ειδική ζελατίνα σφραγίσματος, ώστε να φαίνεται σαν ένα ολοκαίνουριο προϊόν. Η ιστορία έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, φτάνοντας μέχρι και το δελτίο ειδήσεων του καναλιού ABC. Παρακολουθήστε το απόσπασμα της μετάδοσης που δείχνει τον άτυχο άντρα του ζεύγους να εξηγεί την ιστορία του στο βίντεο παραπάνω.

Ζευγάρι Η.Π.Α. iPhone X κλώνος, Ζευγάρι εξαπατήθηκε αγοράζοντας iPhone X κλώνο με 880 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος Χρι

Καταλαβαίνεις ότι η ανθρωπότητα εχει αποτύχει όταν το δελτίο ειδήσεων ασχολείται με το πως καποιος εξαπάτησε έναν αλλον που απλα ήθελε να ικανοποιησει την ματαιοδοξία του…

I am

Αφού διαθέτεις 880 δολάρια θα ρισκάρεις για αλλά 120;αυτοί οι κοκκινομουριδες Αμερικανοί είναι οι χαζοί και από “ρακουν”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.