Smartphones

Οι χρήστες προτιμούν software updates αντί για αγορά νέου κινητού

Κάποτε ήταν πιο εύκολο με τα συμβόλαια που έδιναν οι πάροχοι να αλλάξεις το κινητό σου κάθε δυο χρόνια. Πλέον όμως οι χρήστες πρέπει να επωμιστούν το κόστος και αντί για την αγορά νέου smartphone προτιμούν έγκαιρα software updates, που προσθέτουν νέα features σε παλαιότερες συσκευές.

Σύμφωνα μες τον Jan Dawson, ιδρυτή και επικεφαλής αναλυτή της Jackdaw Research, οι χρήστες σήμερα αλλάζουν τις συμπεριφορές τους. “Γνωρίζουμε ότι οι χρήστες σήμερα κρατούν στα χέρια τους κινητά 4-5 ετών και δεν βλέπουν κανέναν λόγο να κάνουν upgrade”, λέει χαρακτηριστικά ο Dawson. Η μετακίνηση από από τον διετή κύκλο, δεν είναι θετική για τους κατασκευαστές.

Ο Chetan Sharma, CEO της Chetan Sharma Consulting, επισημαίνει πως το iPhone X θα μπορούσε να επαναφέρει τους χρήστες σε αυτόν τον δετή κύκλο αναβάθμισης των συσκευών τους. Θεωρεί ότι η αγορά ίσως χρειαζόταν ένα “δυναμικό” νέο προϊόν από ένα μεγάλο όνομα όπως η Apple, που θα έκανε τους χρήστες να βάλουν το χέρι στην τσέπη κάθε δεύτερη χρονιά. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει trade in programms, με τα οποία επιτρέπουν την αγορά ενός νέο μοντέλου ανταλλάσσοντάς το με αυτό που έχουν ήδη.

Ενώ οι πάροχοι υποστηρίζουν ότι δεν δεσμεύουν τους πελάτες τους με διετή συμβόλαια, η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος έχει επιλέξει να αγοράσει το κινητό σε 24 μηνιαίες δόσεις, σημαίνει ότι είναι δεσμευμένος.

Κατασκευαστές και πάροχοι επιχειρούν να επαναφέρουν τους χρήστες στην συνήθεια αγοράς νέου smartphone κάθε δυο χρόνια, αλλά οι ίδιοι προτιμούν τα software update, τα οποία θα φέρουν νέα χαρακτηριστικά και θα ανανεώσουν τη συσκευή τους.

Πηγή: 1,2

Επεξεργάστηκε την 11 Δεκεμβρίου 2017 10:43

Σχόλια

  • Δηλαδή οι χρήστες έχουμε το δίλημμα software update ή καινουργιο κινητό; “Γνωρίζουμε ότι οι χρήστες σήμερα κρατούν στα χέρια τους κινητά 4-5 ετών και δεν βλέπουν κανέναν λόγο να κάνουν upgrade”. Μα δεν παίρνουν τα καινούργια λειτουργικά τόσο παλιές συσκευές! Νομιζω οτι ο "αναλυτης" συγκρινει λεμονια με πατατες εδω.

  • Γιατί δηλ ντε και καλά να αλλάζουμε συσκευή κάθε 2 χρόνια εφόσον έχουμε πληρώσει τόσα λεφτά για τούμπανο συσκευή ??? Αν είναι δυνατόν !!!!
    Εννοείται ότι προτιμάμε software update γιατί και πριν 4 χρόνια ~700€ για smartphone δίναμε και το θεωρώ πολύ ηλίθιο εφόσον ξόδεψες τόσα λεφτά για ένα κινητό το οποίο να είναι τούμπανο και μετά από ~3 χρόνια οι προγραμματιστές επίτηδες να κάνουν τις εφαρμογές πιο βαριές και να γεμίζουν σαβούρες ώστε να κολλάει επίτηδες ή να σου λένε ότι και καλά ότι δεν δίνουν αναβάθμιση επειδή και καλά δεν υποστηρίζει το hardware (το μεγαλύτερο ψέμα με το Galaxy S3 i9300 που δεν έπαιρνε KitKat και καλά λόγω της RAM) !!!
    Να ναι καλά αυτοί που σκέφτηκαν να κάνουν τα custom roms !!

  • 1. Φανταζομαι (δεν κοιταξα τις πηγες που παραθετει η συντακτις) οτι το αρθρο αφορα κυριως Αμερικανους πολιτες.

    2. Πραγματικα, δεν μπορω να φανταστω πώς καποιος που θα αγορασει το iPhone Χ (ή οποιοδηποτε καινουριο iPhone) θα θελει να το αλλαξει σε 2 χρονια.

    3. Γενικα, δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη του "αλλαζω κινητο καθε 2 χρονια" οταν μιλαμε για συσκευες που κοστιζουν περισσοτερο απο 100 - 120 €... Ισως να φταιω εγω που κραταω τις συσκευες μου 3 χρονια το λιγοτερο...

  • Πάντως στο iphone 6 (έτους 2014) έχω την τελευταία έκδοση λειτουργικού και θα λάβω, πιθανόν και την επόμενη όταν η συσκευή μου θα είναι 4 ετών. Είμαι στο ios 11.2 και το κινητό λειτουργεί άψογα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.