Cyanogen: Επίσημο διαζύγιο και “καρφιά” κατά της OnePlus

Η συνεργασία του Android OS κατασκευαστή Cyanogen και της κινέζικης startup OnePlus, που εντυπωσίασε το 2014, έφτασε και επίσημα στο τέλος της. Αυτό σημαίνει ότι η Cyanogen πρέπει να βρει άλλους κατασκευαστές για να βάζει το custom OS και η OnePlus θα χρησιμοποιεί το δικό της OxygenOS.

Ωστόσο πριν από περίπου δυο εβδομάδες δόθηκε το Cyanogen OS 12 update για το OnePlus One και η Cyanogen θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό της σύστημα, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που βλέπουμε από την μεταξύ τους συνεργασία.

Η ρήξη και τα καρφιά
Η ρήξη ξεκίνησε όταν η Cyanogen υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με την ινδική Micromax κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση του OnePlus One στην Ινδία. Αυτό φυσικά ενόχλησε την OnePlus και ανέπτυξε το δικό της OxygenOS.

Ο Kirk McMaster, CEO της Cyanogen ανακοίνωσε επίσημα την λήξη της συνεργασίας και δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά του. Ανέφερε ότι αν δεν ήταν η Cyanogen, η OnePlus δεν θα είχε την επιτυχία που είχε τον πρώτο χρόνο και συγκεκριμένα ανέφερε ότι “η OnePlus δεν θα είχε πουλήσει ούτε ένα κινητό στην παγκόσμια αγορά αν δεν είχε το όνομα της Cyanogen επάνω”.

Η Cyanogen προχωρά σε σύναψη συνεργασιών με άλλους κατασκευαστές, παραδέχεται ότι η OnePlus πούλησε σημαντικό όγκο συσκευών αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σχέση με τους αριθμούς που μπορούν να αγγίξουν οι νέοι κατασκευαστές με τους οποίους θέλει να συνεργαστεί.

cyanogen vs oneplus, Cyanogen: Επίσημο διαζύγιο και “καρφιά” κατά της OnePlus

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Κρίμα! Ενας λόγος που γλυκοκοίταζα την OnePlus για να τσιμπήσω ένα μελλοντικό της μοντέλο, περιμένω να φτάσει αισίως στη τρίτη γενιά για να ξέρουμε τι σόι κουμάσι είναι η εταιρεία αυτή, ήταν η υποστήριξη στο software από τη Cyanogen. Σίγουρα οφείλει αρκετά στη Cyanogen και σίγουρα θα χάσει λίγο ποσοστό.
To OxygenOS κακά τα ψέματα από αυτά που είδαμε δεν έχει κάτι το σημαντικό. Ενα stock Android είναι ακόμα με 1-2 παραμετροποιήσεις. Από την άλλη το OxygenOS είναι δημιούργημα της ομάδας της Paranoid Android (όσοι έχουν ασχοληθεί με custom ROMs τη ξέρουν σίγουρα), έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητά της και για το ότι έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί. Ιδωμεν!

trelosgiatechnologia

Χμμ. Δεν μπορείς να κάνεις συμφωνίες που απαγορεύουν στην ουσία σε συνεργάτες σου να πουλήσουν συσκευές σε μία αγορά 1.5 δις ατόμων και να περιμένεις να το αντιμετωπίσουν με κατανόηση.

Pikachukaki

Μαρεσει που λεει αν δν ειχε το logo Cyanogen δεν θα πουλουσε τιποτα….λες και μας νοιαζει πλεον τι λειτουργικο εχει το καθε κινητο…και για να παρεις το Oneplus σημαινει οτι ψαχνεσαι και ξερεις τι να κανεις με το κινητο σου…αρα τι stock android τι OEM android τι CM οτι γουσταρεις φορας πανω…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.