CyanogenMod, Ετοιμάζουν application store για rooted εφαρμογές;

Αναμφίβολα οι ROM της ομάδας CyanogenMod είναι από τις πιο δημοφιλείς και οι απανταχού rooted κάτοχοι Android smartphones πίνουν νερό στο όνομά της μιας και έχουν πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση Android είτε τους σκέφτηκε η εταιρεία τους είτε όχι. Ακούγεται ότι ίσως και να ετοιμάζει το δικό της application store που θα φιλοξενεί εφαρμογές για rootαρισμένα κινητά.

Από αυτές τις εφαρμογές θα παίρνουν ένα μικρό ποσοστό από του developers για τη συντήρηση των server τους και την εξασφάλιση της ομαλής συνέχισης του έργου τους. Πως σας ακούγεται σαν ιδέα; Θα σας ενδιέφερε ένα τέτοιο application store; Έχετε κάνει root το Android κινητό σας; Αν ναι, ποιο μοντέλο έχετε και ποια ROM του έχετε περάσει;

, CyanogenMod, Ετοιμάζουν application store για rooted εφαρμογές;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ROad86

Sony ericsson Xperia X8 με GingerDX v21. Πολύ καλή rom άλλαξε το κινητό μου. Βγάζουν ωραία πράγματα οι προγραμματιστές, ίσως είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του android.

Nick

Και βέβαια να προχωρήσουν στην δημιουργία του store,γιατί όχι;Από το να τις ψάχνουμε ονομαστικά μέσα στο Android Market,καλύτερα να είναι σε ένα τέτοιο store,κατηγοριοποιημένες με βάση το τι προσφέρουν στον χρήστη,συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της CM Team.

Root έκανα μέσα στον πρώτο κιόλας μήνα μετά την αγορά του x10 mini pro,γιατί φαινόταν από χιλιόμετρα η απροθυμία της SE για περαιτέρω developing στο κινητό, και τώρα του φοράω την MiniCM 2.1.7 με Android 2.3.7.Περιττό να πω ότι “πετάει” ε?;)

bakchr

Εμ βέβαια. Ο Saurik είναι πονηρός που τα κονομάει από το Cydia ; Γιατί να μην έχουν κι αυτοί το δικό τους μαγαζάκι ;

Όλα στο βωμό του χρήματος γίνονται…

Stelios

Ενα συμμαζεμενο AppStore για rooted phones θα ξεχώριζε σιγουρα… Μετά από δοκιμές με διάφορες Custom Roms στο HTC Desire έχω καταλήξη στην AOSP CyanogenMod 7.1 και περιμένω πως και πως την 9.0 !!!

Alex

Την ειχα βαλει πανω σε ενα nook color, απολυτα ευχαριστημενος.

kostas

Εχω την XWJW1 official με kernel semaphore 2.4.0 bm converted σε ext4 και πεταει ο γαλαξιας.Μου αρεσουν πολυ οι custom rom (δοκιμασα darky rom,cm7) αλλα περιμενω να βγαλουν οι cyanogen την 9.0 stable να την δοκιμασω.Πολυ καλη ιδεα να βγει app store για rooted κινητα. Αυτο το κακο να ψαχνεις στο market να βρεις apps για rooted ή να τρως ωρες στο ιντερνετ για να βρεις mods ή themes ειναι λιγο θεμα.Οποτε +10 στην ιδεα των cyanogen!

Αλέξανδρος

Πολύ χρήσιμο θα είναι πιστεύω γιατί στο android market χάνεσαι…

Έχω το HTC desire z και του έχω περάσει την ILWT CM7 με android 2.3.7 και το κινητό τώρα αξίζει τα λεφτά που έδωσα… πριν ήταν ένα κινητό που συνέχεια έβγαζε προβλήματα…

sakis

x10 mini me 2.2.1 froyo

kostis

Μια χαρα μου ακουγεται. Εχω περασμενη την 7.1.0 final (2.3.7.) στο blade μου και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.

Γιωργος

LG Optimus One (P500)
Προς το παρων εχω Oxygen Rom
και περιμενω να ετοιμαστει η Cyanogenmod 9 (Android 4.0.3)
https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1448697

Χριστος Χ.

HTC DESIRE miui rom

Nightmare

Πολύ καλή ιδέα αυτή! Τα παιδιά του Cyanogen είναι απλά μάγοι σε αυτό που κάνουν!
Εγώ στο Galaxy S μου δοκίμασε τις περισσότερες ROMs που υπάρχουν. Πλέον του έχω βάλει IceCream Sandwich του Onecosmic και μπορώ να πω πως η εμπειρία αν και λίγο πρώιμη ακόμα είναι άπταιστη!

paris lipas

για να δουλεψει πρεπει να σκουπισεις αν δεν το εκανες κολαει εκει

stazorbas

xperia x8 με gingercruzt v8.5.Το κινητο πολυ απλα τα σπαει.

Γιώργος

Από ότι λέει εδώ (https://rootzwiki.com/_/articles/meet-the-devs-cyanogen-r318) ο steve kondik το cm market είναι μια ιδέα που ακομα σκέφτονται για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα όπως γράφει:

“There could be a “Mr. Happy Face” App that could potentially brick everyone’s phone. There’s just too much potential for malware ”

Αυτο που μένει είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει =)

apostolis

παιδια εχω το xperia neo v…..τι να κανω?να περασω κι εγω μια ROM αξιζει τον κοπο?και αν ναι ας μου πει καποιος τον τροπο……….ευχαριστω…………..

Αστέρης

Παιδιά είμαι νέος στην κοινότητα του android! Για να περάσω την συγκεκριμένη rom πρέπει να κάνω root το κινητό μου πρώτα; Εάν ναι θα χάσω την εγγύηση της συσκευής; Ευχαριστώ!

panikos

Μόλις πριν λίγες μέρες απόκτησα το Motorora Razr και προχθές το έκανα Root αλλά τπτ περισσότερο περιμένω να βγει για το κινητό μου η ISC επίσημα και μετά θα κοιτάξω για καμιά rom… εκτός και αν έχει κάποιος να προτινει κάτι επί του παρόντος μέχρι να βγει η ISC 4.0.3..!!
Eνα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του Cyanogen και πολύ καλή ι ιδέα για ένα store για rooted Androind phones..!!

mike

Αν περασω την ρομ θα εχω φλας πλαιερ και αν πως μπορω να την περασω? Σε χ8

lefteris

Πολυ καλη ιδεα. μετα απο αλλαγη πραγματικα πολλων smartphone σε ενα χρονο για την ηλικια μου και ολα εχοντας δοκιμασει το root εκτος απο το πρωτο μου smartphone (wildfire) πρεπει να παραδεχτω πως η cyanogenmod ειναι η πιο καθαρη και εμπιστη ρομ. αυτη τη στιγμη εχω ενα optimus 2x απλα rooted kai deodexed εν αναμονη του cyanogenmod 9. Αυτααα 😀

Κaber1

Έχω ένα Samsung Galaxy Ace με Android 2.3.4 και θέλω να κάνω root,πώς θα το κάνω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

KoulisHHH

Πολύ ωραία νέα και εις ανώτερα για την ομάδα.Έχω το LG Optimus One με ICSLunar Pro 2.7(ICS themed/gingerbread based)

Giannis K

o3d με nightly cm7

ilias

Nexus S με CyanomogenMod 7.1

Σταυρος

HTC HD2 με CyanogenMod 7 – 11072011 – NIGHTLY – Desire [TyphooN_v3.7.5-MAGLDR]. Οτι και να κανουν, καλο θα ειναι!!!

leo

sony xperia neo με την xperia second edition , μια μιξη του cyan με το stock.

Konstantinos Pappas

HTC Desire HD Ήμουν πολύ καιρό σε Android Revolution τις τελευταίες μέρες είμαι με Virtuous Quattro Ics 4.0.3 … Έχω πάθει πλάκα απο το καινούριο λειτουργικο της Google …μόνο αυτοί σας λέω! Απογειωθηκε, κι ακομη είναι στην αρχή …

Spyros

παιδια εχω ενα lg optimus black..κανενας οδηγος να το κανω root και να του περασω καμια rom?

harthegreat

HTC Sensation overclocked 1,5 gHz, Android Revolution HD 6.0.2

Dimitris.T

Φυσικα και θα μας ενδιεφερε.ακου λεει…πολυ καλη ιδεα!
galaxy SII 2.3.6 XWKK5 root μετα την τριτη πληρη φορτιση 😉
ρουταρετε να γουσταρετε εγγυησεις κ χαζα.λες κ αν χτυπα ξυλο παθει κατι το κινητο σου θα στο καλυψει η εγγυηση…8/10 θα σου πουν πως φταις κ δε καλυπτεται.

jim

στο x10mini είναι root με CyanomogenMod 2,1,6 και 2,1,7 προσεχώς.. μακάρι να γίνει σύντομα market..

Ιάσονας

x10 mini με MiniCM7 2.1.8. Απλά τα σπάει, το κινητό πετάει(overclocked στα 768ΜΗz) με Quadrant 1561. Μακάρι να γίνει το Market πιστεύω θα αξίζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Cyanogen cyanogen mod

Cyanogen: Βάζει τέλος σε όλες τις λειτουργίες του

Σε ένα δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Cyanogen, αποκάλυψε ότι από τις 31 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες της θα διακοπούν, συμπεριλαμβανομένου της υποστήριξης για τα nightly builds. O open-source κώδικας θα παραμείνει διαθέσιμος για όποιον θέλει να εργαστεί πάνω σε αυτόν.

Software Cyanogen Cyanogen OS

Cyanogen: Τέλος στα σχέδια για τη δημιουργία δικού της mobile OS

H Cyanogen είναι η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή CyanogenMod ROM, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν σχεδόν κάθε πτυχή του Android smartphone ή tablet. Υπάρχει πληθώρα ROMs για Android, όμως η CyanogenMod είναι αναμφισβήτητα από τα μεγαλύτερα ονόματα.

Business Cyanogen cyanogenmod

Cyanogen: Απολύσεις και στροφή στη δημιουργία apps

H CyanogenMod ήταν και είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Android ROMs. Ειδικά την εποχή που οι κατασκευαστές συνήθιζαν να φορτώνουν τα κινητά τους, η CyanogenMod έφερνε ένα πιο γρήγορο και πιο καθαρό user interface στο Android smartphone.

News Cyanogen

Cyanogen 13: Δίνει μια γεύση απο Marshmallow σε 7 smartphones και tablets

Πολλοί είναι οι χρήστες που ανυπομονούν να πάρουν μια γεύση απο το νέο Android Marshmallow και η Cyanogen τους δίνει αυτήν την ευκαρία, τουλάχιστον σε κάποιους απο αυτούς, μιας και τα τελευταία build του Cyanogen 13 nightlies βασίζονται στο Android 6.0.