Δείτε εντυπωσιακά δείγματα εικόνων από το Zoom Enhance της Google

Zoom Enhance Google, Δείτε εντυπωσιακά δείγματα εικόνων από το Zoom Enhance της Google

Την περασμένη εβδομάδα η Google κυκλοφόρησε τη λειτουργία Ζοοm Enhance στο Pixel 8 Pro, ενώ θα το αποκτήσουν σύντομα και όλα τα μέλη της νέας σειράς Pixel 9.

Mέχρι να συμβεί αυτό, ο Peyman Milanfar, ο οποίος εργάζεται στην Google σε εργασίες υπολογιστικής απεικόνισης, machine learning και vision, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε αρκετά δείγματα εικόνων όπου έχει χρησιμοποιηθεί αυτή η λειτουργία.

Το Zoom Enhance, σε αντίθεση με το Super Res Zoom, λειτουργεί ακόμα και αφού τραβήξετε τη φωτογραφία. Θα το βρείτε στις Φωτογραφίες Google στην περιοχή Εργαλεία.

Ο Milanfar δημοσίευσε ένα νήμα στο X για να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό. Το πιο ενδιαφέρον μέρος είναι ότι αυτό είναι το πρώτο μοντέλο διάχυσης εικόνας σε εικόνα της Google που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί on device.

Η δυνατότητα, λοιπόν, λειτουργεί σε οποιεσδήποτε φωτογραφίες, συμπεριλαμβανόμενες παλιές, ακόμα και αυτές που τραβήξατε με κάμερα που δεν είναι Pixel. Προφανώς, αυτό λειτουργεί ακόμη και για εικόνες που δεν είναι πραγματικές φωτογραφίες, μπορείτε να αναβαθμίσετε τις εικόνες που λαμβάνετε από μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης από κείμενο σε εικόνα.

Ακολουθούν μερικά δείγματα φωτογραφιών που κοινοποίησε ο Milanfar.  Πρώτα βλέπουμε την αρχική φωτογραφία, μετά μια απλή περικοπή και αναβάθμιση και, τέλος, μια αναβάθμιση που επεξεργάζεται το Zoom Enhance.

Η Google ανακοίνωσε αρχικά το Zoom Enhance τον Οκτώβριο του 2023. μια εβδομάδα πριν κυκλοφορήσει η σειρά Pixel 8. Χρειάστηκε, ωστόσο, αρκετός χρόνος στην ομάδα της Google για να ολοκληρώσει την εργασία σε αυτήν τη λειτουργία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel 9 Pro XL

Λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης αποκλειστικές για τα Google Pixel 9 ίσως έρθουν και σε παλαιότερα μοντέλα

Κάποια χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης της σειράς Pixel 9 μπορεί να φτάσουν και σε παλαιότερες συσκευές της Google.

Software Google Google Pixel Pixel

Η Google παρουσίασε τέσσερις νέες δυνατότητες Android που δεν θα περιορίζονται στα Pixel

Η Google λανσάρει τέσσερις νέες δυνατότητες Android, οι οποίες δεν θα περιορίζονται στα Pixel της, ενώ υπάρχει και μία για το Wear OS.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL και Pixel 9 Pro Fold παίρνουν την πρώτη τους ενημέρωση

H Google κυκλοφόρησε τα Pixel 9, 9 Pro, 9 Pro XL και 9 Pro Fold τον περασμένο μήνα και τώρα λαμβάνουν την πρώτη τους ενημέρωση λογισμικού.

Software featured Google Google Play Store

Google Play Store: Επιτρέπει την εγκατάσταση ή ενημέρωση έως και τριών εφαρμογών ταυτόχρονα

Οι χρήστες Android, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, μπορούσαν να εγκαταστήσουν/ενημερώσουν μόνο μία εφαρμογή από το Google Play Store κάθε φορά.