Dell: Εγκαταλείπει τα Android tablets για χάρη Windows 2-in-1

Η Dell είναι μια εταιρεία που στο παρελθόν έχει λανσάρει αρκετά Android tablets, αλλά πλέον φαίνεται ότι δεν θέλει να κυκλοφορεί tablets με το mobile OS της Google. Το ενδιαφέρον της στρέφεται σε υβριδικά tablets με το λειτουργικό της Microsoft.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα Android Venue μέχρι τη λήξη της εγγύησής τους, αλλά δεν θα υπάρξουν άλλα OS upgrades.

Η αγορά των tablets έχει πέσει αρκετά και σε αυτό μπορεί ως ένα βαθμό να ευθύνεται το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους τρέχουν Android και iOS. Τα δυο μεγάλα mobile OS έχουν καταφέρει να πετύχουν στα smartphones, όμως δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τα tablets σε “post-PC” συσκευές. Σε αυτό το κομμάτι τα έχουν καταφέρει συσκευές όπως τα Surface της Microsoft, 2-in-1 συσκευές οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως tablet ενώ έχουν και τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν το laptop (ή και το desktop για αρκετούς).

Διάφοροι άλλοι κατασκευαστές έχουν επιλέξει το κομμάτι των 2-in-1 συσκευών και η Dell θέλει να κάνει το ίδιο επικεντρώνοντας την προσοχή της εκεί. Η ίδια θεωρεί ότι η αγορά των 2-in-1 έχει μεγαλύτερη ζήτηση λόγω των προφανών πλεονεκτημάτων έναντι των κλασικών tablets.

“We are seeing 2-in-1s rising in popularity since they provide a more optimal blend of PC capabilities with tablet mobility . . . For customers who own Android-based Venue products, Dell will continue to support currently active warranty and service contracts until they expire, but we will not be pushing out future OS upgrades”.

dell discontinues android tablets, Dell: Εγκαταλείπει τα Android tablets για χάρη Windows 2-in-1

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Παιδιά το 2 in 1 είναι windows 10?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.