Demo αναδιπλούμενης οθόνης της εταιρείας BOE, αποκαλύπτει μικρή ακτίνα κάμψης

Το 2019 είναι εδώ και φαίνεται πως μαζί του έρχονται τα αναδιπλούμενα smartphones, με την Κινεζική εταιρεία κατασκευής οθονών BOE να αποκαλύπτει demo αναδιπλούμενης AMOLED οθόνης με τη μικρότερη δυναμική ακτίνα κάμψης στον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα ερωτήματα σχετικά με την πρακτικότητα και την τεχνολογία των αναδιπλούμενων οθονών για αυτό το νέο είδος smartphone είναι πολλά. Είναι λογικό να αναρωτιούνται πολλοί σχετικά με το πόσες φορές θα αντέχει μια οθόνη να διπλωθεί, πως θα λειτουργεί όταν είναι διπλωμένη και ξεδιπλωμένη καθώς και το αν θα είναι εντελώς επίπεδη ή ο μηχανισμός αναδίπλωσης θα είναι ορατός.

Η εταιρεία κατασκευής οθονών Boe, η οποία εδρεύει στην Κίνα, αποκάλυψε ένα demo αναδιπλούμενης οθόνης με τη μικρότερη δυναμική ακτίνα κάμψης στον κόσμο, φτάνοντας το 1mm. Η συγκεκριμένη οθόνη είναι τεχνολογίας AMOLED, έχει ανάλυση 2048×1536 pixels, χρόνο απόκλισης 1ms, φωτεινότητα 380 nits με το μηχανισμό αναδίπλωσης να λειτουργεί αρκετά ομαλά και να μην είναι πολύ ορατός όταν η οθόνη είναι ξεδιπλωμένη.

Τέλος, μεγάλο θα είναι το ζήτημα σχετικά με το πόσες φορές μπορεί ο χρήστης να διπλώσει και να ξεδιπλώσει τις συγκεκριμένες οθόνες, με τη BOE να δηλώνει πως η οθόνη αυτή θα μπορεί να αντέχει 100000 φορές, κάτι που θα πρέπει να διαπιστωθεί σε βάθος χρόνου και μετά από την επίσημη κυκλοφορία των πρώτων αναδιπλούμενων smartphone.

Demo αναδιπλούμενης οθόνης BOE αποκαλύπτει μικρή ακτίνα κάμψης, Demo αναδιπλούμενης οθόνης της εταιρείας BOE, αποκαλύπτει μικρή ακτίνα κάμψης

Demo αναδιπλούμενης οθόνης BOE αποκαλύπτει μικρή ακτίνα κάμψης, Demo αναδιπλούμενης οθόνης της εταιρείας BOE, αποκαλύπτει μικρή ακτίνα κάμψης

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Δείχνει αρκετά παχύ κατά την γνώμη μου. Δεν θα αγόραζα μια τόσο παχιά συσκευή.

kagouro

Αν δεν κανω λαθος ειναι 5.5 χιλιοστα? συμφωνα με την τελευταια φωτο? Δεν εινια πολυ 5.5….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Android Foldable Smartphones

Τα Foldables οδεύουν σταδιακά προς την κυριαρχία της αγοράς

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Canalys περιγράφει με θετικούς οιωνούς την πορεία των foldables στην παγκόσμια αγορά.

Smartphones Samsung Galaxy Z Fold 3 Samsung Galaxy Z Flip 3

Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Η Samsung επανέρχεται και φέτος στα αναδιπλούμενα smartphones με τα Samsung Galaxy Z Fold3 5G και Galaxy Z Flip3 5G ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά που έχουν γίνει ήδη αγαπητά από τους χρήστες.

Smartphones Samsung Android Foldable Smartphones

Τα Foldables είναι η αρχή κάτι νέου στα smartphones

H αλήθεια είναι ότι έλειπε ένας αέρας ανανέωσης από τον κόσμο των smartphones, κάτι που φέρνουν τα foldables.

Smartphones

H Vivo κατοχυρώνει νέα πατέντα για ένα flip phone τύπου StarTac

Η Vivo κατέθεσε μία ενδιαφέρουσα αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα μελλοντικό flip phone που ανοίγει προς τα κάτω.