Διαθέσιμη η λειτουργία Apple ProRAW για τα iPhone 12 Pro και Pro Max

Apple ProRAW, Διαθέσιμη η λειτουργία Apple ProRAW για τα iPhone 12 Pro και Pro Max

Όπως μας είχε υποσχεθεί η Apple, η λειτουργία Apple ProRAW είναι διαθέσιμη πλέον για τα iPhone 12 Pro και Pro Max. H επιλογή εμφανίστηκε στους κατόχους των κορυφαίων flagship της εταιρείας με το νέο iOS 14.3 update, μαζί με μία άλλη πληθώρα νέων χαρακτηριστικών.

Το Apple ProRAW format παρέχει στους χρήστες όλες τις τυπικές πληροφορίες ενός αρχείου RAW, καθώς και τα δεδομένα διοχέτευσης εικόνας της Apple, ή απλά τις επιπρόσθετες επεξεργασίες που έχει κάνει η συσκευή στην φωτογραφία σας. Συνδυάζει τα οφέλη της τεχνολογίας Deep Fusion και Smart HDR της Apple με την ευελιξία επεξεργασίας ενός αρχείου Raw. Συγκεκριμένα, το αρχείο DNG θα επιτρέπει επιπλέον δημιουργικό έλεγχο όσον αφορά την ισορροπία λευκού, την έκθεση, τη χαρτογράφηση και άλλα.

Τι είναι το Apple ProRaw

To νέο φορμά ProRaw στην ουσία σου επιτρέπει να παίρνεις το απόλυτο από την κάμερα του iPhone. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να διαλέγεις αν θα τραβήξεις σε Raw αρχείο ή σε ένα JPEG ή HEIC αρχείο το οποίο εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που έχει το iPhone σε επίπεδο λογισμικού, όπως τις λειτουργίες Smart HDR και Deep Fusion.

Με άλλα λόγια με το Apple ProRaw παίρνεις ένα αρχείο που καταγράφει στο μέγιστο τις πληροφορίες από τον αισθητήρα και τα οπτικά, αλλά και όλες τις πληροφορίες του λογισμικού που χρησιμοποιεί το iPhone για να βελτιώσει τις λήψεις σου. Επιπλέον στην συνέχεια μπορείς να επεξεργαστείς τα αρχεία αυτά έχοντας στα χέρια σου μεγαλύτερες δυνατότητες για να φέρεις την κάθε εικόνα εκεί που θέλεις.

Που βοηθάει το το Apple ProRaw

Για παράδειγμα με το Apple ProRaw θα έχεις ένα αρχείο με μικρότερο ψηφιακό θόρυβο από το απλό Raw αρχείο, καθώς το λογισμικό του iPhone θα επέμβει κατά τη λήψη για να διορθώσει την κατάσταση, κάτι που δεν γίνεται με το απλό Raw.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Με το proRaw ενεργοποιημένο έβγαλα σήμερα φωτογραφία το βράδυ με λίγο φωτισμό και η λεπτομέρεια είναι αντίστοιχη με φωτό που τραβάς μέρα !
Πραγματικά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.