Δικαστήριο στην Κίνα δικαιώνει την Qualcomm και απαγορεύει την πώληση των iPhone στην Κίνα

Δικαστήριο Κίνα δικαιώνει Qualcomm απαγορεύει πώληση iPhone Κίνα, Δικαστήριο στην Κίνα δικαιώνει την Qualcomm και απαγορεύει την πώληση των iPhone στην Κίνα

Η Qualcomm φαίνεται πως δικαιώθηκε για την παραβίαση δύο πατεντών της από την Apple σε δικαστήριο στην Κίνα, απαγορεύοντας την πώληση των iPhone στην Κίνα, για όσα έχουν λειτουργικό σύστημα μέχρι και iOS 11, τη στιγμή που η Apple κατηγορεί την Qualcomm για παράνομες πρακτικές.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε πως η Apple παραβίασε δύο πατέντες της Qualcomm σχετικά με την αλλαγή μεγέθους των φωτογραφιών αλλά και το navigation εφαρμογών σε οθόνη αφής. Οι πατέντες αυτές σχετίζονται με λογισμικό και η Apple υποστηρίζει πως το iOS 12 δεν τις παραβιάζει, κάτι που σημαίνει πως η απαγόρευση αφορά iPhones που κυκλοφορούν στην αγορά της Κίνας με εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα που φτάνει μέχρι την έκδοση iOS 11.

Εξ αιτίας αυτής της εξέλιξης, η μετοχή της Qualcomm παρουσίασε αύξηση 3% τη στιγμή που η αντίστοιχη της Apple έχασε άλλα 2% και την Apple να δηλώνει η προσπάθεια της Qualcomm να απαγορεύσει την πώληση των προϊόντων της είναι μια κίνηση απόγνωσης από μια εταιρεία της οποίας οι παράνομες πρακτικές εξετάζονται από νομοθέτες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, όλα τα iPhone παραμένουν διαθέσιμα για τους πελάτες στην Κίνα, με την Qualcomm να αναφέρεται σε τρεις πατέντες τις οποίες δεν έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης μιας η οποία έχει ήδη ακυρωθεί, σύμφωνα με την Apple η οποία συμπλήρωσε πως θα ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες για να δοθεί μια λύση μέσω των δικαστηρίων.

Οι πατέντες για τις οποίες δικαιώθηκε η Qualcomm επηρεάζουν μόνο τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα που φτάνει μέχρι την έκδοση iOS 11, δηλαδή τα iPhone μέχρι και τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X. Η Qualcomm με τη σειρά της δήλωσε πως δε συνηθίζουν να καταλήγουν στα δικαστήρια αλλά αυτό χρειάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τη στιγμή που η Apple εξακολουθεί να επωφελείται από την πνευματική ιδιοκτησία της Qualcomm χωρίς να της αποδίδει τα χρήματα που της αναλογούν για την αποζημίωση.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Real

Η φούσκα που ονομαζεται Apple αρχίζει να χάνει αέρα.

Petros Imvrios

1 2 3 θα μιλησει ο ελληναρας σε λιγο που δν εχει ιδεα τι γινεται στο κοσμο ! Οχι που τυχαια αυτο εγινε ακριβως μετα το “ξυλο” που εφαγε η Huawei απο αμερικη και συντομα απο ολο τον κοσμο

Fotis

Το x υπάρχει ακόμα;;;

Κινητομανής

Όποια απόφαση στερεί έσοδα απ’ τη απατεωνίστικη μηλοεταιρεία, είναι μία νίκη υπέρ των καταναλωτών.

Flagship killer

Το άρθρο το διαβάζετε η απλά γράφετε….;;;
Μιλάει για ios11

1) πόσες συσκευές έχουν μείνει με 11;
2) όσες έχουν μείνει (5s και πίσω) θα αντικατασταθούν με άλλες που υποστηρίζουν ios12 αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε iPhone

Συμπέρασμα μικρό κακό για την Apple που μπορεί να τις βγει και σε καλό αν αναβαθμίσουν οι κάτοχοι των ios11 συσκευών.

Πρόκειται λοιπόν για ποινή χάδι η οποία σίγουρα προσφέρει άπειρους τίτλους άρθρων…

Anonymous User

Όταν μια εταιρια χάνει 2% από την αξία της μετοχής της σε 1 λεπτό, δεν είναι χάδι.

Ωστόσο συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά την δωρεάν διαφήμιση.

Το αν θα της κάνει καλό ή κακό βέβαια, δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως τον τελευταίο καιρό η apple έχει φάει αρκετά χαστούκια και αν σκεφτείς ότι σε 2 μήνες η μετοχή της έχει πέσει 25%, δεν νομίζω να της άρεσε η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Chris_BMW

«The patents in question only affect iOS 11, the operating system for iPhones and iPads that launched in 2017, Apple says. iPhones sold today run iOS 12, the new version of the software that launched in September.»

Αν δεν μπορείς σαν αρθρογράφος να βγάλεις ένα σφαιρικό συμπέρασμα από διάφορες πηγές καλύτερα να κανείς ένα απλό copy paste.

Ότι I phone και να αγοράσεις φέτος -αφού βγήκε η 12 έκδοση του iOS – έρχεται με προεγκατεστημένη την έκδοση αυτή .Απο αυτά που πωλούνται από την Apple επίσημα .
Μικρό το κακό λοιπόν και ποινή χάδι όπως προαναφέρθηκε .

Nio

Είπαμε για να πουλήσεις στην Κίνα πρέπει να έχει κινεζική εταιρεία το 51%. Οπότε και οι Κινέζοι λεφτά χάνουν.

alekos

Ρε παιδιά μην τα βλέπετε όλα τόσο απλά….
Δεν κάνουν οι κινέζοι ή οι Αμερικάνοι κάτι για πλάκα…προιδοποίηση είναι ότι αν συνεχίσουν στο μέλλον να βάζουν εμπόδια στην huawei στον εξοπλισμό 5G στα κινητά κτλ μπορεί να προχωρήσουν σε πιο δραστικά μέτρα και να χάσουν 1.5 δις πελάτες.

Agnostos13

Μετά θα βγεί δικαστήριο στις ΗΠΑ που θα αποκλείσει την Qualcomm από τη χώρα…και μετά θα γίνει συμβιβασμός.
Κατά τα λοιπά…να χαμε να λέγαμε…

John Real

@chris_bmw
Εσυ τουλαχιστον πηρες το xs max για να στηριξεις την αγαπημενη σου εταιρεια; Πεφτουν οι πωλησεις και πρεπει ολοι να βοηθησετε , οχι μονο λογια.

Nickolas

Δε νομίζω οτι η Κίνα θα έκανε κάτι για να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone στη χώρα, τη στιγμή που όλα τα iPhone φτιάχνονται εκεί, θα υπήρχαν άμεσες επιπτώσεις και στις κινεζικές εταιρείες που το κατασκευάζουν. Αν με το καλό αρχίσουν να φτιάχνονται τα iPhone στις ΗΠΑ όπως θέλει ο Τράμπ τα ξαναλέμε.

Petros

H apple την κατάληξη που ειχαν αλλοι κολοσσοί οπως Ericsson, nokia, Motorola θα έχει

Fotis

Petros η Samsung τι κατάληξη θα έχει;Δεν μας είπες;Επίσης αυτο για την Apple το ακούμε από το 2012.
Εγώ πάντως θα πάρω τωρα τα Χριστούγεννα το IPhone X 256Gb μαύρο!

Petros

Fotis@αντε με το καλο και του χρόνου να πας για το 7 plus, μηλαρακι και ας ειναι.. σιτεμενο, μην ξεχάσεις θηκουλα με τρύπα μην το περάσουν για κανα xiaomi

JD

Μπράβο στον Φώτη αν και με το παλιό μοντέλο δεν θα έχεις το cafeteria effect που θα είχες με το XS Max και τα πιπίνια μπορεί να κοιτάζουν τον διπλανό που μπορεί να δανείστηκε από την γιαγιά του που πήρε κοινωνικό μέρισμα για να το αγοράσει αλλά έχει το νεο πιο super wow μοντέλο.

Fotis

Petros έλα πες το ζηλεύεις γιατί δεν μπορείς να πάρεις Iphone,δεν πειράζει.Δεν μου είπες ξανα το μέλλον της Samsung,μάλλον δεν σε συμφέρει.
JD μένω Γερμανια και συγκεκριμένα Μοναχο,δεν υπάρχουν αυτά εδώ!!!

Fotis

Petros δεν μας είπες από που πήραν τα xiaomi τον σχεδιασμό αυτο.

Petros

JD@πιο xs max? εδω ο Φωτης ξενιτευτηκε για να παρει μτχ το περσινό και περιμενει τον Αγ. Βασίλη (τον μπαμπά) να του το φέρει,

Fotis

Αν δεν ξέρεις άνθρωπε είμαι 30 ετών και δουλεύω σε τράπεζα στην Γερμανια.Μαλλον εσένα σου παίρνει ο μπαμπάς σου.Τελος ζω 10 χρόνια Γερμανια.

Fotis

Επίσης καινούριο θα πάρω.

JD

Νόμιζα ότι οι υπάλληλοι τράπεζας θα ήξεραν απο οικονομικά ώστε να μην πετάνε τα λεφτά τους σε προϊόντα που είναι εμφανώς υπερτιμημένα και δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Πχ. το Oneplus 6Τ είναι κλάσεις ανώτερο από το iphone X (και XS) σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και το Pocophone να πάρεις καλύτερο είναι από το Χ.
Τέλος πάντων γούστα είναι αυτά. Ότι θέλει ο καθένας αγοράζει.

Fotis

Φίλε jd ξοδεύω τα χρήματα μου όπως θέλω.Δεν ζήτησα από κανένα χρήματα.Επισης ο καθένας αγοράζει ότι θέλει σωστά;Ο Petros επειδή είπα την άποψη μου άρχισε να πετά μπούρδες.

Petros

Fotis @sorry νόμιζα οτι πηγαινες γυμνάσιο λογω οτι αυτες οι ηλικίες τα παίρνουν ακόμη τα iphone, τεσπα οταν πάρεις το δώρο Χριστουγέννων και σπάσεις και τον κουμπάρα σου, καλορίζικο φίλε το πριν 1,5 ετων μοντέλο σου

fotis

Κανενα κουμπαρα φιλε δεν θα σπασω γιατι δουλευω.Ευχαριστω το 1.5 χρονo μοντελο που λες κανει στην ακρη τα περισσοτερα android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.