Dimensity 8200: Διέρρευσαν οι προδιαγραφές του τσιπ της Mediatek – Μικρή αναβάθμιση από τον 8100

dimensity 8200, Dimensity 8200: Διέρρευσαν οι προδιαγραφές του τσιπ της Mediatek – Μικρή αναβάθμιση από τον 8100

Αν και το chipset Dimensity 8200 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, γνωρίζουμε πως θα τροφοδοτεί τα τηλέφωνα Xiaomi Redmi και το επερχόμενο iQOO 7 SE.

Τώρα, ο διάσημος και ακούραστος tipster Digital Chat Station δίνει τις βασικές προδιαγραφές του SoC που υποδεικνύουν ότι κουβαλάει μικρή αναβάθμιση σε σχέση με το Dimensity 8100.

Φέρεται να χρησιμοποιεί τους ίδιους πυρήνες 4x Cortex-A78 και 4x Cortex-A55, αλλά σε διαφορετική διαμόρφωση σε υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού. Το A78 θα χωριστεί σε δύο συμπλέγματα – 1x Cortex-A78 χρονισμένο στα 3,1 GHz και 3x Cortex-A78 στα 3,0 GHz. Οι τέσσερις πυρήνες απόδοσης Cortex-A55 παραμένουν στα 2,0 GHz.

Συγκριτικά, το Cortex-A78 του Dimensity 8100 τρέχει στα 2,85 GHz, άρα αυτό συνεπάγεται ότι η MediaTek ανέβασε αρκετά τις ταχύτητες του ρολογιού. Η GPU Mali-G610 MC6 παραμένει, πάντως, η ίδια. Σύμφωνα με τον DCS, η απόδοση AnTuTu του SoC πιθανότατα υπερβαίνει το φράγμα των 900.000 πόντων.

Ακόμα, γίνονται κάποιες προβλέψεις τιμών για τα μελλοντικά smartphone Redmi και iQOO που. Προφανώς, δεν θα υπερβούν το φράγμα των 2.000 CNY, το οποίο σε δολάρια είναι 280 $. Σίγουρα, αυτή η τιμή δεν περιλαμβάνει φόρους και άλλα στοιχεία τιμών στις δυτικές αγορές, αλλά εξακολουθεί να ακούγεται αρκετά ανταγωνιστική.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.