Οθόνες στον ήλιο! Samsung Galaxy S III vs. HTC One X vs. LG Optimus 4X HD [extreme test]

Reviews

Είδαμε και χορτάσαμε εικόνες στο mega test με τις οθόνες Super AMOLED του Galaxy S III, S-LCD 2 του HTC One X και LCD IPS True HD του LG Optimus 4X HD. Τώρα ακολουθεί μια πιο δύσκολη δοκιμασία η δυσκολότερη όλων θα έλεγα. Δοκιμάζουμε τα παραπάνω κινητά και τις οθόνες τους κάτω από το φως […]

Είδαμε και χορτάσαμε εικόνες στο mega test με τις οθόνες Super AMOLED του Galaxy S III, S-LCD 2 του HTC One X και LCD IPS True HD του LG Optimus 4X HD. Τώρα ακολουθεί μια πιο δύσκολη δοκιμασία η δυσκολότερη όλων θα έλεγα. Δοκιμάζουμε τα παραπάνω κινητά και τις οθόνες τους κάτω από το φως του ήλιου. Δείτε το βίντεο-κόντρα!

Καλύτερα έπαιζε το Optimus 4X HD και ακολουθούσε αρκετά κοντά το One X του οποίου όμως η οθόνη έβγαζε τα χρώματα του ουράνιου τόξου όταν άλλαζα γωνία θέασης. Η οθόνη του Galaxy S ΙΙΙ ξεχώριζε πολύ αμυδρά και πάντα σε σχέση με τα άλλα δύο.

Διευκρίνιση: Στο πρώτο μισό του βίντεο οι ρυθμίσεις είναι στη μέγιστη φωτεινότητα και επιλογή «αυτόματη φωτεινότητα» και στο δεύτερο μισό απενεργοποιημένη η επιλογή «αυτόματη φωτεινότητα» και μόνο η μέγιστη φωτεινότητα.

Samsung Galaxy S III: Super AMOLED 4.8″ 1280×720 pixels
HTC One X: S-LCD 2 4.7″ 1280×720 pixels
LG Optimus 4X HD: LCD IPS True HD 4.7″ 1280×720 pixels

Οθόνες στον ήλιο! Samsung Galaxy S III vs. HTC One X vs. LG Optimus 4X HD [extreme test]

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

  1. Hesham Hesham

    εγω ετσι οπως τα ειδα στα 720p δεν ξερω αλλα το HTC μου φανηκε καπως καλυτερο…Κωστα σε ολα ειχες φουλ της ρυθμισεις στης οθονες?

  2. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνος

    Σε σχέση με τα άλλα δύο το HTC φαίνεται να προηγείται αλλά δε ξέρω αν παίζει το wallpaper που είναι σκοτεινό σε σχέση με τα ποιο ανοιχτόχρωμα Samsung και LG και διμιουργή μεγαλήτερη αντίθεση…

  3. πασχαλης πασχαλης

    χαλια μαυρα

  4. Θάνος Θάνος

    Κι εγώ νομίζω πως το HTC είχε μία ελαφρώς καλύτερη “απόδοση” στις συγκεκριμένες συνθήκες, αν και θα είχαμε καλύτερη άποψη εάν ήταν σε σταθερό μέρος το καθένα και με τον ίδιο φωτισμό.
    Τώρα, έτσι όπως έγινε το τεστ είναι λογικό να μην έχουμε την πιο ολοκληρωμένη εικόνα τους.
    Πάντως σε γενικές γραμμές όλα καλά μου φαίνονται….

    Ελπίζω, ο Κώστας να μην ίδρωσε πολύ κάτω από τον ήλιο τόση ώρα και με τέτοιες θερμοκρασίες, αν και του χρειάζεται και ένα μπράβο για το τεστ – ψυχαγωγία που μας προσέφερε.

  5. Κώστας Βλαχάκης

    Hesham, Ναι στο πρώτο μισό του βίντεο είναι μέγιστη φωτεινότητα με επιλογή “αυτόματη φωτεινότητα” και στο δεύτερο μισό απενεργοποιημένη η επιλογή “αυτόματη φωτεινότητα” και μόνο μέγιστη φωτεινότητα.

    Κωνσταντίνος, Θα το τσεκάρω αύριο πάλι με τον ήλιο και αν αλλάζει επειδή είναι ανοιχτόχρωμο το φόντο στο Galaxy S III θα προχωρήσω σε διευκρινιστικό update στο άρθρο. Δεν νομίζω όμως! Δες στο 7:45 του βίντεο το S III να δείχνει την φωτογραφία με τις τουλιπες. Βλέπεις τίποτα; Στα άλλα δύο κάτι ξεχωρίζει.

    Καλύτερα έπαιζε το Optimus 4X HD και ακολουθούσε αρκετά κοντά το One X του οποίου όμως η οθόνη έβγαζε τα χρώματα του ουράνιου τόξου όταν άλλαζα γωνία θέαση. Η οθόνη του Galaxy S ΙΙΙ ξεχώριζε πολύ αμυδρά κάτω από τον ήλιο και πάντα σε σχέση με τα άλλα δύο.

  6. fanis fanis

    δε θα μπορούσε να μπει και ένα iphone……?

  7. Nikos Nikos

    εδώ φαίνεται πόσο μπροστά είναι η οθόνη του HTC.

  8. Ante_Geia Ante_Geia

    Ωραια μουσικουλα !!! Τι ειναι ???

  9. Αγγελος Αγγελος

    1) HTC
    2) LG
    3) SAMSUNG

    (ΣΕ ΟΘΟΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΕ) 😉

  10. Μανος Μανος

    Συμφωνω με τον φιλο πιο πανω. ηθελε και ενα iphone…

  11. pgetsos pgetsos

    θελω συγκριση με την CBD του 808 🙂

  12. Τασος Τασος

    Με το omnia II βλέπω καλύτερα στον ήλιο.. κ δεν ξέρω αν κανένας το θυμάται, αλλά έχω ένα Nokia N73 music edition το οποίο χρησιμοποιούσα για λίγες μέρες τελευταία.. Δεν ξέρω πως, αλλά η οθόνη του είναι απλά τέλεια στον ήλιο!! Ξεχωρίζουν τα πάντα πεντακάθαρα..

  13. MANOS MANOS

    Στο 3:50 που υποτίθεται πως το HTC παίζει βίντεο υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι, στα LG/SAM κάτι φαινόταν, για menu/apps κλπ ίσως παίζει και λίγο ρόλο το φόντο.

  14. lumia800user lumia800user

    για μενα πρωτο με διαφορα το HTC ακομα και με μαυρο φοντο που ολοι καταλαβαινουμε οτι ειναι κατα παιζει καλυτερα

    μετα lg και μετα samsung

    ευτυχως που εγινε το τεστ και μπηκαν τα πραγματα στην θεση τους

  15. pk pk

    στον ηλιο καμια απο τις οθονες δεν ειναι ικανοποιητικη.παντως ειναι λιγο μπροστα το htc.μου κανει εντυπωση που το s2 εχει καλυτερη ορατοτητα στον ηλιο απο το s3

  16. john john

    htc και lg καλα τα πηγανε,το s3 λες και ηταν κλειστο,θα συμφωνησω με τους πιο πανω που επρεπε να υπηρχε και ενα iphone που πιστευω στον ηλιο υπερτερη κατα πολυ.

    1. Κώστας Βλαχάκης

      Σχετικά με την μη παρουσία iPhone: Όταν βγει το επόμενο μοντέλο θα το δοκιμάσουμε κόντρα στα κινητά που κυκλοφορούν τότε. Το υπάρχον μοντέλο βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του αν και βέβαια θα συνεχίσει να πωλείται ξεχωριστά. Εδώ έχουμε μια ακόμα κόντρα μεταξύ των τετραπύρηνων κορυφαίων Android smartphones. Άλλη η κόντρα με το iPhone 4S και τις 3.5″. Δεν το μειώνω αλλά ούτε που μου πέρασε από το μυαλό ότι πρέπει να το συμπεριλάβω στην συγκεκριμένη κόντρα η οποία απευθύνεται σε όσους ψάχνουν πιο από τα τρία τετραπύρηνα μοντέλα θα αγοράσουν.

  17. Αντωνης Αντωνης

    Είμαι πολύ απογοητευμένος από την οθόνη του S3… Το S2 που είχα ήταν κατά πολύ καλύτερο στον ήλιο… και παρόλο που υπάρχουν πολλά που με χαλάνε στο HTC (γιαυτό και πήρα S3) Το HTC είναι καλύτερο στον ήλιο…

  18. alex alex

    Μαυρα χαλια και το one X και το S3 το πρωτο το ειχα το δευτερο τωρα το εχω,καλυτερα στο τομεα αυτο η Reality Display της Sony, που βεβαια εχει αλλα αρνητικα.
    Γενικα οι τεχνολογιες οθονης ειναι για τα μπαζα σε εξωτερικο χωρο.
    Θες να πας παραλια και μαυρα χαλια σου ερχεται να το πεταξεις το κινητο στη θαλασσα.
    Ας ξυπνησουν οι εταιρειες και να μην ασχολουνται μονο με cpu/ram και επιδοσεις

  19. md03582 md03582

    Ο καθένας “βλέπει” ανάλογα με τα γούστα του. Αντικειμενικά η καλύτερη οθόνη, προς επιβεβαίωση όσων λέγαμε στο προηγούμενο συγκριτικό των 3 κινητών, ειναι αυτή του one x και με διαφορά και πειτε μου τώρα για amoled και μελλον και τεχνολογιες και δεν ξέρω και εγω τι άλλο. Εκτός των φυσικών της χρωμάτων κ την πολυ καλή γωνια θέασης έχει και την καλύτερη ανταπόκριση κάτω απο τον ήλιο, και δεν χρειάζεται μικροσκοπιο να το δεις.. Τα περισσοτερα site του εξωτερικου έχουν να λένε τα καλύτερα για την ρημαδα την slcd2 του one x..

  20. Teo Teo

    Βεβαια αν θέλεις να “παίξεις” με το κινητό σου το βραδυ στο κρεβάτι χαλαρά θα ακούσεις από τον τύπο τις διπλανής πολυκατοικίας “κλειστό θέλουμε να κοιμηθούμε” η το “κι εσύ λάμπεις μπάμπη μου”..(αν βεβαια έχεις μπαταρία γιατί από μετρήσεις,ίδιος το Lg τα πάει χαλια).

  21. akis akis

    η οθόνη του iphone είναι πολύ μπροστά..!! βλέπεις στον ήλιο τα πάντα 😉

    πάντως για να μην σας χαλάσω το θέμα σας… θα συμφωνήσω και με μερικούς άλλους ότι το htc όντως έχει μια διαφορα 🙂

  22. HtcOneXuser HtcOneXuser

    Όσο μεγαλώνει η οθόνη πέφτει η φωτεινότητα για πόλους λόγους

  23. Vanzel Vanzel

    Δεν ξέρω τι βλέπετε εσείς στα βίντεο αλλά εγώ δε βλέπω τίποτα. Ούτε και στην οθόνη του δικού μου. Τα κινητά έξω στον πραγματικό κόσμο είναι για τα πανηγύρια. Απορρώ γιατί τα λένε κινητά, αφού είναι μόνο για μέσα στο σπίτι.

  24. kostas kostas

    Τα ίδια χάλια μου φαίνονται εμένα όλες.

  25. iceman(the original) iceman(the original)

    ποιο 808; ακομα και το 701 τα “εχει” για πλακα… παντα για οθονες…..

  26. KonstasK KonstasK

    Βάλε δίπλα το Xperia P να κλαψουν μανουλες τέτοια οθόνη κάτω απο φως δεν υπάρχει.

  27. dhmhtrhs dhmhtrhs

    κωστα η μπαταρια του one x κραταει περισσοτερο απο του s3????μου αρεσουν και τα 2 αλλα σκεφτομαι να παρω το s3 μονο και μονο επειδη θα διαρκει περισσοτερο η μπαταρια ττου(τραυματικη εμπιρια απο την μπαταρια του iphone 4s που εχω)

  28. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛ.

    σε απολυτο ηλιο ειναι οποτε δεν ειναι κατι που θα συναντησεις πανω απο δυο τρεις φορες στη διαρκεια ζωης του κινητου.To ΟΝΕΧ- νομιζω καλυτερο απο τα τρια και η καλυτερη oθονη απο ολα τα κινητα αυτη τη στιγμη. Οσο για την οθονη του phone που ακουω συνεχεια,ρε παιδια και εγω το 3gs ειχα αλλα που βλεπετε ρε παιδια να υπερεχει αιωνες,ημαρτον.Βλεπω συγκριτικα στο internet και υστερει απελπιστικα.

  29. stratis stratis

    Και τα 3 εχουν το ιδιο χαλια αποτελεσμα δεν εχει νοημα ποσο καλυτερη ειναι η οθονη του HTC απο το Σ3.Το θεμα ειναι οτι με κανενα δεν γινεται να δεις ευκολα κατω απο ηλιο,η διαφορα ειναι ελαχιστη.

  30. Thanoslam Thanoslam

    Όλα μάπα ήταν. Το iPhone είναι μακράν ανώτερο.

  31. panagiotis panagiotis

    ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΛΙΓΑΚΙ Τ S 3 ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

  32. θανος θανος

    Απορώ πως έβλεπες τι πατάτες 😛 HTC για εμένα.

  33. enigma enigma

    Επειδη μας τα χουν ζαλισει καποιοι του iphone η οθονη lg ειναι. Αν δεν κανω λαθος ιδιας ακριβως τεχνολογιας ειναι και του optimus black. Απο την φωτογραφια που ειδα θα πω lg, htc, samsung.

    Του s3 ειναι πισωγυρισμα σαν τεχνολογια σε σχεση με του s2.

  34. azriel84 azriel84

    Η οθόνη του iPhone είναι σχεδιασμού Apple, τεχνολογίας IPS που την υποστηρίζει η LG, κατασκευής LG και άλλων αλλά δεν είναι της LG. Αν ήταν της LG, θα βλέπαμε retina display στα κινητά της απ’το 2010. Και πολύ σωστή η απόφαση να μην συμπεριληφθεί στο συγκριτικό. Είναι λίγο οξύμωρο για τις κορυφαίες εταιρίες του Android, να φτάσουμε στο σημείο να συγκρίνουμε τεχνολογία του 2010 με τα θηρία τους του 2012…

    Στο θέμα μας, η super amoled μπορεί να είναι άπαιχτη με το αβυσσαλέο μαύρο της και τα πανέμορφα αν και λίγο κορεσμένα χρώματά της αλλά το τίμημα είναι η μειωμένη φωτεινότητα το οποίο κάνει μπαμ…το HTC νομίζω πως κερδίζει στα σημεία το LG. Σαν την οθόνη του Kindle στον ήλιο τίποτα…:PPpp

  35. action action

    και τα 3 ειναι χαλια δεν την παλευεις καθολου κατω απο ηλιο το htc ελαφρως καλυτερο αλλα και παλι μαυρα χαλια ολα

  36. Vasilis Vasilis

    HTC και lg είναι καλύτερα η samsung δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκανε πισωγύρισμα στην τεχνολογία οθόνης.
    Για κάπιον που είπε για μπαταρία το ίδιο είναι το s3 με το htc να κρατάει περισότερο στο browsing λόγο άσπρου.

  37. alex alex

    Εχω το Galaxy s3 και όντως μπορούσαν να το κανουν πιο φωτεινό.Παρόλαυτα επειδη το εχω μαζι μου παντα στο ποδηλατο,τρεξιμο,περπατημα και καταγραφω τις δραστηριότητες ακουγοντας μουσική…αν αυξήσω την φωτεινοτητα στο full δεν εχω κανενα προβλημα με θεαση στον ήλιο.Αν δεν το δειτε με τα ιδια σας τα μάτια δεν μπορείτε να κρινετε.Καλό το βιντεο και φαινεται η διαφορά…αλλά ο καλυτερος κριτής ειναι τα ματια σας και μόνο.Απο την άλλη εγω κανω χρήση της οθόνης κάτω απο τον ηλιο οταν είμαι σε σκιά καπου εξω και σε εσωτερικούς χώρους.Νταλα στον ηλιο δεν καθομαι χωρίς λογο ή για αν παιζω με το S3.

  38. GiannisWST GiannisWST

    Αν και ο ηλιος οπως λεει ενας φιλος πιο πανω ειναι κατι που θα συναντησουν τα κινητα λιγες φορες στη ζωη τους αλλα πιο συχνα σε χωρες σαν τις δικες μας εκει τα καλα πανελ της lg ειναι πιο δυνατα καθως εχουν μετρημενα περισσοτερη φωτεινοτητα. Αλλα πραγματικα η slcd2 μου φαινεται πολυ καλη σε επιδοσεις κατω απο τον ηλιο! Το ειχα πει και παλια, τα mobile slcd ηταν κοντα στην τεχνολογια των pva πανελ των σταθερων που προτιμαει η samsung (και κατασκευαζει ενα απο τα καλυτερα με αλλο αντιπαλο και καλο κατασκευαστη την sharp) και ειναι πολυ καλα και καλυτερα σε χρωματα αλλα πιο κορεσμενα και πιο ακριβα απο τα ips.

    Μη μπερδευετε το κομματι mobile με τις τεχνολογιες των φορητων/σταθερων γιατι εχουν διαφορες μεγαλες. Η lg δε κατασκευαζει μονη της πλεον ips ή s-ips πανελ αλλα ουσιαστηκα αυτη εδραιωσε την κατηγορια και τα νοβα πανελ της ειναι πολυ καλυτερα σε φωτεινοτητα απο των iphone. Βαλτε διπλα ενα παλαιο optimus black με ενα iphone να το διαπιστωσετε. Ειχα ενα “καλο” iphone4, με καλυτερο λευκο απο αλλα, απο καλη παρτιδα σε σχεση με γνωστων και διπλα σε black τα εβλεπε σκουρα.. Στα iphone μπορει να πεσεις σε πολυ διαφορετικου κατασκευαστη πανελ και δε ξερεις αν η αρχικη κιτρινιλα (αν την εχεις) θα φυγει σε μεγαλο βαθμο ή ποσο.

    Επισης μη ξεχνατε οτι οσο μεγαλωνει η επιφανεια της οθονης τοσο πιο δυσκολα διακρινεται κατι κατω απο ηλιο. Δυστυχως αυτο ειναι στανταρ και δειτε σε γνωστο σας με ipad2, που εχει καλο πανελ οτι με τερμα φωτεινοτητα και κατω απο ηλιο δε διακρινεις τιποτα. Ακομα χειροτερα σε πολλες αλλες ταμπλετες μιας και δεν εχουν τοσο καλο πανελ. Επισης λεω ipad2 γιατι το new ipad εχει μετρημενα χαμηλοτερη φωτεινοτητα.

    Κωστα αν και τα συγκριτικα που κανεις ειναι παντα λογικα και καλοφτιαγμενα, ριξε μια ματια μηπως το s3 εχει φιλτρο προεγκαταστημενο. Δε το εχω και δε ξερω να σου πω με σιγουρια, αλλα μετα με την εμπειρια μου με galaxy nexus που το δοκιμασα διπλα διπλα με galaxy s1, τρομαξα! Το παλιο ειχε πιο φωτεινα χρωματα και μετα καταλαβα (οταν το εψαξα τι παιζει). Αν εχει εντονη φωτεινοτητα απο το εργοστασιο πχ amoled βαζουν φιλτρο μερικοι (υπαρχουν free και στο store) και ειναι της μοδας να εχουν προεγκαταστημενα πλεον και οι επισημες εργοστασιες αναβαθμισεις/roms στο galaxy nexus αρα μπορει και στο σ3. Δε πιστευω να φτασει ομως σε επιπεδο τα αλλα 2 στον ηλιο αλλα θα αλλαξει πολυ αν τελικα εχειμκαι το σ3.

    Παντως το θεμα της θεασης κατω απο τον ηλιο ειναι καλο συγκριτικο, αλλα δε νομιζω οι περισσοτεροι να παρουν smartphone με μετρο συγκρισης αυτο, ειδικα μετα την ξινιλα της lg για τις αναβαθμισεις.

    Σορρυ για τα πολλα λογια :p

  39. GiannisWST GiannisWST

    Το φιλτρο που λεω θα ειναι τετοιου τυπου:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haxor&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5oYXhvciJd

    Το συγκεκριμενο απο ενα σημειο και μετα προυπηρχε σε πολλες διαδεδομενες custom roms για galaxy s. Σκετη η σουπερ αμολεδ ειναι πολυ φωτεινη και στην χαμηλοτερη φωτεινοτητα το βραδυ στο σκοτεινο δωματιο βγαζει ματι…δε μπορεις να την συνηθισεις, ειναι τυφλωτικη. Επισης διορθωναν μερικα τις χρωματικες αποκλισεις οταν επαιζε η χαμηλη φωτεινοτητα. Δε ξερω αν εχει το σ3, μπορει και αυτη να ειναι η πραγματικη φωτεινοτητα του. Αλλα το λεω ενημερωτικα μιας και τελευταια τα βαζουν προεγκαστημενα δυστυχως ή ευτυχως αναλογα με το τι θελει ο καθενας.

  40. Spiros Spiros

    Ωραία καθρεφτάκια … lol

  41. manan manan

    Επειδη εχω αγορασει ΟΛΑ τα καλα κινητα σχεδον και απ του συγκριτικου ειχα το ΗΟΧ κ τωρα το S3 να πω οτι στον ηλιο δεν αποδιδει καμια αυτο που πρεπει αντιθετως με εσωτερικους χωρους και για μενα δλδ δε κανουν για καθημερινα τηλεφωνα και λογο μεγεθους,κοστους βεβαιως για καποιον που δινει σημασια στο “εξω” η τελος παντων το απαιτει η δουλεια του η η συνθηκες ζωης του.
    Απ την αλλη με το s3 αν το εχεις 100% βλεπεις να κανεις τη δουλεια σου εξω δλδ τηλεφωνα κ.α. και αυτο ειναι καλο η να βγαλεις φωτο.
    Τωρα για ιντερνετ κ.α. δε νομιζω κατω απ τον ηλιο να κατσει κανενας να κανει τετοια.

    Οσο για τα LG που λενε εχουν φωτεινες οθονες συμφωνω αλλα αλλο φωτεινες και αλλο ευκρινεις στον ηλιο οπου εκει με διαφορα ειναι το sony xperia P που ειχα αγορασει.

    Τις πιο ευκρινεις ομως οθονες για εξω ειχε το nokia 6710 navigator k to siemens s65 που οσο πιο νταλα ηλιος ηταν τοσο το καλυτερο,μιλαμε για απιστευτο πραγμα,αφου τα εχω και τα 2 και οταν τα δοκιμαζω κοντρα στα ιερα τερατα του σημερα που περνω(στον ηλιο παντα)γελαω που δε μπορουν να φτιαξουν 1 ευκρινη οθονη της προκοπης και για εξω με εξαιρεση 2-3 κινητα(sony P k sole εν μερη,iphone)

  42. mitsos mitsos

    χαλια και τα τρια μαγκες μου,ειδικα το s3

  43. nektarios_nick nektarios_nick

    Εχω το G s iii και εχει πολλες επιλογες για την εμφανιση που δεν νομιζω να επιλεχθηκαν !Δεν ειναι μονο η φωτεινοτητα ;;;;

  44. kotsios1998 kotsios1998

    παντως το καλυτερο κινητο στον ηλιο που ειδα ειναι το xperia mini μου που σκιζει στον ηλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων