O Donald Trump “σκότωσε” τελικά το net neutrality

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) στις ΗΠΑ ψήφισε ουσιαστικά για να “σκοτώσει” την ουδετερότητα του διαδικτύου (net neutrality), μια κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας του ίντερνετ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συμβούλιο της FCC ψήφισε 3-2 υπέρ της κατάργησης των κανόνων που είχαν θεσπιστεί επί προεδρίας Ομπάμα.

Η κατάργηση της ουδετερότητας του διαδικτύου δίνει τεράστια δύναμη στα χέρια των παρόχων (internet service providers ISPs), οι οποίοι δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλη την κίνηση στο διαδίκτυο.

Η πρόταση για την κατάργηση του net neutrality υποβλήθηκε από τον πρόεδρο της FCC, Ajit Pai, ο οποίος πήρε την συγκεκριμένη θέση από τον, Donald Trump, ενώ έχει εργαστεί στην Verizon.

Με την θέσπιση κανόνων υπέρ του net neutrality, σκοπός ήταν να μην μπορούν οι ISPs να μπλοκάρουν το περιεχόμενο, να περιορίσουν τις συνδέσεις με ορισμένους δικτυακούς τόπους και υπηρεσίες, αλλά ούτε να παρέχουν προνομιακή μεταχείριση σε άλλους. Όσοι είναι υπέρ της ουδετερότητας του διαδικτύου, τονίζουν πως μεταξύ άλλων η κίνηση αυτή μπορεί να βλάψει τον ανταγωνισμό.

Για παράδειγμα, ISPs που που έχουν δικά τους video services, θα μπορούσαν να επιλέξουν να ρίξουν τις ταχύτητες χρηστών όταν παρακολουθούν ανταγωνιστική υπηρεσία, όπως το Netflix.

Από την άλλη, ο Pai, δήλωσε πως μετά την κατάργηση του net neutrelity οι Αμερικανοί θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επισκέπτονται τις σελίδες που επιθυμούν. Υποστήριξε επίσης ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός είχε ως αποτέλεσμα την πτώση επενδύσεων σε high-speed δίκτυα, και αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμούν οι καταναλωτές.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την απόφαση της FCC.

P.S. Αυτό είναι το τελευταίο μου άρθρο στο Techblog. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Βλαχάκη για την ευκαιρία που μου έδωσε και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους σας για την παρέα τα 4 αυτά χρόνια! Η τεχνολογία μας ενώνει!

Λορένα

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Δεκεμβρίου 2017 15:47

Σχόλια

  • Μόνο το βίντεο που έφτιαξε ο συγκεκριμένος πρώην δικηγόρος της Verizon, τα λέει όλα.

    Λορένα καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνεις!

  • Καλή επιτυχία Λορένα
    Να έχεις υγεία και αγάπη σε ότι κι αν κάνεις!
    Καλές γιορτές και καλή αρχή με το νέο έτος!

  • αναλαμβανω και επισημα αρχησυντακτης στο techblog στη θεση της Λορενα προειδοποιω ομως οτι τα ban στα sony fanboys θα πεφτουν με το κιλο γι αυτο προσεχετε καποιοι

    #πλακακανω #unboxerpromonovlahakisleme!!!

    λορενα και απο μενα ενα ευχαριστω για την ομορφη ,διακριτικη παρουσια σου!
    much love

  • @Λορένα διαβάζω τα άρθρα σου από τότε που πρωτοξεκίνησες στο Techblog, και σε ευχαριστούμε για την άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση που μας παρείχες, καλή τύχη σε ότι κι αν κάνεις από εδώ και πέρα!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.