Drop test 18.000 δολαρίων αποκαλύπτει το ανθεκτικότερο smartphone του 2018

Πόσο ανθεκτικά είναι τα smartphone για τα οποία έχουμε επενδύσει μια μικρή περιουσία για να τα αποκτήσουμε; Η ιστοσελίδα Tom’s Guide πραγματοποίησε drop test αξίας 18.000 δολαρίων για να δοκιμάσει την αντοχή δώδεκα smartphone, με τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Ο2 στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως 7.5 εκ. Βρετανοί κυκλοφορούν με συσκευές που έχουνσπασμένη οθόνη ενώ 6 εκ. είναι αυτοί που έσπασαν την οθόνη του smartphone τους λίγη ώρα αφού το αγόρασαν.

Η ιστοσελίδα Tom’s Guide αγόρασε δώδεκα smartphone αξίας 18.000 δολαρίων, τα οποία τιμολογιακά ποικίλουν από το LG X Venture των 280 ευρώ μέχρι το iPhone X των 1200 ευρώ ενώ στο drop test συμμετείχαν και τα Samsung Galaxy S9, Galaxy Note 8, iPhone 8, iPhone SE, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 2 XL, OnePlus 5T και άλλα.

Η δοκιμή έγινε σε επιφάνεια από ξύλο και τσιμέντο από το ύψος των 1.20 και 1.80 μέτρων, ενώ στη συνέχεια τα smartphone έκαναν “βουτιά” στην τουαλέτα για να διαπιστωθεί η ανθεκτικότητά τους στο νερό.

Η βαθμολογία των συσκευών καθορίστηκε από το μέγεθος της ζημιάς κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών που υποβλήθηκαν, με μέγιστη βαθμολογία τους 35 πόντους. Έπειτα τα αποτελέσματα μετατράπηκαν σε πόντους ανθεκτικότητας με άριστα το 10.

Τη χειρότερη βαθμολογία συγκέντρωσε το iPhone SE με 3.9/10, όπου όταν έπεσε από ύψος 1.20 μέτρα επάνω σε τσιμέντο, η οθόνη του θρυμματίστηκε. Χαμηλά στη λίστα βρέθηκε και το Google Pixel 2 XL με 4.3/10, όπου η πτώση του από το ίδιο ύψος επάνω σε τσιμέντο όχι μόνο προκάλεσε το σπάσιμο της οθόνης αλλά έθεσε την εμπρόσθια κάμερα εκτός λειτουργίας. Ενώ όταν έπεσε από τα 1.80 μέτρα, η μισή οθόνη έπαψε να λειτουργεί και έγινε άσπρη.

Στη συνέχεια, το Samsung Galaxy S9 συγκέντρωσε βαθμολογία 6/10, όπου κατά την πτώση του η οθόνη έσπασε αλλά λειτουργούσε κανονικά, ενώ “επέζησε” μετά τη ρίψη του στην τουαλέτα μιας και είναι αδιάβροχο. Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε το iPhone X με βαθμολογία 6.2/10, του οποίου η οθόνη έσπασε όταν έπεσε στην τσιμεντένια επιφάνεια αλλά όχι τόσο όσο άλλα smartphone της δοκιμής.

Ο νικητής της επίπονης δοκιμασίας ήταν το Motorola Moto Z2 Force, συγκεντρώνοντας 8.5/10 μιας και το shatterproof display υπόσχεται οθόνη που δε σπάει, κάτι το οποίο έγινε μιας και η συσκευή είχε παρά μόνο σημάδια στο “σασί” και την οθόνη του. Εκεί που δεν τα πήγε καλά ήταν στην πτώση του στην τουαλέτα όπου τέθηκε εκτός λειτουργίας μιας και δεν είναι αδιάβροχο, ενώ όταν η συσκευή στέγνωσε από το νερό, επανήλθε και λειτούργησε κανονικά.

drop test 18000 δολάρια ανθεκτικότερο smartphone 2018, Drop test 18.000 δολαρίων αποκαλύπτει το ανθεκτικότερο smartphone του 2018

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
djfapples

Η SONY????

kostas

δεν βγαινει το ποσο ρε παιδια. τα 12 κινητα πρεπει να κοστιζουν το εκαστος 1.500 ευρω.

Agnostos13

@kostas:

€1,00 =/= $1,00

Tsagarogiorgis

No Sony ? No htc?

Apostolos

Με 800 ευρώ που ζητάνε θα έπρεπε να πέφτει από τον 5ο και να είναι άθικτο

Chris_BMW

@Apostolos

Εννοείτε κάτι σαν ολα τα ακριβά προϊόντα ..

Να οταν αγοράσεις π.χ μια mercedes με 100.000€ σε σχέση με ένα Yaris η πρώτη αν Καταλαθος κοπανήσεις δεν παθαίνει τίποτα ..ουτε γρατζουνιά οπως λες ..

Ε ρε τι διαβάζουμε..

Apostolos

Όλα τα αυτοκίνητα υπόκεινται σε κανονισμούς ασφαλείας και αυτό γιατί μεταφέρουν ανθρώπινες ζωές.
Εσύ στο κινητό μπαίνεις μέσα και πας?
Στοκε

Chris_BMW

@Apostolos

Άλλως ένας στερούμενος επιχειρημάτων για αντίλογο ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ προβαίνει σε χαρακτηρισμούς .
Δυστυχώς δεν μπορω να κουβεντιάσω με κάποιον ο οποίος δεν μπορει να καταλάβει το λόγο που μια συσκευή τεχνολογίας ζητάει τα οποία χρήματα ζητάει ..
Το μονο σίγουρο ειναι πως δεν τα ζητάει για να σου αποδείξει οτι ρίχνοντας το απο τον πέμπτο δεν παθαίνει ουτε γρατσουνια..

John

Χαμενος κοπος και χρονος θα ηταν να δοκιμασουν μαρκες με σχεδον μηδενικες πωλησεις (sony , htc κτλ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: Διέρρευσε η ημερομηνία λανσαρίσματος

Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα της vivo, μεταξύ των οποίων κι ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.