Η Apple ετοιμάζει iPhone Ultra (αναδιπλούμενο) και MacBook Ultra με OLED οθόνη αφής — Όλες οι λεπτομέρειες για τα δύο νέα Ultra μοντέλα.
Η Apple σχεδιάζει να λανσάρει το επόμενο διάστημα δύο νέες συσκευές με τη σήμανση «Ultra», σύμφωνα με δημοσίευμα του Macworld. Πρόκειται για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone, που θα ονομαστεί iPhone Ultra, και ένα νέο MacBook Ultra με OLED οθόνη αφής. Οι δύο συσκευές θα τοποθετηθούν στην κορυφή της γκάμας, πάνω από τα Pro μοντέλα.
iPhone Ultra: το πρώτο foldable της Apple
Το iPhone Ultra θα είναι η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της Apple και θα γίνει η κορυφαία επιλογή στη γκάμα iPhone. Παρά το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει μαζί με τα iPhone 18 Pro και iPhone 18 Pro Max, δεν θα θεωρείται μέρος της σειράς iPhone 18. Η λογική θυμίζει αυτή που ακολούθησε η Apple φέτος με το iPhone Air, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε εκτός της σειράς iPhone 17.
Η εταιρεία στοχεύει σε ταυτόχρονη κυκλοφορία με το iPhone 18 Pro, ωστόσο θεωρείται πιθανό το iPhone Ultra να φτάσει στα ράφια λίγες εβδομάδες αργότερα και με περιορισμένη διαθεσιμότητα στην αρχή.
MacBook Ultra: OLED και οθόνη αφής
Το MacBook Ultra αναμένεται προς τα τέλη του 2026 ή στις αρχές του 2027 και θα είναι το πιο premium laptop της γκάμας Mac.
Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι:
- OLED πάνελ
- Touchscreen οθόνη αφής
- Τοποθέτηση πάνω από το MacBook Pro στη σειρά
- «Σημαντικά» υψηλότερη τιμή σε σχέση με το MacBook Pro
Αρχικά, η Apple ήθελε να κυκλοφορήσει το MacBook Ultra εντός του 2026, αλλά η κυκλοφορία μετατοπίστηκε κατά αρκετούς μήνες λόγω ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα μνήμης.
Η σήμανση «Ultra» επεκτείνεται
Η ονομασία Ultra δεν είναι κάτι νέο για την Apple. Χρησιμοποιείται ήδη στους M-series Ultra επεξεργαστές, στο Apple Watch Ultra και στο CarPlay Ultra. Νωρίτερα φέτος, το Bloomberg είχε αναφέρει το ίδιο branding τόσο για το foldable iPhone όσο και για το OLED MacBook, ενώ προσέθεσε ότι ενδέχεται να έρθουν και AirPods Ultra στο μέλλον.
Η άποψή μας στο Techblog
Η Apple δείχνει να ξεκινάει μια νέα φάση με ευδιάκριτη ιεραρχία στα προϊόντα της: η σήμανση Ultra γίνεται το νέο ταβάνι, αφήνοντας τα Pro ένα σκαλί χαμηλότερα. Για όποιον σκέφτεται αναβάθμιση στο επόμενο iPhone ή MacBook, αξίζει να γνωρίζει ότι έρχονται premium επιλογές με αναμενόμενα υψηλότερες τιμές. Η ζήτηση πάντως για ένα αναδιπλούμενο iPhone αναμένεται έντονη, οπότε όποιος το θέλει στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας θα χρειαστεί υπομονή.
Σχόλια