Ρομπότ ενημερώνουν τους ταξιδιώτες που φθάνουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

, Ρομπότ ενημερώνουν τους ταξιδιώτες που φθάνουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Όπως αρκετοί έχουν στραφεί στην τεχνολογία για την πρόληψη και την ενημέρωση για θέματα του COVID-19, έτσι και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν επιστρατεύσει δύο ρομπότ, με στόχο την ενημέρωση και την προστασία των ταξιδιωτών.

Ο λόγος για τον Pepper, ένα μικρό ρομπότ μόλις 120 εκατοστά, το οποίο ενημερώνει τους ταξιδιώτες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Όπως λέει και το Pepper, οι ταξιδιώτες πρέπει να φοράνε μάσκα σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου, καθώς και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Τα δύο ρομπότ Pepper μπορούν να μιλήσουν αγγλικά και ελληνικά, φορούν μάσκα και φτερνίζονται με καλυμμένο το στόμα, ώστε να θυμίσουν σε όλους πως θα πρέπει να φτερνίζονται χωρίς να εξαπλώνουν τα μικρόβια τους. Επίσης, διαθέτουν οθόνες στο στήθος τους, όπου υπάρχουν απαρτισμένες όλες οι συμβουλές για την προστασία των παρευρισκόμενων.

Τα Pepper εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2018. Η αρχική τους χρήση ήταν να υποδέχονται τους επισκέπτες που ερχόντουσαν από την Κίνα. Έπειτα, χρησιμοποιήθηκαν για παροχή ταξιδιωτικών πληροφοριών προς τους επιβάτες, ενώ τώρα χρησιμοποιούνται στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.