Δευτέρα
16/03/2015

Dyson: Επένδυση 15 εκατ. δολαρίων για να διπλασιάσει τη διάρκεια της μπαταρίας

Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρίες στα smartphones γίνεται όλο και πιο επιτακτική και συχνά βλέπουμε ερευνητές να ανακαλύπτουν νέες τεχνολογίες που υπόσχονται να δώσουν λύση στο άλυτο πρόβλημα. Η Dyson αποφάσισε να κάνει το βήμα επενδύοντας 15 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό πηγαίνει για την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας η οποία υπόσχεται να διπλασιάσει τη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού. Αναπτύσσεται από την Sakti3, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Η νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την εταιρεία, χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια στερεού λιθίου αντί γα ένα μείγμα χημικών υγρών, και βοηθά την μπαταρία να αποθηκέυσει πάνω από 1000 watt hours per liter, δηλαδή το διπλάσιο από αυτό που βλέπουμε στις σημερινές μπαταρίες λιθίου. Αυτό σημαίνει ενεργειακή πυκνότητα έως και 620 watts per hour per liter, επιτρέποντας στις ηλεκτρονικές συσκευές να διαρκούν περισσότερο μέχρι να χρειαστούν και πάλι φόρτιση.

Το θετικό είναι ότι η διαδικασία παραγωγής των μπαταριών αυτών είναι πιο οικονομική, πιο φιλική προς το περιβάλλον και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, δηλαδή αντέχουν περισσότερο από τις σημερινές μπαταρίες λιθίου-ιόντων που χρειάζονται πιο συχνή αντικατάσταση. Επίσης, από τη στιγμή που δεν θα περιέχουν το “κοκτέιλ” χημικών, είναι λιγότερες οι πιθανότητες κάποιας έκρηξης.

Το deal της Dyson με την Sakti3, είναι να βοηθήσει στην εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας αυτής και εμείς ελπίζουμε να τη δούμε να εφαρμόζεται σύντομα και να πούμε ότι δεν προορίζεται μόνο για κινητά και tablet, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πολλές άλλες συσκευές.

low battery

Πηγή

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

 1. Ο/Η ΓιαννηςΡ λέει:

  Παρα πολυ ωραια ;)

 2. Ο/Η dim λέει:

  Και αμέσως θα τρέξουν να χρησιμοποιήσουν αυτη τη νέα τεχνολογία όλοι
  για να κάνουν το κινητό ακόμη πιο λεπτό μειώνοντας στο μισό το μέγεθος μπαταρίας
  και άρα τελικά θα έχουμε ίδια διάρκεια μπαταρίας με σήμερα.

  Αφού έχουν κάλο οι άνθρωποι.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.