Smartphones

Εφαρμογή μετατρέπει το smartphone σε στηθοσκόπιο

Τα smartphone έχουν την ικανότητα να μετατρέπονται σε ότι χρειάζεται ο κάθε χρήστης ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του, με μία νέα εφαρμογή να προσφέρει τη δυνατότητα να γίνει στηθοσκόπιο.

Η εφαρμογή ονομάζεται Echoes app (θα την βρείτε μόνο στο App Store για iOS) και ο χρήστης θα πρέπει να τοποθετήσει το κινητό του τηλέφωνο στο στήθος του. Η συσκευή θα καταγράφει όχι μόνο τον καρδιακό ρυθμό αλλά και μια σειρά από δεδομένα όπως τους ήχους που δημιουργούνται ανάμεσα στο άνοιγμα και κλείσιμο των βαλβίδων. Οι καταγραφές και τα δεδομένα θα αποστέλλονται άμεσα στον γιατρό που παρακολουθεί τον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου για να έχει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα της καρδιακής του λειτουργίας και να δώσει αμέσως τις απαραίτητες οδηγίες.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της η εφαρμογή μπορεί να εντοπίσει καρδιακές αρρυθμίες και κολπική μαρμαρυγή. Σε δοκιμές στις οποίες πήραν μέρος περίπου 1000 άτομα διαπιστώθηκε ότι στο 80% των περιπτώσεων οι χρήστες κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν σωστά το κινητό τους τηλέφωνο ως στηθοσκόπιο και να κάνουν ακριβείς μετρήσεις. Εκείνοι που δυσκολεύτηκαν περισσότερο ήταν άτομα άνω των 60 ετών που χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο εκμάθησης της όλης διαδικασίας.

Επεξεργάστηκε την 10 Οκτωβρίου 2022 8:02

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.