Είσαι εθισμένος στο smartphone σου; Δες αυτό το infographic

, Είσαι εθισμένος στο smartphone σου; Δες αυτό το infographic

O ρυθμός με τον οποίο κοιτάς την οθόνη του smartphone σου είναι καταιγιστικός, ενώ όποτε το ξεχνάς, παθαίνεις σύνδρομο στέρησης. Σου θυμίζει κάτι όλο αυτό; Υπάρχει ένα inforgaphic που πιστοποιεί εάν είσαι εθισμένος στο smartphone σου.

Τα ερευνητικά δεδομένα από τις ΗΠΑ είναι αποκαλυπτικά, καθώς πιστοποιούν ότι ο μέσος Αμερικανός κοιτά κάτι στην οθόνη του smartphone του περίπου 262 φορές την ημέρα, δηλαδή περίπου κάθε πέντε λεπτά. Περίπου το 52% των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν έχει περάσει ποτέ ένα 24ωρο μακριά από το smartphone του.

Περίπου οι μισοί Αμερικανοί δηλώνουν ότι τους πιάνει πανικός εάν δουν ότι η μπαταρία στο smartphone τους έχει πέσει σε ποσοστό κάτω του 20% μέσα στην ημέρα. Άλλα στοιχεία που αποκαλύπτονται στο πολύ ενδιαφέρον infographic είναι ότι το 70% των Αμερικανών χρησιμοποιεί το smartphone στην τουαλέτα, ενώ ένα ποσοστό 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι στέλνει μηνύματα καθώς οδηγεί…

Αξίζει να δεις τα δεδομένα, προκειμένου να αναγνωρίσεις στις απαντήσεις που έδωσαν οι Αμερικανοί και δικές σου συνήθειες, έτσι ώστε να καταλάβεις εάν είσαι εθισμένος στη χρήση του smartphone ή όχι. Εάν τώρα, θες το αντίδοτο, η λύση βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.