Elon Musk: Αφήνει αιχμές για τηλέφωνο Tesla που θα τιμωρούσε Apple/Google

elon musk, Elon Musk: Αφήνει αιχμές για τηλέφωνο Tesla που θα τιμωρούσε Apple/Google

Ο Elon Musk δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο λέει ότι εάν η Apple και η Google αφαιρέσουν το Twitter από App Store και Play Store αντιστοίχως, θα κατασκευάσει ένα “εναλλακτικό τηλέφωνο”.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Liz Wheeler, Αμερικανίδα συντηρητική πολιτική σχολιάστρια, συγγραφέας και παρουσιάστρια podcast, έγραψε στο Twitter: “Εάν η Apple και η Google αφαιρέσουν το Twitter από τα καταστήματα εφαρμογών τους, ο @elonmusk θα έπρεπε να παράγει το δικό του smartphone. Η μισή χώρα ευχαρίστως θα εγκατέλειπε τα προκατειλημμένα, κατασκοπευτικά iPhone και Android. Ο άνθρωπος κατασκευάζει πυραύλους για τον Άρη, ένα ανόητο μικρό smartphone θα πρέπει να είναι εύκολο, σωστά;”.

«Σίγουρα ελπίζω να μην γίνει αυτό, αλλά, ναι, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα φτιάξω ένα εναλλακτικό τηλέφωνο», ήταν η απάντηση του Musk.

elon musk, Elon Musk: Αφήνει αιχμές για τηλέφωνο Tesla που θα τιμωρούσε Apple/Google

H σύντομη αυτή ιστορία μας φέρνει στον μυαλό την περίπτωση του Jeff Bezos που πίστευε ότι θα ήταν παιχνιδάκι για την Amazon να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο. Τελικά, το Fire Phone κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014 και σημείωσε τεράστια αποτυχία πουλώντας μόλις 26.000 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο Twitter, για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η Apple ή η Google εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάργησης του Twitter από το App Store και το Google Play Store, αντίστοιχα. Αλλά ο απρόβλεπτος Elon Musk όλο και κάτι μπορεί να κάνει που θα παραβιάζει τους κανόνες του App Store και του Play Store. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα μπορούσε να στραφεί σε ένα άλλο κατάστημα εφαρμογών – καλή ώρα της Amazon – για να το προμηθεύονται από εκεί οι χρήστες Android.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Αν το 80% ενός τηλεφώνου δεν ήταν το OS του θα έλεγα πως ναι θα ήταν απειλή .
Ο τύπος καταφέρνει να πουλάει τα Tesla για αυτοκίνητα στο τηλέφωνο θα κόλλαγε ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.