Έρευνα δείχνει πως η κατοχή iPhone είναι το πιο συνηθισμένο σημάδι πλούτου

έρευνα κατοχή iphone συνηθισμένο σημάδι πλούτου, Έρευνα δείχνει πως η κατοχή iPhone είναι το πιο συνηθισμένο σημάδι πλούτου

Η έρευνα που έγινε από οικονομολόγους του Πανεπιστημίου του Σικάγο και δημοσιεύτηκε στο Business Insider, δείχνει πως το να έχει κάποιος ένα iPhone είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια πλούτου.

Η έρευνα που έγινε για το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών στις Η.Π.Α στοχεύει στην καταγραφή των δημογραφικών χαρακτηριστικών των καταναλωτών βασισμένα στις αγοραστικές τους συνήθειες. Το αποτέλεσμα από την έρευνα αυτή δείχνει ότι η κατοχή ενός iPhone ή ακόμη και iPad, αποτελεί ένα σημάδι πλούτου για τους καταναλωτές.

Οι οικονομολόγοι του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Marianne Bertrand και Emir Kamenica τονίζουν πως η ανάλυσή τους, βασισμένη σε 6.394 συμμετέχοντες, γίνεται πάνω στις διαφοροποιήσεις των κοινωνικών ομάδων ανάλογα με το εισόδημα, την εκπαίδευση, το φύλο, τη φυλή και την πολιτική ιδελογία των καταναλωτών. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων βασίζονται κατανάλωση του οπτικοακουστικού υλικού στο διαδίκτυο, την αγοραστική συμπεριφορά, το χρόνο που ξοδεύει ο κάθε καταναλωτής καθώς και τις κοινωνικές συμπεριφορές του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας όλων των τελευταίων ετών, δείχνουν πως το προϊόν το οποίο διαχρονικά δείχνει ότι κάποιος ανήκει στην κατηγορία αυτών που έχουν υψηλές αποδοχές, είναι το iPhone, όσον αφορά το έτος 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το να έχει κάποιος ένα iPhone τους έδωσε 69.1% πιθανότητες να μαντέψουν σωστά πως ο συγκεκριμένος κάτοχος έχει υψηλές χρηματικές απολαβές.

Επίσης, αναφορά έγινε και για τα iPad όπου η κατοχή του tablet της Apple έδωσε 66.9% πιθανότητες στη σωστή πρόβλεψη ότι ο κάτοχός του ανήκει στα υψηλά εισοδήματα, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τους κατόχους Android smartphones είναι στο 59.5%.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bama

Λογικό. Για να πληρώσεις ένα χιλιάρικο για ένα τηλέφωνο που έπρεπε να κάνει πεντακόσια ή εξακόσια μάλλον σου περισεύουν.

vtag

Μόνο στην Ελλάδα δεν συμαβαινει αυτό που δεν έχουν να φάνε αλλά αγοράζουν για την μόστρα iPhone X των 1200€ για να το δείξουν στην καφετέρια!

NtinosMD

@vtag δεν εχω δει παντως μεχρι στιγμης iphone x owner που να μην εχει ν φαει εδω στην Ελλαδα… μια χαρα το φυσανε. Επειδη ενα μεγαλο μεριδιο της μεσης ταξης εχει φαει ενα μεγαλο οικονομικο ακυρο, δε σημαινει οτι ειναι και του θανατα… αυτοι που θα παιρνανε προ κρισης το αιφον χ , τ παιρνουν κ τωρα.

John

Με λίγα λόγια συμφωνα με την έρευνα αν έχεις iphone έχεις κατα 10% υψηλότερες πιθανότητες να έχεις υψηλότερο εισόδημα απο έναν που έχει Android (χωρίς να διευκρινίζει μάρκα). Ίσως ότι πιο άχρηστη πληροφορία έχουμε δει τελευταία.

Rizo

Ναι καλά. Η έρευνα να ψάξει καλύτερα πόσοι το αγοράσανε μετρητής.
Με συμβόλαιο όλοι μπορούν.
Βέβαια λέει “Το αποτέλεσμα από την έρευνα αυτή δείχνει ότι η κατοχή ενός iPhone ή ακόμη και iPad, αποτελεί ένα σημάδι πλούτου για τους καταναλωτές” και είναι σωστό.
Όπως και εδώ παίρνουν iΡhone και πιστεύουν ότι θα τους θεωρούνε ματσωμένους… αλλά επανέρχομαι στην πρώτη πρόταση.
Σε όλους τους τομείς της ζωής ισχύει αυτό βέβαια. Απο τα γυαλιά που παίρνουμε μέχρι και το.. εστιατόριο που τρώμε! Όλοι έστω και για λίγο θα σκεφτούνε την… ποιότητα που χρησιμοποιούν και την συγκρίνουν και με τις άλλες.

Gusvos

@bama δεν συμφωνώ μαζί σου.εκτος από την συσκευή πληρώνεις και το λειτουργικό που δαπανουνται υπέρογκα ποσά για την ανάπτυξη του.επισης μπορείς να βάλεις στο συνολικό ποσό του iphone και την υποστήριξη σε θέμα updates για κανένα 5αρι χρονια.
Μάλλον η samsung μας τα παίρνει άσχημα που έχει ένα τζάμπα open source λειτουργικό, και updates οπότε της ……ερθει Τέλος πάντων
(Απογοητευμένος κάτοχος s9)

Christz

Ξέρω κάποιος κατόχους με iPhone που δεν έχουν σχεδόν ποτέ internet και βάζουν κάρτα 1 φορά στους 2 μήνες και αν…

Chris_BMW

@Rizo

Αυτό που όλοι το έχετε εύκολο το συμβόλαιο μέσου του οποίου μπορείς να αποκτήσεις συσκευή 1200€ με ξεπερνάει ..
Για πες μου σε ποια εταιρεία μέσω συμβολαίου το περνω το I phone X και τι πληρώνω αναλυτικά …

Rizo

@Chris_BMW
ψάξε να δεις πόσο τα δίνουν τα iPhone στην Αμερική με διετές συμβόλαιο.
Εδώ στην Ελλάδα έχουμε τις δόσεις. Πόσες δόσεις θέλεις?

NikosAr

Είμαι πλούσιος !!

GiorgosM.

Πάμε για ενάμιση χιλιάρικο φέτος γατάκια… νιάου…

ΑΝΔΡΕΑΣ

Οι πελούσιοι δεν είναι όπως παλιά επί Steve Jobs. Αρχίσαμε να δίνουμε το διαμάντι της τεχνολογίας με δόσεις και συμβόλαια και τρίχες. Ντροπής πράγματα να βγαίνει ο κύριος Κούκ, ο εκλεκτός διάδοχος του Steve και να λέει κόφτε τον καφέ και πάρτε το Χ!!
Σε τι κόσμο θα ανανεώσουμε τα μοντέλα μας πιστοί μου? Που πήγαν οι μερακλήδες, οι γουστόζοι που κατέκλυζαν τα apple stores μας day one και γινόταν πανικός? Μελαγχολία, θλίψη και απογοήτευση. Αποκούμπι μας οι φήμες που τονώνουν την μετοχή της πολυαγαπημένης μας, που παραμένει πλούσια και δυνατή , μας χαρίζει χαμόγελο, κοιτάζουμε το iPhone μας κ σφίγγουμε την γροθιά μας γεμάτοι πίστη, σαν τους οπαδούς των 3 λιονταριών όταν πίνουν μπύρες από το πρωί και φωνάζουν ITS COMING HOME!!

Chris_BMW

@Rizo

Δεν ξερω ποσο τα δίνουν στην Αμερική .. Εγώ για εδω μιλάω..
Τωρα αν μιλας για τα μεγάλα καταστήματα με τις 48 δόσεις απο τις οποίες τις μισές δεν θα πληρώσουν ποτε και θα μπούνε Black List τι να πω ..

Αλέξανδρος

@Rizo,
Χτύπησε ο μάνατζερ στην Αμερική πρόσφατα το Χ και τον ρωτάω “τζαμπέ με συμβόλαιο;”.
Η απάντηση ήταν “όχι. συμβόλαιο και όλα ντούκου”.
Μάλλον δεν ισχύει αυτό με τις δόσεις ούτε και εκεί

H Ψυχιατρική απλά

Η έρευνα λέει το αυτονόητο και εξηγεί γιατί τα iphone πουλάνε τόσο πολύ παρόλο που είναι κατώτερα του ανταγωνισμού στα αντίστοιχα χρήματα.
Η Apple έκανε κάτι έξυπνο …. έφτιαξε ένα μπράντ ισχυρό με ακριβά προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο, καθιερώθηκε στη συνείδηση των περισσοτέρων ως μια μάρκα με Lux προϊόντα. Πλέον το iphone θεωρείται ένα ωραίο ακριβό αξεσουάρ για άντρες ή κόσμημα για τις γυναίκες.
Το ενδιαφέρον είναι γιατί πολλοί παίρνουν κάτι που οικονομικά δεν αντέχουν. Λογικό είναι επίσης…. πολλοί έχουν ανάγκη να νιώθουν δυνατοί, πλούσιοι και αναγνωρισμένοι …και ένα τόσο διαφημισμένο τηλέφωνο με Lux χαρακτήρα & αναγνωρίσιμο από τη μάζα ως άριστη επιλογή μπορεί να το κάνει. Τουλάχιστον έτσι νιώθουν!
Εξάλλου, κάποιος με ένα μισθό 700 ευρώ που ζει πιεσμένα, δεν μπορεί να βγεί εύκολα έξω, δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα μικρό Fiat …. πλέον νιώθει όμορφο έχοντας για χρόνια το καλύτερο & πανάκριβο κινητό μια σπουδαίας μάρκας (και ας το έχει πάρει με δόσεις, ή μεταχειρισμένο ή απλά έχει πάρει ένα παλιό μοντέλο 400 ευρώ).

Tson

Οποίος έχει iPhone ειναι πλούσιος νόμος επιστημονικά αποδεδειγμένο

Agnostos13

@H Ψυχιατρική απλά:
Εννοείς η ψυχολογία…απλά!

John

Ο σανος που μοιραζει η Apple δεν παιζεται με τιποτα παντως. Ενα 10% παραπανω σε ενα στατιστικο στην Αμερικη το εκαναν πρωτοσελιδο οπως εκαναν και το οτι το iphone 8 ηταν ενα μηνα πρωτο σε πωλησεις (για τους αλλους μηνες που ηταν 4-5ο ουτε λογος). ΥΓ. Πεφτουν και οι αναλογες “δημοσιες σχεσεις” για να μπει η ειδηση στα site.

bama

@Gusvos. Το ότι το τηλέφωνο είναι υπερτιμημένο, δηλαδή η εταιρεία πουλάει το μήλο, φαίνεται με μεγάλη ευκολία αν δεις τα ποσοστά κέρδους της Apple. Έχει τεράστιο περιθωριο κέρδους στα τηλέφωνα και αυτό παρότι συμπεριλαμβάνεται το λογισμικό κλπ. Κοντά στο 80% των συνολικών κερδών της εταιρείας είναι από το iphone.Η εταιρεία χρεώνει το status που το μήλο προσδίδει και οι χρήστες αυτό πληρώνουν εν γνώσει τους.
Δεν έχω κάτι με την Apple, αυτή τη στιγμή γράφω σε ένα macbook το οποίο θεωρώ πολύ καλή αγορά. Εξαιρετικό μηχάνημα στη σωστή τιμή. Αλλά για να πάρω iphone θα έπρεπε να κοστολογώ το μήλο ένα πεντακοσάρικο. Δεν κατηγορώ αυτούς που το αγοράζουν. Οι προτιμήσεις είναι υποκειμενικές. Εγώ απλώς λέω ότι το τηλέφωνο ως τηλέφωνο και όχι πακέτο με ότι συμβολίζει, είναι υπερτιμημένο και η έρευνα λέει το προφανές.

akis

ότι πληρώνεις παίρνεις… προσωπικά εγώ δουλεύω σε μια καφετερια και ήθελα το iphone x έτσι το απόκτησα με 24 άτοκες δόσεις… όταν χαλάτε 1500 euro για τσιγάρα/εξόδους κλπ είναι καλύτερα? από αυτή την άποψη μπορείτε να το δείτε λίγο διαφορετικά..

Bloodmaster

Κλασικο στο σχολειο που τελειωσα κανα 7-8 χρονια πριν μηλοφωνο στο χερι ο καθε μαγκας και απο γυρω κοριτσια. Καφετεριες τωρα τα ιδια.Κοινωνικα δίκτυα φωτογραφιες ο καθενας να φαινεται το μηλο μπροστα οχι οι φατσες τους. Και να πω οκ εχω δει Iphone X να τρεχει Pubg mobile max settings ολοι ειναι gamers και θελουν επεξεργαστες τερατα. Fb,instagram,messenger, youtube αντε και καμια φωτο. Η μοστρα στην καφετερια που λεμε. Δουλευουν ορισμενοι για 500 € και πάνε παίρνουν 1500 τηλεφωνο. Με 1500 χτιζεις δυνατο gaming pc.
@akis Μαγκια σου φιλε. Πληρωνε ενα 60ρι καθε μηνα νταβατζιλικι στο μαγαζι για κανα 2 χρονια. Ευχομαι μονο μην σου φυγει απο τα χερια θα το κλαις διπλά. Σπασμενο τηλεφωνο θα πληρωνεις. Φιλικα παντα.

forneverarrow

Είναι προσωπικό θέμα του καθενός το τι κινητό θα αγοράσει και πως θα διαθέσει τα χρήματα του. Έχω iPhone αλλα δεν είμαι ούτε κατα προσέγγιση ευκατάστατος (ποσό μάλλον πλούσιος). Μπόρεσα να το αποκτήσω με δόσεις και δεν το μετανιώνω. Όχι, δεν θα έδινα τα ίδια λεφτά για κανένα android μιας και στο παρελθόν το έκανα και μετάνιωσα. Το iPhone και κάθε συσκευή της Apple δεν είναι υπερτιμημένο. Είναι premium εμφανισιακά, δουλεύει όπως πρέπει και υποστηρίζεται για 5 χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα δεν με ενδιαφέρει το περιθώριο κέρδους της Apple, καλά κάνει αφού μπορεί. Δεν αναρωτιέστε γιατί τόσα εκατομμύρια χρήστες iPhone ανά τον κόσμο δεν έχουν παράπονο απο το κοστος; Αντίθετα, σε κάθε android flagship γεμίζει σχόλια με κλάμα για την τιμή!

Πάντως το οτι συνήθως οι πιο ευκατάστατοι άνθρωποι (ή συγκεκριμένοι επαγγελματίες) επιλέγουν iPhone ή Mac δεν είναι απόδειξη πλούτου, αλλα αξιοπιστίας.

Spyros

Δηλαδη εγω που εχω iPhone 7 εχω κανει συμβολαιο 2 χρονων και πληρωνω 35 ευρω το μηνα παγιο και συσκευη μαζι, βρισκομε στην κατηγορια ας πουμε πλουσιος? Δεν πατε καλα μερικοι εδω μεσα…! και ποσο μαλλον αυτη η ερευνα ειναι απλα για τα σκουπιδια! Αν ειναι ετσι… οποιος εχει πανω απο 700 μισθο θεωρειται πλουσιος?

τακης

χμμ.. εγω που εχω το νοτε 8 που ηταν στην ιδια τιμη με το Χ δεν μετραω για πλουσιος?? Τοσος ρατσισμος πχια

vasiliS7Edge

Εσυ @τακης είσαι στην επαγγελματική κατηγορία με το εργαλείο. Η ερεύνα αφορά τα απλά Smartphones. Όπως και να ‘χει η Apple είναι μια εταιρεία αξίας σχεδόν 1 τρις και ότι και να λέμε είναι λίγο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος έχει iPhoneX (αν το καταλάβεις βέβαια με τόσα Notches) σίγουρα είναι άνετος ή κάποιος του τα ακουμπάει για να είναι άνετος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.