Έρευνα καταδεικνύει αύξηση της πίστης στα iPhone και μείωση στο Android

, Έρευνα καταδεικνύει αύξηση της πίστης στα iPhone και μείωση στο Android

H SellCell πραγματοποίησε μία έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι αυξάνεται η πίστη στο iPhone, σε αντίθεση με το Android. Μάλιστα, η πίστη στο iPhone έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά ποσοστά.

Η έρευνα της SellCell έγινε σε 5000 Αμερικανούς κατόχους smartphones, στις αρχές Μαρτίου. Ένα από τα αξιοσημείωτα ευρήματα της εν λόγω έρευνας είναι ότι οι φίλοι των iPhone δείχνουν αυξανόμενη πίστη στην Apple, σε ποσοστό ρεκόρ της τάξης του 92%. H πίστη των φίλων του Android δείχνει πτωτικές τάσεις.

Η πίστη σε μία φίρμα ορίζεται ως η πρόθεση των καταναλωτών να αγοράσουν και πάλι ένα προϊόν της. Η πίστη στο Android ήταν σε ποσοστό 85.7% το 2019, ενώ τώρα έχει πέσει στο 74%. H πίστη στα Google Pixel βρίσκεται στο 65.2%, στα LG είναι σε ποσοστό 37.4% και ένα ποσοστό 29% δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να προτιμούν προϊόντα της Motorola.

To ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικότητας φαίνεται ότι είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, αφού ένα ποσοστό 52.9% των κατόχων Samsung δηλώνει ότι σκέφτεται την… μετοίκηση σε άλλο στρατόπεδο με την αγορά ενός iPhone με γνώμονα την ασφάλεια. Το 1/3 των ερωτηθέντων έθεσε ψηλά στην ατζέντα το θέμα της ασφάλειας.

Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι η μετάβαση σε μία νέα πλατφόρμα είναι μπελάς, αλλά σε γενικές γραμμές, στην έρευνα αυτή δεν ήταν η πλειοψηφία, ούτε φάνηκε να ακούγεται η φωνή μόνο των Apple fanboys. To ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι μένει πιστό σε ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα, όπως αυτό της Apple έμεινε στο 21%.

Όπως και να έχει, εδώ μιλάμε για μία έρευνα που έγινε αποκλειστικά στις ΗΠΑ και αφορούσε στις βασικές φίρμες που επιλέγουν οι καταναλωτές εκεί. Δεν αφορά στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Πρόβλημα για τη samsung στις ΗΠΑ ειναι αυτο…Πρεπει να ριξει πολυ το βαρος της στο νεο fold πλεον αφου η σειρα note φετος γιοκ…

Dem

μετα απο αυτο που εγινε με την huawei άρχισε να ραγίζει το κάστρο

Bushido

Δεν “εγινε”, το εκαναν. Πρακτικα ηταν εμπάργκο στα huawei γιατι υπηρχε κινδυνος να ξεπερασουν την apple σε πωλησεις, προτίμηση, και market share (καλα οχι τοσο αυτο, αλλα ναι). Ο τροπος που το εθεσαν δεν ειναι διαφορετικος απ το πως κυνηγουσαν κομμουνιστες πριν 60 χρονια. Not being political about it btw, απλα το αναφερω

Bushido

Μιλαμε φυσικα για μια χωρα που σπερνει τρομοκρατια για τον Κινέζο, πως δινουν και καλα η huawei προσωπικα μυστικα στον κινέζικο στρατο. Νταξ λογικό να θελουν το δικο τους, true american origin προϊόν. Ενδιαφερομαι να μαθω και απο ποιες πολιτείες ερωτηθηκαν ανθρωποι

oneos

Δεν θα το έθετα ως πίστης στα iPhone (κάτοχος) αλλά ως πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης στο Android και ολικά στην Google ως εταιρία και τις εφαρμογές της.

Γιάννης

Αν κάποιος δεν έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου είναι αδύνατο να αγοράσει Apple. Οτι κάνουν τα κινητά της συγκεκριμένης εταιρείας τα κάνει και ένα android των 300-400 ευρώ.

oneos

έχω ΚΑΙ apple ΚΑΙ αξιοπρέπεια

SUPS 👨‍⚖️

ενταξει το καταλαβαμε εισαι απο αυτους που εχουν πχ note 8 pro και νομιζουν οτι εκαναν την αγορα του αιωνα..

Αλέξανδρος

Δεν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ άδικο.
Απλά στο θέμα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων που λέει και το άρθρο, μάλλον η μηλιά είναι καλύτερη από τον γούγλη, με κάθε επιφύλαξη φυσικά, γιατί έχει δείξει πόσο αισχροκερδής είναι.

Βασίλης

Πρώτον η έρευνα έγινε σε αμερικανούς που σε μεγάλο ποστοστό αγοράζουν iphone(μεγαλύτερο συγκριτικά με ευρωπαίους ή τον υπόλοιπο κόσμο). Δεύτερον λόγω του μέσου μισθού στις ΗΠΑ ο κόσμος μπορεί να αγοράζει ακριβότερα κινητά σε σχέση με τους ανθρώπους πολλών άλλων χωρών (αν δε με νοιάζει η τιμή λ.χ θα πάρω το ακριβό και όχι ένα blackview ας πούμε). Τρίτον ομολουμένως η apple προσφέρει αξιοπιστία γιατί δίνει ενημερώσεις για πέντε χρόνια ως νέες εκδόσεις, όχι μόνο ως patches ασφαλείας που δίνουν πολλοί κατασκευαστές android κινητών ήδη από τον 20 ή τρίτο χρόνο. Άρα όσοι δουλεύουν ίντερνετ banking, αλλά και ο μέσος χρήστης αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια. Τέλος μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει ότι η apple ειδοποιεί το χρήστη της ότι οι μπαταρία που του έβαλαν ως αντικατάσταση ή η οθόνη κλπ δεν είναι γνήσια, αλλά φανταστείτε τι επιπλέον ασφάλεια είναι για κάποιον να ξέρει ότι δεν τον κορόιεδεψαν στο σερβις ή ότι το κινητό που πήρε 2ο χέρι έχει τα πάντα γνήσια.
Υ.Γ. Έχω τηλέφωνα και από apple και ναυαρχίδες της samsung και της LG

nikos

MacBook 12″ 2015 αγορά 1200€. Αλλαγή μπαταρίας 500€ + εργατικά. Άντε γειά και εσυ και το οικοσύστημα της Apple

SUPS 👨‍⚖️

αλλαγή μπαταρίας μόνο και να κόστισε τόσο αποκλείεται…κάτι επιπλέον άλλαξαν…

nikos

καταλαβαίνεις Ελληνικά ή εισαι στενομυαλος;

SUPS 👨‍⚖️

το καταστημα σε υπερχρεωσε, τι σου φταιει η apple?

nikos

Α δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζι σου. Παρε την Apple και ζητα αλλαγη μπαταρίας για macbook retina 12″ early 2015 και μαθε μόνος σου!!!

SUPS 👨‍⚖️

ποια apple να παρω?εχει apple stores εδω στην Ελλαδα ? Αν καποια εταιρεια εχει εξουσιοδοτηση να ανοιγει mac δεν σημαινει οτι ειναι apple…παραδεξου λοιπον οτι στα πηρε χοντρα το μαγαζι εδω λοιπον ή αλλαξες κ αλλα πραγματα…στο site της apple η αλλαγη μπαταριας κανει 199usd …πως έφτασε 500 σε σενα ειναι η απορια μου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.