Ericsson Code for Cash 2011, Γράψτε κώδικα για Android και κερδίστε μετρητά

Ο διεθνής διαγωνισμός της Ericsson με κωδικό όνομα “Code for Cash” («Γράψτε κώδικα για να κερδίσετε μετρητά») διοργανώνεται για 2η φορά. Απευθύνεται σε νέους φοιτητές/σπουδαστές καθώς και σε εργαζόμενους εταιριών που αναπτύσσουν εφαρμογές (applications developers) στο περιβάλλον Android.

Η διαδικασία ξεκίνησε! Οι συμμετοχές αναμένονται μέχρι την 31η Μαρτίου 2011, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: www.ericssonapplicationawards.com

, Ericsson Code for Cash 2011, Γράψτε κώδικα για Android και κερδίστε μετρητά

Δίνονται χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 60.000 ευρώ και άλλα δώρα τεχνολογίας και gadgets. Πιο σημαντικό είναι ότι οι συμμετέχοντες θα μπουν στην παγκόσμια κοινότητα ICT και στις κοινότητες των application developers. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού αφορά τα «Connected Things» και ζητείται από τους applications developers να δημιουργήσουν εφαρμογές στην πλατφόρμα Android (Web or Native) και να χρησιμοποιούν κατ’ ελάχιστον μια εφαρμογή Ericsson Labs enabler.

Ο διεθνής διαγωνισμός της Ericsson ξεκίνησε και προσκαλεί α) ομάδες φοιτητών/ σπουδαστών και β) εργαζόμενους/στελέχη μεσαίου μεγέθους εταιριών, οι οποίοι να είναι ικανοί να αναπτύξουν εφαρμογές στην πλατφόρμα Android. Τους δίνεται η ευκαιρία να σχηματίσουν δυνατές ομάδες και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη δικών τους εφαρμογών με θεματική κατεύθυνση «Connected Things». Το θέμα του διαγωνισμού «Connected Things» απηχεί το όραμα της Ericsson ότι μέχρι το 2020 θα υπάρχουν στον κόσμο 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές, γεγονός που απαιτεί πρωτοποριακές εφαρμογές, πιο έξυπνες λύσεις, πιο αποτελεσματικές συσκευές με τελικό πάντα στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας κάθε ανθρώπου.

Ο θεσμός δημιουργήθηκε από την Ericsson για να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της αγοράς και της εμπειρίας των χρηστών, που εγγυώνται η ανοιχτή πλατφόρμα Android και τα smart-phones. Επίσης, για να δώσει ευκαιρίες καινοτομίας και συνεργασίας στις κοινότητες των developers. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους developers να κερδίσουν αναγνωρισιμότητα στη διεθνή αγορά ICT, να έρθουν σε επαφή με μεγάλες εταιρίες μέσα από την προώθηση που κάνει η Ericsson και να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά έπαθλα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο, να σχηματίσουν και να συμμετάσχουν σε ομάδες, να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη και αποτελεσματική εφαρμογή, να σκεφθούν ανοικτά, απλά και έξυπνα. Η εν δυνάμει εφαρμογή θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα είτε σε άτομα είτε σε κοινωνικές ομάδες να βελτιώσουν την πρόσβαση στην πληροφορία ή απλά, να έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Η μόνη δέσμευση σε ότι αφορά την ανάπτυξη της εφαρμογής αφορά στα «δομικά στοιχεία» της, δηλαδή το λειτουργικό σύστημα Android και τη χρήση των Ericsson Lab API.

Τα έπαθλα για τις καλύτερες εφαρμογές είναι σημαντικά και έτσι το σύνθημα «Code for Cash» («Γράψτε κώδικα για να κερδίσετε μετρητά») αποκτά πραγματική αξία δεδομένου ότι δεν αποκλείεται η εμπορική αξιοποίηση της εφαρμογής. Ειδικότερα, οι νικήτριες ομάδες από κάθε κατηγορία θα ανταμειφθούν με χρηματικό έπαθλο των €15.000, καθώς και άλλα δώρα από τη Sony Ericsson που στηρίζει ενεργά το διαγωνισμό.

Ο διεθνής διαγωνισμός Ericsson Applications Award το 2010 είχε 800 συμμετέχοντες, σε 120 ομάδες από συνολικά 28 χώρες, 43 εφαρμογές και οι 3 πρώτες ομάδες (Ιρλανδία, Ιταλία, Κίνα) βραβεύτηκαν στη Σκανδιναβική Σύνοδο Developers εφαρμογών τον Ιούνιο 2010.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.