Essential Phone: Drop test με απρόσμενα αποτελέσματα [video]

To Essential Phone έπειτα από πολλές αναβολές και μια παρατεταμένη περίοδο προ-παραγγελιών, έχει αρχίσει να γίνεται διαθέσιμο στην αγορά και όπως είναι φυσικό θα περάσει τις ανάλογες δοκιμασίες για να αποδείξει πόσο ανθεκτικό είναι το κινητό του συνδημιουργού του Android, Andy Rubin.

Το YouTube κανάλι JerryRigEverything, είναι γνωστό σε εμάς από τα scratch, burn, και bend tests που πραγματοποιεί στις νέες ναυαρχίδες. Όμως αυτή τη φορά κάνει μια εξαίρεση, παίρνει στα χέρια του το Essential Phone και πραγματοποιεί drop tests, ο λόγος είναι τα διαφορετικά υλικά από τα οποία έχει δημιουργηθεί το κινητό και θέλει να διαπιστώσει πως θα τα πήγαινε με τις πτώσεις.

Το Essential Phone είναι κατασκευασμένο από υλικά που δεν βρίσκουμε συχνά σε smartphones. Διαθέτει frame από τιτάνιο και κεραμική πλάτη.

Essential Phone drop test, Essential Phone: Drop test με απρόσμενα αποτελέσματα [video]

Η κεραμική πλάτη θεωρείται ότι μπορεί να είναι πιο εύθραυστη από το γυαλί, επομένως θα ήταν αναμενόμενο η πίσω πλευρά του Essential Phone να σπάσει αρκετά εύκολα σε περίπτωση που πέσει στο πάτωμα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του drop test στο παραπάνω video μας εντυπωσιάζουν, αλλά η μπροστινή πλευρά με Gorilla Glass δεν είχε την ίδια τύχη. Μετά από κάποιες πτώσεις, υπέστη σημαντική ζημιά.

Όσο ανθεκτικό και να είναι το κινητό, καλό θα ήταν να το προστατεύετε από πιθανές πτώσεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Αναμενόμενο τι περιμένει κανείς από κινητό χωρίς bezels?!

JohnWave

1.Πολύ καλό υλικό το κεραμικό.
2.Οι περισσότερες εταιρίες είτε έχουν βάλει πιο λεπτό γυαλί και σπάει πιο εύκολα σε σχέση με παλιότερα είτε η Corning έχει ρίξει την ποιότητά της στην έκδοση 5. Δεν το στηρίζω στο συγκεκριμένο drop test αλλά στην εμπειρία των χρηστών σε πολλά forums.

NikosAr

Ωραία τα “διαφορετικά υλικά … αλλά τι να τα κάνεις αν δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά σε ανθεκτικότητα η κακομεταχείριση ; μήπως για να τα πληρώσεις ;

ΦΝ

Το κεραμικό σαν υλικό είναι πιο ισχυρό από άλλα υλικά ….όποτε σε αντίθεση με ότι λέει το άρθρο… και φαίνεται στην πράξη και δεν είναι έκπληξη …η κεραμικό τμήμα δε σπάει και είναι λογικό!
Να υπενθυμίσω ότι τα κεραμικά χρησιμοποιούνται στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, στις ειδικές εστίες κεραμικών γιατί αντέχουν την πίεση και πολλή υψηλή θερμοκρασία κτλ
Πάντως, το συγκεκριμένο τηλ αν και πρωτοπόρο σε ντιζάιν και ισχυρές δυνατότητες …δυστυχώς με τις καθυστερήσεις και την έλλειψη υποστήριξης & σημεία πωλήσεων μέχρι στιγμής ….δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει τελικά συνέχεια ως εταιρία!
Τέλος, να πω ότι είναι χαζό να ρίχνουν τηλ κάτω και να περιμένεις να μη χαλάσουν με την παρούσα τεχνολογία….αν ήταν έτσι να ρίχναμε και tablet και φορητούς κάτω να δούμε αν αντέχουν! Τα τηλ είναι για να χρησιμοποιουμε …αν κάποιου του πέφτει υπάρχουν θήκες για να κοιμάται ήσυχος. Εγώ προσωπικά στα κινητά μου βάζω θήκες και ξενοιάζω!

Jim C.

@bezilys τι λες ; Δεν έχει διάφορα (στην ανθεκτικότητα ) από τα τηλέφωνα με bezzel

bezilys

@Jim C τσέκαρε μια αυτό το βίντεο να δεις τι κάνουν τα bezels https://youtu.be/yqKDkjq-Iuw. Μόνο η πλάτη έσπασε επειδή ήταν από γυαλί άμα ήταν κεραμική η πλάτη όπως το essential μόνο μικρό γρατζουνιές θα είχε από τα πλάγια!

bezilys

@Jim C τσέκαρε μια αυτό το βίντεο να δεις τι κάνουν τα bezels. https://youtu.be/yqKDkjq-Iuw. Μόνο η πλάτη έσπασε επειδή ήταν από γυαλί άμα ήταν κεραμική η πλάτη όπως το essential μόνο μικρό γρατζουνιές θα είχε από τα πλάγια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Essential

Η Essential, η startup του “πατέρα” του Android βάζει λουκέτο

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ενός και μοναδικού smartphone υπό την ονομασία Essential Phone, η Essential του Andy Rubin βάζει λουκέτο.

Smartphones Essential Essential android smartphones

Το επόμενο smartphone της Essential θυμίζει τηλεκοντρόλ

Η Essential ετοιμάζει ένα από τα πιο περίεργα smartphone που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, και σήμερα δημοσίευσε τα πρώτα teasers.

Smartphones Android Essential Essential android smartphones

Essential: Επιβεβαιώνεται το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο smartphone

Εκπρόσωπος της Essential επιβεβαίωσε το υπό κατασκευή smartphone στο XDA Developers, ελάχιστες είναι όμως οι πληροφορίες για αυτό.

Smartphones Essential Essential android smartphones Essential Phone

Ήρθε το τέλος για το Essential Phone που έφερε το notch στα smartphone

Το Essential Phone έφερε το notch στα smartphone, το οποίο “υιοθέτησαν” σχεδόν όλες οι εταιρείες Android smartphone και η Apple, με τα αποθέματα της συσκευής να εξαντλούνται και να σταματάει η παραγωγή της.