Εξιχνιάσθηκε διαδικτυακή κλοπή κρυπτονομισμάτων και χρημάτων 260.000 ευρώ

κλοπή, Εξιχνιάσθηκε διαδικτυακή κλοπή κρυπτονομισμάτων και χρημάτων 260.000 ευρώ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο αλλοδαπών για υπόθεση διαδικτυακής απάτης, παραβίασης ψηφιακού πορτοφολιού και κλοπής κρυπτονομισμάτων και χρηματικού ποσού, συνολικής αξίας 260.000 ευρώ.

Προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την προσωπική του θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπέκλεψαν τα διαπιστευτήρια εισόδου και εισήλθαν στον λογαριασμό – ψηφιακό πορτοφόλι του, αφαιρώντας ψηφιακά νομίσματα (κρυπτονομίσματα) και χρηματικό ποσό, συνολικής αξίας 260.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε άλλα ψηφιακά πορτοφόλια.

Τα στοιχεία της υπόθεσης τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας και μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κυβερνοεγκλήματος της Europol (EC3) και άλλες αστυνομικές Αρχές, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο αλλοδαπών, κατοίκων εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι, ο εντοπισμός του τελικού προορισμού των κρυπτονομισμάτων και η εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών, πραγματοποιήθηκε με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού, με το οποίο ιχνηλατήθηκε η ροή των ψηφιακών νομισμάτων και πραγματοποιήθηκε σε βάθος ανάλυση των συναλλαγών που πραγματοποίησαν.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι, στα ψηφιακά πορτοφόλια που διατηρούν οι δράστες, έχουν εκταμιευθεί κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 2.000.000 ευρώ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται, σε συνεργασία με τη Europol και άλλες αστυνομικές Αρχές.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.