Exynos 1000: Ξεπερνάει τον Snapdragon 875 στα πρώτα benchmarks;

, Exynos 1000: Ξεπερνάει τον Snapdragon 875 στα πρώτα benchmarks;

Παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από κατόχους και μη των συσκευών, η Samsung αναμένουμε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο που είχε μέχρι σήμερα, δηλαδή την ίδια σειρά ναυαρχίδων με διαφορετικούς επεξεργαστές, ανάλογα την αγορά. Η επόμενη γενιά Exynos, με την ονομασία Exynos 1000, θα τα βάλει με το επερχόμενο SoC της Qualcomm, Snapdragon 875.

Όμως, σύμφωνα με την κορεάτικη ιστοσελίδα Clien, όπου χρήστες βάζουν τα αποτελέσματα benchmark των συσκευών, ίσως για πρώτη φορά η Samsung έχει το πάνω χέρι. Σύμφωνα με την πηγή λοιπόν, το Galaxy S21 με Exynos 1000 πέρασε από το GeekBench, καταφέρνοντας να φτάσει τους 4.250 πόντους στο multi-core και 1.302 στο single-core test. Αντίστοιχα, το Galaxy S21 με Snapdragon 875 μπόρεσε να φτάσει τους 1.159 πόντους στο single-core και 4.090 στο multi-core, ενώ και το Mi 11 της Xiaomi φέρνει αντίστοιχα αποτελέσματα, με 1.102 και 4.113 πόντους στα αντίστοιχα τεστ.

Αυτό που βλέπουμε από τα παραπάνω test είναι αρχικά πως και ο Exynos 1000 θα χρησιμοποιεί πυρήνες Cortex-X1 για να φτάσει αυτά τα νούμερα. Το ότι ξεπερνάει τον Snapdragon 875 στα πρώτα benchmarks ίσως έχει να κάνει με τον χρονισμό του επεξεργαστή. Τέλος, να θυμίσουμε ότι οι συσκευές που πέρασαν από το GeekBench είναι pre-production και θα δούμε αλλαγές μέχρι να φτάσουν στο στάδιο παραγωγής. Επίσης και τα δύο SoC είναι κατασκευασμένα με τη μέθοδο των 5nm της Samsung.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Από την πηγή :
“ No screenshots have been shared so take this with a grain of salt. The single and multi-core scores of the Exynos 1000-powered Samsung are both higher than its Snapdragon 875 counterpart. In the single-core test, the Exynos 1000 got 1302 points and 4250 in multi whereas the Snapdragon 875 got 1159 and 4090, respectively. The Mi 11 isn’t too far off either with 1102 and 4113 points.”

Και εγώ έχω πληροφορίες για τον Α15.
Ναι ναι ξέρω είναι νωρίς αλλά έχω .
Κάπου 2050 single και 5500 multi .
Screenshot δεν έχω …

Sonyman

Και 5% πίσω σπό τον 875 να βγεί, πάλι επιτυχία μεγάλη θα είναι. Αλλά το παιχνίδι θα παιχτεί την κατανάλωση ενέργειας, εκεί ήταν που πόναγε πάντα περισσότερο και απο τις επιδόσεις ο exynos. Τα bench είναι απλά αριθμοί, στην καθημερινή χρήση οι διαφορές είναι από μικρές έως αμελητέες σε αυτό το επίπεδο.. ακόμα και SOC 2 ετών μπορούν να τρέξουν τα πάντα μια χαρά ακόμα..

Ante_geia

Το θέμα όμως είναι και η διαχείριση ενέργειας που κάνει ο Exynos που είναι απλά απαράδεχτη.

Konstantine

Επίσης, είχα την εντύπωση ότι η Samsung κατασκευάζει όχι μόνο τον exynos αλλά & τον snapdragon φέτος, όχι η tsmc.

Ante_geia

Μια χαρά τα λένε τα νούμερα το θέμα είναι τι κάνει στην διαχείριση ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.