Exynos 1080: Επίσημα το πρώτο Samsung SoC στα 5nm

Exynos, Exynos 1080: Επίσημα το πρώτο Samsung SoC στα 5nm

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο της SoC κατασκευασμένο στα 5nm, με την ονομασία Exynos 1080, με στόχο τη high mid-range κατηγορία. Το chipset είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο EUV FinFET των 5nm και ήρθε για να αντικαταστήσει το Exynos 980 που υπήρχε σε αυτή την κατηγορία.

Το νέο Exynos 1080 SoC έρχεται με οκταπύρηνη CPU, με έναν πυρήνα Cortex-A78 χρονισμένο στα 2.8GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A78s χρονισμένους στα 2.6GHz και τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης Cortex-A55 στα 2.0GHz. Μαζί, ενσωματώνει την Mali-G78 MP10 GPU, ενώ προσφέρει και ενσωματωμένο 5G modem με υποστήριξη Sub-6GHz και mmWave. Στη συνδεσιμότητα προσφέρει Bluetooth 5.2, όλες τις μπάντες Wi-Fi αλλά και FM Radio.

Οι συσκευές που θα τροφοδοτούνται από το νέο SoC της Samsung θα μπορούν να υποστηρίξουν μνήμες LPDDR4x αλλά και LPDDR5, αλλά και τεχνολογία αποθηκευτικού χώρου UFS 3.1. Επιπλέον, μπορεί να υποστηρίξει οθόνες WQHD+ στα 90Hz ή FHD+ στα 144Hz. Για τις κάμερες, το Exynos 1080 είναι ικανό να “σηκώνει” έως και έναν αισθητήρα 200MP, ή έως και δύο αισθητήρες των 32MP ταυτόχρονα, με την ανάλυση βίντεο να φτάνει έως και 4K σε 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Οι πρώτες συσκευές με Exynos 1080 θα έρθουν στις αρχές του 2021 και μάλιστα από τη Vivo, η οποία ήταν και η πρώτη εταιρεία που αξιοποίησε τον 980 SoC πέρσι. Προφανώς περιμένουμε να δούμε και συσκευές της Samsung.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.