Exynos 980: Το πρώτο SoC με ενσωματωμένο 5G

Μέχρι και σήμερα όσοι κατασκευαστές ήθελαν να δώσουν στα smartphone τους την υποστήριξη του 5G δικτύου θα έπρεπε να τοποθετήσουν ένα ξεχωριστό modem καθώς οι εταιρείες δεν είχαν καταφέρει να ενσωματώσουν στο modem του SoC την υποστήριξη του νέου δικτύου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χρειαζόταν επιπλέον χώρος για την τοποθέτηση του modem.

Exynos 980, Exynos 980: Το πρώτο SoC με ενσωματωμένο 5G

Σήμερα όμως, η Samsung αποκάλυψε το πρώτο SoC με ενσωματωμένο 5G. Το Exynos 980 κατασκευάστηκε με την διαδικασία των 8nm και διαθέτει 8 συνολικά πυρήνες εκ των οποίων οι δύο είναι Cortex-A77 και οι έξι Cortex-A55 και συνδυάζονται με την Mali-G76 που είναι υπεύθυνη για τα γραφικά.

Το SoC έχει transfer rate 2.55Gbps στο 5G και 1.0Gbps στο 4G και σύμφωνα με την Samsung αν τα δύο συνδυαστούν αυτό ανεβαίνει στα 3.55Gbps.

Το chip ενσωματώνει AI της οποίας το NPU (neural processing unit) είναι ταχύτερο κατά 2.7 φορές σε σχέση με τον προκάτοχο. Επιπλέον, το NPU διαθέτει βελτιωμένη ασφαλή ταυτοποίηση του χρήστη, φιλτράρισμα περιεχομένου, mixed reality δυνατότητες και έξυπνη κάμερα.

Επίσης, μπορεί να επεξεργαστεί εικόνες έως 108MP πράγματα που σημαίνει ότι ίσως η εταιρεία κυκλοφορήσει μελλονικά κάποια smartphone τα οποία ενσωματώνουν τον ISOCELL Bright HMX αισθητήρα. Ο Exynos 980 έχει multi-format codec το οποίο υποστηρίζει κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση 4K περιεχομένου στα 120fps. Τέλος, υπάρχει υποστήριξη και για HDR10+ περιεχόμενο.

Η παραγωγή του SoC σύμφωνα με την Samsung θα ξεκινήσει αργότερα αυτόν τον χρόνο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.