Εύκολοι τρόποι να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας

iphone, Εύκολοι τρόποι να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας

Το iPhone σας ξεμένει από μπαταρία; Υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Αυτόματη φωτεινότητα

Όσο πιο φωτεινή είναι η οθόνη, τόσο πιο γρήγορα εξαντλείται η μπαταρία. Η λειτουργία Auto-Brightness της Apple, ωστόσο, ρυθμίζει τη φωτεινότητα με βάση το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. Εκτός από τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, θα διατηρείτε πάντα την φωτεινότητα στα σωστά επίπεδα.

Διαγραφή εφαρμογών

Το εργαλείο που έχει ενσωματωμένο το iPhone εντοπίζει τις εφαρμογές που στραγγίζουν την μπαταρία σας. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Τελευταίες 10 ημέρες και δείτε τη χρήση της μπαταρίας για διάφορες εφαρμογές. Το ποσοστιαίο νούμερο δίπλα σε κάθε εφαρμογή αποκαλύπτει το μέρος της συνολικής ενεργειακής ζωής της μπαταρίας που έχει αυτή καταναλώσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ώρα να σβήσετε αυτές που δε χρησιμοποιείτε αλλά τρώνε πολλή ενέργεια και να εντοπίσετε ποιες απαιτούν πολλή ενέργεια όταν τρέχουν στο παρασκήνιο.

Μην «κλείνετε» τις εφαρμογές σας συνεχώς

Η Apple συστήνει να ενοχλείτε μια εφαρμογή εκτός εάν αυτή έχει παγώσει. «Όταν εμφανίζονται οι εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα, οι εφαρμογές δεν είναι ανοιχτές, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε και να κάνετε πολλές εργασίες», εξηγεί. Η πλήρης επανεκκίνηση των εφαρμογών, μετά το χειροκίνητο κλείσιμό τους, απορροφά περισσότερη μπαταρία. Σταδιακά, δε, θα χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ανοίξει η εφαρμογή.

Μην το χρησιμοποιείτε ενώ φορτίζει

Η χρήση του τηλεφώνου ενώ φορτίζει μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και παράλληλα διαταράζει τον κύκλο φόρτισης. Αυτό ισχύει κυρίως εάν παίζετε παιχνίδια ή παρακολουθείτε βίντεο, καθώς οι δραστηριότητες αυτές απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ.

Κλείστε αυτόματα τις καρτέλες Safari

Ενεργοποιήστε την εντολή αυτόματου κλεισίματος για καρτέλες στην εφαρμογή Safari iOS. Έτσι, ο browser δεν επιβαρύνεται από πλήθος αχρησιμοποίητων καρτελών.

Προσέξτε τη θερμοκρασία του

Μια δροσερή μπαταρία έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμα, κάνει πιο λειτουργικό και χαρίζει ζωή και στο ίδιο το iPhone.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24+ & S24 Ultra: Έτσι θα μοιάζουν οι συσκευές

Μετά το leak εικόνων του vanilla Samsung Galaxy S24, τώρα ακολουθούν renders βασισμένα σε CAD των Galaxy S24+ και Galaxy S24 Ultra.

Smartphones Apple iPhone 12

Phone 12: Η Γαλλία εγκρίνει την ενημέρωση λογισμικού της Apple

Η ενημέρωση λογισμικού της Apple για τα iPhone 12 στη Γαλλία εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές, μετά την αναστολή των πωλήσεων στη χώρα.

Business Apple Fortnite

Epic Games: Απολύει το 16% του προσωπικού της

H Epic Games, η εταιρεία πίσω από το Fortnite, απολύει το 16% του προσωπικού της εν μέσω της δικαστικής διαμάχης με την Apple.

Business Apple Bing featured

Η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει το Bing στην Apple το 2020

Το 2020, η Microsoft σκέφτηκε να πουλήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing στην Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.